КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 79 145
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
И аз се интересувам къде мога да изпратя плюшени играчки, но ако може с колет, защото нямам транспорт. Наближава Коледа, къде биха могли да зарадват някого?

# 76
  • sofia
И аз се интересувам къде мога да изпратя плюшени играчки, но ако може с колет, защото нямам транспорт. Наближава Коледа, къде биха могли да зарадват някого?

утре ще имам адреса на 19 ОДЗ и ще го пусна тук Peace

# 77
Благодаря ти!

# 78
Така, аз пак на отчет.
С мен се свърза един господин от една неправителствена организация тук-испанец.Обясни ми, че са работили с доста от домовете в БГ и изяви желание да ни помогне.Направо съм на върха на щастието.Тази седмица, ако успее да дойде до мястото където живея, ще се видим с него и ще имам още подробности.Та, въпрос ми е-къде има нужда от обувки(бебешки и детски-25-28 номер), също и от играчки-запазени са, повечето са плюшени?

# 79
  • sofia
Така, аз пак на отчет.
С мен се свърза един господин от една неправителствена организация тук-испанец.Обясни ми, че са работили с доста от домовете в БГ и изяви желание да ни помогне.Направо съм на върха на щастието.Тази седмица, ако успее да дойде до мястото където живея, ще се видим с него и ще имам още подробности.Та, въпрос ми е-къде има нужда от обувки(бебешки и детски-25-28 номер), също и от играчки-запазени са, повечето са плюшени?

пуснах ти ли4но Crazy

# 80
утре ще имам адреса на 19 ОДЗ и ще го пусна тук Peace

Има някакъв адрес в сайта, където става записването за градина, но до кой да адресирам пратката, за да отидат да го вземат, да не стане така, че да изпратя и да ми я върнат обратно като непотърсена? Играчките съм изпрала и подредила в кашони, чакам само адреса.

# 81
  • Пловдив
Здравейте и от мен   bouquet

Преди няколко години, заредени с добри намерения, с колегите решихме да помогнем на социално слаби хора с каквото можем. Организирахме се и събрахме използваеми /в добро състояние/, но ненужни ни вече вещи с идеята да ги дадем на някой дом за възрастни хора в София. Отначало бяха основно дрехи и обувки. За съжаление на повечето места ни отказаха да ги приемат или искаха всички дрехи да са почистени в "Химическо чистене" на закачалки с опаковка. От някои домове за юноши ни искаха конкретни размери и артикули и много малко от вещите бяха подходящи. Отне ни много време да сортираме, опаковаме и разпращаме малки колети. Случайно попаднахме на болницата за душевно болни в гр. Карлуково. Там са настанени над 300 пациента. Те имат нужда от всичко, т.к. болните не могат да пазят имуществото и дрехите си. С течение на времето се свързахме с едно семейство, което работи в болницата. От тогава регулярно /2 х годишно/ изпращаме каквото сме събрали на семейството и го разтоварваме в двора им. Те се ангажират с разпределянето. Имало е случаи когато сме им давали както играчки, така и тип персийски килими, сервизи, чаршафи и др. Семейството раздава и на нуждаещи се семейства или на детската градина. Споделям тази информация с вас, т.к. разбирам разочарованието ви и зная колко е трудно да се намери къде да дариш на добросъвестни хора и наистина да помогнеш на нуждаещите се. Директорката на болница се обажда лично да ни благодари и всеки път ни изпраща сертификат за дарение /никой от нас не го е искал/. С Лавендер /Роси/ се познаваме и който желае повече информация може да ми пише.

Поздрави и поклон пред хората с голямо сърце  Hug

Рукси, кутията ти за ЛС е пълна, а бих искала да ти пиша отново за събрани дрехи за Карлуково. Моля те, когато ти е удобно да ми пишеш.

# 82
  • на село
Здравейте!
От Елхово съм. В града има помощно училище, ако има инициативи , свързани с него, мога да съдействам.

