Дъжд и вятър няма да ни спре, чакаме си ЯНУАРИ своето дете!

• 13 973
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
честито на младоженката:))
 baloni baloni baloni baloni  baloni

много любов, дълъг и уютен семеен живот

Моя младеж пък е от много ритащите. Както си спи, та като се наспи, на мен ми става тясно:) та ставам да се поразходя, за да го приспа. Определено вече познава кака си, защото когато е около него, само като и чуе гласчето и почва да шава и да рита веднага. Тя пък друга лира, слагам и ръчичката на корема и тя току се изкаже, че бебето я ощипало. И само ме подпитва: Мамо, кога дядо Коледа ще ти се обади да отиваш да вземаш бебето от болницата?
x x x

# 166
  • Варна
Здравейте момичета! Hug

Май имаме много младоженки напоследък  married
Честито на всички!  Tada От сърце ви желая много любов, разбирателство и здрави дечица, които много да ви радват!   family

juleto18 за първи път чувам, някой лекар да иска да извади бебето само заради достигането на определено тегло #Crazy Ти като отидеш на преглед при него поискай да ти обясни, може би е имал някакви други причини предвид.

Усмивка и аз забелязвам че корема ми май спря да расте. Миналият месец за нула време стана три пъти по-голям отколкото беше и после нищо - вече две седмици като че ли си стои все същия! newsm78

Обаче бебчето си рита и то сериозно!  football
Не знам аз ли съм по-разглезена или моя бебок е по-грубичък, ама мен определено си ме заболява от ритниците му понякога.

Хайде лека нощ от мен!!!  smile3524

# 167
Относно ритниците - аз не веднъж и два пъти се изказах, че моето бебоче го е ударило на мързел, после една седмица порита яко, сега пак е в застой. Определено се бях ошашкала и аз, но четох тук един канадски форум, в който майки между 26-та и 29-та седмица се оплакват от ниска активност на плода, без да има сериозни поводи за притеснение. Явно понякога почиват повече - това е. Аз усещам по 7-8 подритвания през деня, вечер по 4-5 и това е. СПОКОЙСТВИЕ И САМО СПОКОЙСТВИЕ!!!

Желая ви приятен ден!!!

assydi, желая ти дълъг и спокоен семеен живот, изпълнен само с положителни емоции, много разбирателство и безкрайна любов!!!

# 168
  • Варна
Добро утро!

Аз проблеми с албума нямам, незнам защо така е при вас  newsm78
Юле, според мен също се консултирай с още някой, наистина ехографа дава големи грешки, а колкото повече напредва бременността, толкова по-голямо отклонение може да даде
За големината на коремите - моя май си расте, ама и без това беше по-малък, тъй че съм доволна  Grinning

Аз пак залягам над работата, че на обяд ще излизам, и трябва да я свърша

Хубав и спокоен ден на всички!

# 169
Тара, аз съм чела че не е хубаво бебетата да се оставят до много голям размер в корема (което е много относително) защото има риск от изкривяване на крайниците. За това и някои препоръчват по ранно вадене на бебо ако се види че расте по голям.

# 170
nivear, поредната градска легенда Whistling

# 171
  • В полите на Пирин планина
nivear, поредната градска легенда Whistling

И аз така мисля! Ехографа дава доста относителни размери, може да са близо до реалните, а може и да има съществени отклонения. Последния пример е сестра ми - нея я бяха ошашкали, че бебката е едва около 2 кг, а тя се роди 2.400 кг, дребничка, но доносена и без проблеми  Grinning
Предизвикване на по-ранно раждане оправдавам единствено по обективни причини за страдание на плода - иначе най-добре е да се изчака естествено започване на самото раждане. Аз раждах секцио, но моят лекар искаше да изчакаме максимално близо до термина и насрочи операцията след като установи, че имам разкритие, т.е. раждането на практика е започнало.

Моето бебе е доста активно и рита най-много вечер, като полегна. През деня поспива повечко.

Честито на всички младоженки. Пожелавам дълъг и щастлив семеен живот.

# 172
  • Карлово
Честито на младоженката Асиди! Дълги години щастлив семеен живот!
 И аз да пригласям в тон против предизвиканото раждане. Теглото не е от значение, белите дробове последно се доразвиват и ако не е изчакано максимално близко до естественото започване на раждането може да има проблем след това. Ехографите са просто едни машини, може да грешат. Нали при едни от последните прегледи с Мартина ми я изкара 11800 Shocked, така че аз много не им вярвам, що се отнася до тегло. Защото и един милиметър отклонение от измерването на костите, може да даде голяма разлика в теглото. А все пак човешка ръка стопира линията на измерване. Оф, че се отплеснах. ooooh!
Колкото до ританията на бебоците-те вече пораснаха доста и започва да им става леко тясно Grinning, затова може да поритват по-малко.
За обръщането-уж до 8 месец се намествало, но историята познава доста случаи на обърнали се бебета в последния момент.

# 173
Добро утро скъпи маминки.  Hug

Asidi – честито. Желая ти много любов разбирателство и пълна къща.

Днес и аз имам повод да ви почерпя.

Остарявам с още една година. И по повод рожденния си ден си пожелавам здрави бебета и безпроблемно раждане на всички от отбора.  Praynig

# 174
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЗАЙКА БАЙКА! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА! МНОГО УСПЕХИ ВЪВ ВСИЧКО И РАЗБИРА СЕ ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕНЦЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ!
ЧЕСТИТО И НА АСИДИ! МНОГО ЛЮБОВ, СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ, ПЪЛНА КЪЩА С ДЕЧИЦА!!!

# 175
Здравейте мами, искам да се включа и аз за теглото. Моята гигантка я изкараха 1900 гр. !! Доста голямо бебе. А за очаквано тегло при раждане 6050 гр.Simple Smile)))
А някой да има информация или таблица за относителните размери на бебетата по гестационни седмици или  месеци?
Естествено егохрафа дава грешки, освен това бебето може да наддава един месец много един месец по-малко.

# 176
zaika baika, ЧРД!  bouquet

Честито и на асиди!  bouquet

# 177
Здравейте,момичета:)
Честито, Асиди - дълъг и щастлив семеен живот ти пожелавам!
Миналия четвъртък като бях на консултации, моята бебка беше се разположила напречно - главичката и беше от ляво,а крачетата - в дясно.Но докторът ме успокои ,че има достатъчно време да заеме правилна позиция:) Мисля обаче,че все още е така,защото усещам лека болка в ребрата от дясно, което го отдавам на шаването на крачетата Laughing
Лек ден на всички сладки мами:)!

# 178
Честит рожден ден,Zaika Baika - много здраве, щастие и усмивки и здраво бебче през януари:) bdbaloni

# 179
Честит рожден ден Зайка байка, пожелавам ти всичките ти мечти да се сбъднат!  bouquet
Направих си контролно изследване на хемоглобина в друга лаборатория /нали ми го бяха отчели - 77 и аз много се притесних, щяха да ме изпращат при хематолог/. Сега е 103 newsm44, а иначе бебока много рядко спира де ме рита Hug
Целувки на всички от нас!

Общи условия

Активация на акаунт