КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 79 140
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • sf
.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 19:05 от donsita

# 61
  • Sofia - TelAviv
Бабъл, donsita, Моля ви пробвайте на следния адрес.

Център за обществена подкрепа
1000, София;
ул. Гюешево 21 (Дом за медико - социални грижи "Св.София")
тел. 02/822 35 10

Центъра беше в ремонт, но се надявам вече да са свършили. Там винаги имат нужда от бебешки неща за нуждаещи се майки. Ето това е линк към проекта: http://www.detebg.org/?cat=10&scat=23&news=214

bouquet  bouquet  bouquet

# 62
Здравейте, искам да даря времето си и любовта естествено на малки дечица, аз съм от Пловдив на 19 години ,много обичам децата,отдавна имам желанието да отида в някой дом да чета приказки , да играя с децата,бихте ли ме насочили,дали е възможно това?Благодаря  предварително!
 Видях в една от темите  адреси на домове от Пловдив,просто не знам как трябва да постъпя да отида и да кажа  искам да се грижа за децата ли,какво точно?

# 63
  • Пловдив
Здравейте, искам да даря времето си и любовта естествено на малки дечица, аз съм от Пловдив на 19 години ,много обичам децата,отдавна имам желанието да отида в някой дом да чета приказки , да играя с децата,бихте ли ме насочили,дали е възможно това?Благодаря  предварително!
 Видях в една от темите  адреси на домове от Пловдив,просто не знам как трябва да постъпя да отида и да кажа  искам да се грижа за децата ли,какво точно?

Заповядай в пловдивската ни тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310886.0
Група майки посещаваме деца от няколко дома в региона, правим акции за събиране на  дрешки, обувки и др. Запиши се при нас и следи какво предсои и когато имаш време и възможност се включвай в посещенията.

# 64
Имам малко спално бельо, което е подходящо за някое семейство в нужда: 2 комплекта като за "Приста" или "персон и половина" и малко бебешки (прани са много често и затова някои са леко избелели, но са съвсем здрави и ще ги дам дори изгладени). Подарявам и полилейче и нощна лампичка (като за детска стая) - еднакъв стил и десен, декорирани с играчки. Много са сладки и съвсем запазени - просто детето ми порастна. Много ще се радвам още някой да им се порадва след нас!
Може да ми отговоряте и на лични.

# 65
Здравейте момичета,
имам два чувала с играчки(кмиони, коли и плюшени играчки) в отлично състояние, моля Ви насочете ми къде биха били полезни. Благодаря предварително.

# 66
Здравейте, имам един чувал с дрехи женски и мъжки, може и за тийнейджъри, къде може да ги донеса Hug

# 67
Здравейте и от мен,

Тези дни правих основно разчистване на гардероба и съм отделила малко дрехи, които бих искала да даря. Повечето неща са мъжки дрехи - тениски, ризи, връхни блузи, панталони и едно дебело зимно яке. Понеже са голям размер (на мъжа ми са) мисля, че ще са подходящи за по-големи дечица. Отделила съм и няколко мои дебели пуловера. Те биха станали и за 11-14 годишни момиченца. Ще се радвам ако мога да помогна.   bouquet

П.П. Всички неща са изпрани и изгладени.

# 68
  • София
Здравейте!
Имам и аз за даряване-дрешки момчешки- предимно блузки и дънки/панталонки (0-4 год) и момичешки за бебенца 0-9 месеца.
Сортирани са и ще се радват да стоплят някое детенце  Heart Eyes
Имам и играчки!!!
Транспорта не е проблем Peace
Ако е удобно да се отиде в събота или неделя ще е супер!