Също така искам да подаря сватбената си рокля на бъдеща  абитуриентка, но няма идея къде и как да го направя.
Роклятя е малък размер, за момиче около 48-50кг, височина 164-165см. Цветът е шампанско, подарявам я с аксесоарите - чанта , обувки.

Моля да ме извините, ако поста ми не е много на място, но за първи път влизам в този подфорум и тепърва ще се ориентирам в темите.

# 83
Имам бебешки дрешки за деца до 2 годинки,но незнам каде мога да ги даря.Моля някой да ме ориентира.Живея близо до Велико Търново

# 84
  • пловдив
aschli майките от В.Търново са тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361461.45
пиши в тяхната тема и момичетата ще ти помогнат
  bouquet

# 85
Здравейте,
хазайката ми има чарашафи, одеала и няколко юргана, които са ползвани, но чисти, запазени, в добро състояние. Останали са и от свекърва й, и тя си има свои и няма да ползва тези, а иска да си освободи място.
Дали има нужда някъде от подобен вид помощ? Защото иначе трябва да ги остави до кофата за боклук, а така могат да са полезни.
Нещата са в Търново. Писах на отговорничка за Търново, но предполагам жената има и други грижи и не ми е отговорила, а може и в момента да не им трябват. Така че, ако са нужни някъде, моля пишете ми.

# 86
  • Sofia - TelAviv
Здравейте,
хазайката ми има чарашафи, одеала и няколко юргана, които са ползвани, но чисти, запазени, в добро състояние. Останали са и от свекърва й, и тя си има свои и няма да ползва тези, а иска да си освободи място.
Дали има нужда някъде от подобен вид помощ? Защото иначе трябва да ги остави до кофата за боклук, а така могат да са полезни.
Нещата са в Търново. Писах на отговорничка за Търново, но предполагам жената има и други грижи и не ми е отговорила, а може и в момента да не им трябват. Така че, ако са нужни някъде, моля пишете ми.
Изчакай още малко да ти отговори Дидка,не вярвам да не трябват там в региона някъде. Просто тя е доста заета и наред с всичките и ангажименти и учи, та сигурно затов ане е успяла да ти отговори.
  bouquet

# 87
Момичета, благодаря ви, че направихте деня ми малко по-добър.

Толкова се трогнах от това, колко човечни хора са останали. Щастието да направиш добро е най-сладкото.

Аз съм на 20 и имам много дрехи от изминалите години, които са обличани съвсем малко и са в отлично състояние. Мисля, че ще с тях мога да помогна. Вече писах писмо на манастира "Св. Николай" и ако потвърдят, че имат нужда, тогава ще се обърна към още хора, които могат да помогнат, за да съберем голям брой дрехи в хубаво състояние.

За съжаление нямам никаква друга информация, освен от този форум и се надявам, че ако някоя от вас научи за дом, където наистина имат нужда от хубави дрешки, ще ми пише, за да може да се организираме възможно най-бързо.

Благодаря!

# 88
Здравейте,

имам дрешки и играчки за деца до 1,5г. Можете ли да ме насочите в кой дом да ги занеса? Имам кола, така че може и в околностите на София.Готова съм да помогна и със санитарни принадлежности.Ще се радвам някой да ме насочи,понеже ми е за първи път.
Благодаря!

# 89
Здравейте!От месец март ,тази година ,съпругът ми и аз в лицето на нашият спортен клуб по бойни изкуства Сторм,получихме правото да провеждаме тренировки в обновената зала Локомотив в град Варна,в момента набираме момчета и момичета от всички възрасти за активни тренировки.Бихме се радвали абсолютно безвьзмездно да се ангажираме с обучението на деца и юноши в затруднено положение,като вярваме че физическото възпитание и спорта биха били много полезни за тях в тези трудни дни на изкушения които се предлагат по улиците...такаче моля ви влезте във връзка с нас за да можем да бъдем полезни.Клубът би могъл да даде дбър старт на юноши с буен нрав и да възпита в тях дисциплина,упоритост и желание за успехи!Надяваме се на полезно сътрудничество..

Общи условия

Активация на акаунт