Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

• 27 759
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
  • София
elektra_86, много ти е сладка тортичката. Особено онази фигурка над главите ви. Пожелавам ти скоро да се изпълни. Hug

# 121
Здравейте, не съм ви чела още. Показвам тортичката за рождения ден на малкия. В събота ходихме до Добрич и там празнувахме пак  Mr. Green този път с кръстника.

Сега се връщам да ви чета.

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 10:04 от wel

# 122
Здравейте, не съм ви чела още. Показвам тортичката за рождения ден на малкия. В събота ходихме до Добрич и там празнувахме пак  Mr. Green този път с кръстника.

Сега се връщам да ви чета.

Снимката не се вижда

# 123
  • Бг-мама
elektra_86, браво много е хубава!!!!!
wel и твоята е прекрасна , много е весела и шарена , да ти е живо и здраво детенцето!!!!

# 124
Аз виждам тортата на Wel-страхотна тортичка е направила,много е веселяшка.
Тортите на всички са много хубави и идейни.Продължавайте все така.  smile3525

# 125
krasykm06 ,снимката към тортата ти е много малка и не се вижда точно как е украсена и изобщо какво представлява.Иначе като цветове е много добра,но не се различават фигурките. Embarassed Simple Smile

# 126
 bouquet

А някой може ли да ми каже , от акво е крема на черния сахер на сладк. Неделя?Много е вкусен и искам да пробвам в събота с него .Ако знаете разбира се  Hug

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 11:48 от denny_k

# 127
Wel, това, с което си направила украсата в/у марципана, маслен крем ли е или сметана?

# 128
  • София
Здравейте! От много време само Ви гледам красивите тортички и реших и аз да опитам да сътворя нещо! Като за начало започнах да правя марципан Варна по рецептата на М_е_г_и. В нея пише около 400гр пудра захар, а на мен ми отиде 1кг. Явно нещо съм сгрешила но не мога да разбера къде и моля за помощ(сложих 100мл вода и 100гр брашно). Е все пак стана тестото криво ляво, но възникна проблема с боите. Кажете ми в София от къде да си купя бои за оцветяване? Обиколих много магазини и дори боя за яйца не намерих (живея в Овча купел). Е ако все пак стане торта ще Ви я покажа! Wink Благодаря предварително за отговорите!

# 129
Благодаря,милички!
4U,
 Hug
Марина7510,и аз не намерих бои никъде.Отидох в сладкарската борса на Кадемлия 6 -там има бои и други много интересни неща.Аз от там си взех формички сърца,розова боя и златни перлички.Лошото е че са малко скъпички,а и боите са в големи количества.Тя ми обясни,че често момичетата си ги делят.Между другото аз искам да си взема и други цветова и ако искаш може да си ги разделим!

# 130
Здравейте всички. Направо сте страхотни аз докато се правя на строител вие вижте какви чудеса сте направили. Понеже се каня тия дни да направя някаква тортичка че от тия мъфини в къщи вече на всички им се гади имах въпросче. Като се опитвам сама да направя някакъв чаршаф все не става всичко опитах и накрая реших че бъркам в глюкозата та въпроса е как мислите под глюкоза се разбира глюкозата, която прилича на вода и се продава в аптеките или глюкозата в супермаркетите която прилича на безцветен мед и се продава в бурканчета при подсладителите

# 131
дето прилича на мед от супермаркетите

# 132
здравейте, чета ви още от 1-та тема, виждам и как някои от вас, станаха истинкси виртуози, и реших и аз да пробвам.
Тортата направих - с това нямам проблем - нито с блатове, нито с кремове, обаче ooooh!, този марципан Варна направо ми развали празника. Правих го с вода, спазих точните пропорции, оставих го да сеохлади, почнах да го меся с пудра захар, добавя, добавях - не и не, късаше се безбожно много, над 750 гр пудра захар му сложихи не стана и не стана, на парчета го наслагвах върху тортата, стана ужасно грозно. Та моля, дайте идеи, къде съм сгрешила в цялата галимация Tired Tired Tired

# 133
Забравих да пиша  ooooh! то май при мен си е постоянно забравянето.
Правих за пръв път млечния марципан. Работи се много лесно с него, по-плътен е от марципан Варна. Но на мен ми се получи много по-сладък от марципан Варна. Не съм слагала пудра захар за доомесване. Също така ми се получи доста жълт на цвят  newsm78
Отгоре трябваше да украсявам с масления крем от първа страница, но понеже окъснях крема не ми стана готов на време и доукрасявах тортата след като пристигнахме в Добрич с обичайната за мен сметана  Mr. Green
Главичките на клоуните ги бях направила предварително - предния ден.
Вътре е торта Рафаело. Избрах пак нея заради пътуването, и наистина тортата пристигна непокътната нищо че пътува в багажника  Hug

# 134
Чут чут от опитите на всички тук мога да кажа че много зависи какви продукти използваш. При мен лично марципан Варна ми се получава с 200-250 гр. пудра захар. Веднъж пробвах да сложа 400 гр. както е по-рецепта и ми се късаше, стоеше ми много сух някак. В по-предните страници Меги е пуснала снимки с направата на марципана.
Напиши какво си правила стъпка по стъпка за да можем да видим къде е грешката.

Общи условия

Активация на акаунт