КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 79 062
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Бебешки дом - гр. Пазарджик има нужда от адаптирани млека

# 616
  • Варна
Здравейте!

Аз писах в една тема вече, но сега видях и тази. Та да кажа и тука. Ние сме фирма и искаме да дарим 1000 кг. детски зимни дрешки втора употреба на сираци. Дрешките са за деца от 1 до 15 години. Намираме се във Варна. Във бъдеще също ще правим подобни дарения, но в момента можем да си позволим само толкова. 1000 кг. дрехи като бройка биха облекли около 5000 деца. Затова моля ви който може да съдейства и да организира дарението да се свърже с мене. На ЛС или на телефон 0888101972 - Вероника

# 617
  • Sofia - TelAviv
Здравейте!

Аз писах в една тема вече, но сега видях и тази. Та да кажа и тука. Ние сме фирма и искаме да дарим 1000 кг. детски зимни дрешки втора употреба на сираци. Дрешките са за деца от 1 до 15 години. Намираме се във Варна. Във бъдеще също ще правим подобни дарения, но в момента можем да си позволим само толкова. 1000 кг. дрехи като бройка биха облекли около 5000 деца. Затова моля ви който може да съдейства и да организира дарението да се свърже с мене. На ЛС или на телефон 0888101972 - Вероника

Здравейте,
Радвам се, че фирмите все повече имат желание да помогнат. Както описвате това са доста дрехи, дали ще имате възможност да ги сортирате по възраст и вид, примерно (якета, панталони, пуловери - нещо от този род) и дали ще можете да поемете тяхното транспортиране до различни райони на страната?  Crazy

# 618
  • Варна
Ами те вече са сортирани като микс, тоест вече са опаковани и сгънати в чували по 10 кг. Вече е вложен доста труд и сега да ги разгъваме и нареждаме по артикули и години няма как да стане. Освен това помисли, няма как да стане да са хем по артикули , хем по години. Много  е трудоемко да се делят по  възрасти и артикули едновременно. А и готовия ни труд вече няма защо да го развалям и отново да го правим. Все пак имаме и друга работа и няма как да спрем всичко за да направим това. Аз казвам какво предлагам, ако някъде ще свърши работа така както е, съм насреща. Предпочитам дрехите да отидат някъде около Варна, защото 1 тон за да отиде до София може да струва и 1000 лв. откъм транспорт. Нямаме собствен транспорт и плащаме на транспортни фирми. Другия вариант е да се говори със Спиди , да поемат и безвъзмездно да транспортират дрехите до определеното място.

# 619
  • sofia
Ами те вече са сортирани като микс, тоест вече са опаковани и сгънати в чували по 10 кг. Вече е вложен доста труд и сега да ги разгъваме и нареждаме по артикули и години няма как да стане. Освен това помисли, няма как да стане да са хем по артикули , хем по години. Много  е трудоемко да се делят по  възрасти и артикули едновременно. А и готовия ни труд вече няма защо да го развалям и отново да го правим. Все пак имаме и друга работа и няма как да спрем всичко за да направим това. Аз казвам какво предлагам, ако някъде ще свърши работа така както е, съм насреща. Предпочитам дрехите да отидат някъде около Варна, защото 1 тон за да отиде до София може да струва и 1000 лв. откъм транспорт. Нямаме собствен транспорт и плащаме на транспортни фирми. Другия вариант е да се говори със Спиди , да поемат и безвъзмездно да транспортират дрехите до определеното място.

Фондация ДБМ в момента няма възможност да съдейства.Както и няма информация за домовете, с които работи за подобни нужди към децата в момента .
Благодарим Peace

# 620
  • Варна
Ок, дано това означава че децата по домовете са добре облечени. Въпреки че снощи гледах много лоши неща в предаването на Карбовски. В такъв случай ще изпратя дрешките в някоя бедна държава където имат нужда от тях.

# 621
  • sofia
Ок, дано това означава че децата по домовете са добре облечени. Въпреки че снощи гледах много лоши неща в предаването на Карбовски. В такъв случай ще изпратя дрешките в някоя бедна държава където имат нужда от тях.

