Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

  • 27 748
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 720
Корнишонка, как ги скалъпваш така на бързо тези красоти Grinning
Много красиви торти  Hug
Като ви гледам какво творите и ми иде ей сега да забъркам някоя торта  Laughing
И понеже много се вдъхнових утре ще се отчета със нещо, дано да става за снимка  Crazy
Между другото ще използвам марципан Варна, който замразих преди около две седмици и ще докладвам как е тестото  Hug

# 151
  • Мнения: 1 878
Майсторките,  искам да направя торта Рафаело, но ми направи впечатление, че в рецептата за пандишпанения блат няма нито бакпулвер нито нищо за бухване  newsm78 та се чудя така ли си е или аз пропускам нещо.

# 152
  • Мнения: 505
ЕЕЕееееее Корнишонка мнного па си скромна....не били нищо особенно?! Аз пък мисля че са страхотни!  bouquet

# 153
  • Мнения: 22 867
Майсторките,  искам да направя торта Рафаело, но ми направи впечатление, че в рецептата за пандишпанения блат няма нито бакпулвер нито нищо за бухване  newsm78 та се чудя така ли си е или аз пропускам нещо.

Не пропускаш нищо, без набухвател е, става чудесен пухкав и бухнал блат.

# 154
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Майсторките,  искам да направя торта Рафаело, но ми направи впечатление, че в рецептата за пандишпанения блат няма нито бакпулвер нито нищо за бухване  newsm78 та се чудя така ли си е или аз пропускам нещо.

Здравей Sunnily*!

Смело давай - няма нужда от бакпулвер, ако спазваш указанията! Яйцата са достатъчни!

КорНиШонка, е не - пощади ни бре девойче!  Shocked То бива талант бива, ама т'ва твойто.... Laughing Ти май си някоя професионалистка под прикритие!  bouquet Hug

# 155
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
КорНиШонка тази бялата със сметана ли е, и ако да каква, аз правих неделя торта със сметанова украса, но нищо не стана, сметаната така и не се сгъсти достатъчно за да може да се шприцова като хората и ми се разтече

Wel я кажи твойта сметана каква е, че ми се иска да направя сметанова украса, обаче съвсем се разочаровах в неделя, и незнам дали ще се хвана пак със сметана да работя

И пак сте сътворили чудеса, мойта излагация няма да ви я показвам

# 156
  • Мнения: 729
Да, бе да! Нищо особено! Корни, ами много са ти хубави набързо скалъпените тортички! Hug
Айде казвай сега, пош ли използва или шприц и коя марка сметана (предполагам течна за разбиване), за беличката торта. Жълтичкото оцветена сметана ли е, или маслен крем?
Всъщност, ти май беше споменавала, че ползваш от тези еднократните пликчета, на които слагаш накрайници, нали? ooooh!

# 157
  • Мнения: 424
Корнишонка,страхотни са ти тортичките.Ти да не си някоя професионалистка под прикритие,наистина?Невероятни са!А листенцата как ги правиш?
За боите още са около 8 лв,няма увеличение.Аз много лесно я открих тази борса-оказа се че ми е в съседство на другата улица! Mr. Green
Колкото до марципан Варна,аз ползвах българско масло и около 400 грама пудра захар ми отиде-получи се много добре.
Но се опитах да направя и бавносъхнещата смес на Мишел,само че нямах гликоза и пробвах без нея-е,нищо не се получи.Стана една твърда топка,която нямаше месене и я изхвърлих,но от марципан Варна съм много доволна.

# 158
  • ES
  • Мнения: 2 191
Момичета питах на лични Танита, но явно не влиза често, а ми трябва спешно. Та ако може да ми помогнете вие от опита си. Въпросът ми е за "муса на Танита", с какво мога да заменя пудинга без варене, че тук не мога да намеря такъв. Опитах пробна торта с пудинг с варене, стана много тежък  Confused С какво мога да го заменя, с още сметана ли?!  newsm78

# 159
  • У дома
  • Мнения: 1 741
gery_to , аз последния път бях купила този с варене по грешка и стана. Може би, ако добавиш повече сметана и ще стане по-лек.

# 160
  • Мнения: 1 116
Момичета питах на лични Танита, но явно не влиза често, а ми трябва спешно. Та ако може да ми помогнете вие от опита си. Въпросът ми е за "муса на Танита", с какво мога да заменя пудинга без варене, че тук не мога да намеря такъв. Опитах пробна торта с пудинг с варене, стана много тежък  Confused С какво мога да го заменя, с още сметана ли?!  newsm78
Извинявай, чак сега видях въпроса ти. Ами ако го пропуснеш този пудинг, просто няма нужда да слагаш и желатин, то тогава съвсем се променя крема де и става нещо като крема с който правя Тирамису.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=307.msg17451#msg17451

# 161
  • Мнения: 720
Мацки, може ли малко помощ  Hug
Искам да направя динозавър, защото имам останало зелено тесто, но не мога да намеря никъде как се прави стъпка по стъпка.  newsm78 Моля, някой правил да помогне  Hug

# 162
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Идеята е оттук http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=3410&postdays=0&po … asc&start=150

                           

# 163
  • Мнения: 720
М_е_г_и, благодаря за светкавичният отговор   bouquet Hug
Всъщност си представях Динозавър върху тортата, но мисля, че няма да е проблем ако го направя само от марципан Варна (и примерно някакви натрошени бисквити за пълнеж)  в умален вид и го сложа от горе  Grinning

# 164
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Виж и тук има много динозаври http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=3410&postdays=0&po … r=asc&start=0


               

Общи условия

Активация на акаунт