Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето ми отказва да яде и повръща след хранене?
Какви са причините за преждевременното раждане и какви са рисковете при бъдещи бременности?
Какви са препоръките за хранене на недоносено бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да яде и повръща след хранене?
Ако бебето ви отказва да яде и повръща след хранене, важно е да се консултирате с педиатър. Повръщането може да бъде причинено от различни фактори като пилорна стеноза, колики или други здравословни проблеми. Педиатърът може да предложи съвети за хранене, препоръки за изследвания и лечение, ако е необходимо.
-
Какви са причините за преждевременното раждане и какви са рисковете при бъдещи бременности?
Причините за преждевременно раждане могат да бъдат различни, включително проблеми с матката, инфекции, генетични фактори или хормонални проблеми. Рискът от бъдещи бременности е по-висок, особено ако причината за преждевременното раждане е свързана с матката на жената, която губи своята еластичност. Всяка следваща бременност носи по-висок риск от предишната, освен ако причината не е високо кръвно налягане, генетична или хормонална; в тези случаи рискът може да бъде по-малък или да не се увеличава след подходящо лечение.
-
Какви са препоръките за хранене на недоносено бебе?
Препоръките за хранене на недоносено бебе включват консултация с педиатър, редовно проследяване на теглото, избор на подходящо мляко, внимателно въвеждане на твърди храни като пюрета и каши и възможност за промяна към друго мляко, ако бебето не го понася добре. Важно е да следвате индивидуалните нужди на бебето и да се консултирате с педиатър при всякакви необичайни хранителни поведения.
-
Какви са препоръките за бебета, които се местят от една болница в друга?
-
Какви са препоръките за лечение на дете с проблеми с храненето и повръщане?
помогнете ми моля ви!!!
, признавам-не разбирам,пък и не помня вече,нали сме на 5