# 69
  • Sofia - TelAviv
Извинявам се на всички, които са писали последните дни, че не отговаряме, но наистина сме в голяма дилема. В последно време има все повече желаещи да даряват дрехи и играчки, за което много благодарим и се радваме, но за съжаление нямаме възможност да взимаме в момента нищо. Сладовете са ни постоянно пълни и не смогваме да препратим до получателите тези неща. Моля ви оглеждайте се и по другите теми, почти във всичките има координати на нужаещи се семейства или организации. За тези, които са от София продължавам да препоръчвам следния център и адрес:

Център за обществена подкрепа ("Фондация За нашите деца")
1000, София;
ул. Гюешево 21 (Дом за медико - социални грижи "Св.София")
тел. 02/822 35 10

Центъра вече е отворен  и там има постоянно служители   Peace

Позволявам си да копирам и два адреса от друга тема, които е пуснала lavender за тези които са от съответните градове или тези които искат да изпратят:

Adresyt na centyra e slednia:
gr.Sopot
ul."Ivan Vazov" 53
Centyr za obshtestvena podkrepa

Donka Mincheva- tel.03134 8618

Tsvetina Ilieva Zaharlieva
executive director
Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley
Karlovo 4300
71 General Kartsov St.
Bulgaria
tel./fax: 00359 335 96136
e-mail: mgird@abv.bg

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 17:30 от Karol&Erik

# 70
Karol&Erik, благодаря много за адресите  bouquet

До сега не бях дарявала дрехи и в първия момент не успях да се ориентирам добре из между всичките теми Embarassed

Благодаря още веднъж  Hug

# 71
Здравейте момичета -най накрая намерих подходящото място да пиша - благодарение на една мама от Пловдив - за което много и благодаря.Значи имам доста дрешки за дечица около годинка - предимно костюмчета за есента и зимата и една чанта бебешки дрешки,едно порт бебе и пеленки.А също и някой дрехи за големи -мъжки и дамски.Запознах се вече с правилата - ако мога така да ги нарека- и да в много добро състояние са.Ориентирайте ме моля ви къде да ги даря.Предварително Ви благодаря и дълбок поклон за всички,които са се заели с този благородна задача.Надявам се да съм полезна някъде.

# 72
Здравейте, аз само да напише, че играчките, за които писах, намериха точния си адрес Grinning Благодаря на мамата, която ми помогна.

# 73
Здравейте, добри душици  Hug
Имам няколко въпроса-надявам се да не досадя с тях.
Първо в чужбина съм-Испания.Имам доста събрани играчки, обувки и дрешки(малко като количество, че повечето раздавам на приятелки с по-малки бебчета), проблема ми е следният, някой да знае от чужбина как се пращат по-големи пратки?Има ли някаква връзка с човек, който е свързан с вас, който може да ги вземе и да ги закара?Питах тук в пощата, но ми излиза прекалено скъпо, за 5 килограма ми искат над 60 евро...
Искам да ги изпратя евентуално да Дома в Доганово, тъй като в момента испанските мами събираме парички за тях и мисля, че едно такова колетче, ще зарадва малко или много тези дечица.
И още един въпрос-имам идея да организирам благотворително Коледно парти пак за дечица от някой Дом-евентуално пак за Доганово.Става въпрос за мястото където живея и околността.
Та, моля за малко разяснение относно тези благотворителни партита, защото ама хич не съм в час с тях!Може и на ЛС за да не товарим темата, аз от утре продължавам да чета и да търся информация.
И последно, някой може ли да ми обясни с думи прости, как може да се направи такава организация или как се казва Фондация, само, че в чужбина?
Извинявам се, че пиша объркано, но в момента не съм много наясно с тези неща, тъй като до момента съм пращала само пари като помощи по банкови сметки и друго нищо не ми е ясно.
Предварително благодаря на наелите се да ми разяснят малко тези въпроси!   bouquet  Hug

# 74
Мога да отговоря на 2 от въпросите ти. Ние получихме предметни дарения от Чехия по автобус на Метро. На сакът имаше закачени моите координати и с личната карта си го взех.

Фондация е fondacia.

Колкото до коледното парти, ако събраните средства са за Доганово ДБМ предполагам ще ти дадат напътствия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт