Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е пълното име на страната Египет и къде се намира?
Какъв е климатът в Египет и какви са основните икономически дейности в страната?
Кои са някои от забележителностите в Египет и какви туристически атракции предлага страната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е пълното име на страната Египет и къде се намира?
-
Какъв е климатът в Египет и какви са основните икономически дейности в страната?
Климатът в Египет е предимно пустинен и тропически. Основните икономически дейности включват селско стопанство, текстилна промишленост, хранително-вкусова промишленост, добив на нефт и природен газ, желязна руда, фосфати и манган, както и отглеждане на култури като памук, ориз , захар от захарна тръстика , пшеница , царевица и плодове.
-
Кои са някои от забележителностите в Египет и какви туристически атракции предлага страната?
-
Какви са някои интересни факти за Египет?
-
Какви са последните теории за изграждането на пирамидите?
. Аз съм чела, че фараоните много често са се женили за членове от семейството или чисти египтяни, само за да запазят властта в Египет.
/мен малко ме няма там
/. Но мен също ме заинтригува тази информация със 78 000те години
Да не би египтяните сутрин да си хапват обилно, като англичаните.
/, но като всички араби и Египтяните обичат да има всичко на масата. Отне ми малко време докато отуча папи да пренася всичко от кухнята на масата, а той самия яде като пиле и хапва от максимум две-три неща
. По принцип в Египет обичат да ядат боб на закуска, но го правят с доста кимион и слагат и ситно нарязани домати. Става вкусно, но все пак е боб
- изобщо не ми харесва, но пък децата са луди по него
. В другите арабски страни се приготвя по различен начин, в Египет го правят като супа или нещо подобно /най-вече с патица/. Това пък ме подсети, че в Египетската кухня готвят много освен обикновените пилешко, агнешко и телешко, използва се много и всякакъв друг вид меса - това зайчета, гълъби и патета за нищо ги нямат
. Та това е в общи линии. Подсетете ме нещо ако съм забравила
. Шегувам се разбира се