Ако ми про4етете внимателно поста,ще разберете,4е говоря за домовете,с които ние работим.Или, това прави около 20 ,а в БГ са около 100 към момента.
Питайте Карбовски,но и бедната държава е вариант Hug

# 622
# 623
# 624
Факт е, че са много малко домовете, в които децата НЯМАТ дрехи. Онези, които дават боси и голи по телевизията, обикновено са дечица, които съвсем умишлено не си пазят дрехите и ходят скъсани и мръсни. Това го казвам от опит.
В домовете имат по - често нужда от бельо, обувки и якета. А и 1000 кг дрехи, не се изпращат просто така в някой дом. Няма как дори и да прозвъним домовете, те да кажат - ок, пратете чувалите, каквото има вътре - това е. Изискването за сортиране или по вид или по години не енаше, а на домовете. Желанието ви да ги дарите е чудесно, но трябва да бъде съобразено с изискванията на домовете. Много от тях не приемат и дрехи втора употреба, особенно в големите градове, което пак не е наша измислица, а идва директно от самите домове. И ние не събираме дрехи не защото не искаме, а защото домовете не ни ги искат, разбирате ли.
Така че, не се засягате и не скачайте веднага със заеежки от типа - в някоя по - бедна държава. Защото понякога и нашите ръце са вързани. Като нямат нужда и не ги искат, ние какво можем да направим?
Има и нещо друго - казвате дрехи за деца от 1 до 15 години, само че домовете са разделени а възрасти - 0-3г., 3-7, г, 7-18 години, така че няма как в един чувал да има дрехи за деца от 1 до 15 години, разбирате ли Peace

Защо не се свържете със Сдружението на майките във Варна, имат тема тук и са много наясно има ли нужда от дрехи в региона ви и съм сигурна, че ще ви съдействат максимално Peace

# 625
  • Варна
 Moon Walk , в никакъв случай не се заяждам. Незнам защо си решила така. Просто останах леко стъписана от факта че навсякъде се афишира да помагаме, а се оказва че когато подадем ръка, нещата не стоят съвсем така. Както и да е. Всеки си има изисквания и си търси удобен за него начин. Лично ние изпращаме тези дрехи, но в пъти по-големчи количества, от порядъка на 40 тона месечно за страни като Африка, Пакистан, Грузия и много други. Тяхното условие също е да са сортирани по артикули и възрасти, та дори и по материи. Тези страни си плащат стоката  и освен това техни представители идват в склада ни и сами си я сортират както искат,защото и на тях отказваме подобно сортиране. Разбери и моята гледна точка. Имаме големи разходи за наем, около 7000 лв. отделно заплати на хората около 12 000 лв. Те трябва да работят нещо което носи приходи, а не да се занимават с помощи и неща които носят малки приходи.
Едно момиче от темата ми даде доста линкове с нуждаещи се. Днес ще ги разгледам и сигурна съм че пак ще намеря начин да даря тези дрешки тука в България.
Извинявайте че се намесих в темата. Ако имах време да прочета как стоят нещата нямаше да ви досаждам.

# 626
Ти сама отговаряш на въпроса, колко искате да помогнете - щом е без да има приходи, не ви устройва. Съжалявам, че не сме страни като Пакистан и тн, където заплащат на доброволците, ние не го правим, работим без пари, доброволно Peace

# 627
  • Варна
Ти сама отговаряш на въпроса, колко искате да помогнете - щом е без да има приходи, не ви устройва. Съжалявам, че не сме страни като Пакистан и тн, където заплащат на доброволците, ние не го правим, работим без пари, доброволно Peace

Ама ти си много зла жена. Не стига че искам да подаря дрехи, които иначе струват 6 000 лв. ами и ще се заяждаш с мене, че трябва да ти ги сортирам, че и алчна за пари ме изкара. Айде ........ Не си прави труда да ми отговаряш, защото няма да влизам и чета в темата вече.С тая ти злоба как помагаш тука идея си нямам.

# 628
Не се заяждам, обяснявам, но явно без никакъв смисъл...

# 629
  • sofia

Ама ти си много зла жена. Не стига че искам да подаря дрехи, които иначе струват 6 000 лв. ами и ще се заяждаш с мене, че трябва да ти ги сортирам, че и алчна за пари ме изкара. Айде ........ Не си прави труда да ми отговаряш, защото няма да влизам и чета в темата вече.С тая ти злоба как помагаш тука идея си нямам.

Ей,пак не се 4етем Twisted Evil
Да,като отказваме и обясняваме по 4овешки сме зли.А като взимаме,носим ,сортираме,хвърляме боклуците от гардеробите на хората,пръскаме време,пари,услилия за да угодим ,сме най-добрите.

Ти,нейната злоба не я мисли HugКато нямаш идея,се нау4и,поработи с домовете и децата,и тогава идеята ще ти се избистри.И като не приемаш съвети -не питай   bouquet
И вместо да ми цитираш медийте ,вземи отиди в дом  HugА като не искаш и не можеш,слушай какво ти казват по-запознатите с положението.Помага за емоционалното равновесие и правилното разпределение и дарение на желаното от вас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт