Мама с Юлчето играе и за второ си мечтае!

• 13 246
  • 302
  •   1
Отговори
# 255
Синеочка съм.

Да, въпроса ми беше за първия и втория евентуално месец, когато не съм почнала още работа. Тогава вземаш ли майчинство или не? Защото дочувам че не вземаш нищо...

# 256
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честито /на патерици/ на празнувалите имен ден в петък! Живи и здрави да са!
Честита годишнина на Suzi_a! Много любов и семейно щастие!

Ние тъкмо се прибрахме от детски рожден ден, на който Вяра за пръв път опита истински сандвич /с маргарин   Rolling Eyes, шунка и кашкавал/ и торта. Много му се усладиха на милото  Mr. Green.

Благодаря на всички, които се включиха по темата за столчетата за кола!
Нита, не можа да ми се отвори линка с адреса на фирмения магазин  на Рекаро – би ли ми дала адреса, ще отида на място! Иначе открих 2 немски сайта, от където мога да си го поръчам, но не съм сигурна колко излиза доставката до БГ.
Радост, в Хиполенд  има предимно Bertoni, Chipolino, Nania, Moni и няколко модела на Maxi Cosi и Cam, които обаче не отговарят на моите изисквания. Иначе действително там изборът е най-голям..
Tizija, относно магазините в Търново – рискуваш да се разочароваш. Малко по-хубави дрешки има в МОЛ , в магазините на Бенетон и Kenvelo. В Хиполенд /който също е в МОЛ/ и един друг голям детски магазин –Лъки ленд /на завоя на входа за квартал Пишмана/ има предимно турски, прекалено шарени и еднотипни неща. В центъра – в комплекс Европа – магазин Детски свят – има интересни неща, внос от Испания, мисля, но пък цените им не са никак ниски.
Foquita, трудничко се справям с работата и Вяра. През уикенда се старя да й отделя цялотот си внимание, тъй като през седмицата се прибирам капнала от работа.

Вигантол не съм давала от пролетта. Ще с еконсултирам с частанта лекарка на Вяра за нуждата от подновяването на приема му.

# 257
Синеоче,меродавен е моментът на започване на работа,а не даване на детето на ясла Naughty
Не искам да намесвам политически убеждения в нашия форем,ама не мога да не споделя колко съм бяснаааааааа на турчулята,които дори не знаят и дума български,а идват с автобуси да определят съдбините ни #2gunfireНикъде,ама никъде по света го няма това,само тук дето сме си дали..задника на ДПС #Cussing out

# 258
  • някъде
колко съм бяснаааааааа на турчулята,които дори не знаят и дума български,а идват с автобуси да определят съдбините ни #2gunfireНикъде,ама никъде по света го няма това,само тук дето сме си дали..задника на ДПС #Cussing out
вече нищо не може да ме учуди в тази държавица Sick

# 259
pepi - вчера ходихме до изложението на бебешки стоки и го видях на живо - супер е - има три разцветки - сиво/оранжево, сиво/синьо и черно. На нас черното най-много ни хареса. Магазинът се казва 9+ и има табела на Recaro. Адреса е София, бул. "П. К. Яворов" 34-36, тел: 962 44 76, 0886 702 001.

# 260
Синеочка доколкото съм информирана, ако ти пуснат трудов договор имаш право само на 1/2 от майчинството.Но ако не ти бъде пуснат такъв си го взимаш цялото.Имам 3 приятелки които работиха с такава уговорка с работодателя си и децата им ходеха на ясла междувременно.  Wink После им направиха договор.

# 261
  • somewhere over the rainbow
Ето ме Hug
Да ви кажа за ходенето във Варна. Първо: пфууу ooooh!, много път бе! Мъж ми вика, че хич не са мислили като са строили града, трябвало да е между Сопот и Карлово Mr. Green
Второ: срещнах се с един доктор ортопед в Окръжна болница /за когото прочетох тук във форума само хубави неща/. Прегледа ме младежа ми тъй де, 35 годишен е Blush и другата седмица отивам на операция. Във вторник ще му се обадя да ми каже кой ден точно да се явя. Те това е - според него след нея ще мога да стъпвам на левия си крак Praynig Ааа, и операцията няма да е в Окръжна, а ми предложи някаква друга частна болница във Виница, където също работел, била супер луксозна и най-хубавото - работели по ЗК, та няма да плащам Mr. Green
Трето: не се обадих на никой, понеже пристигнахме в сряда вечерта, в четвъртък сутринта беше прегледа и после веднага тръгнахме. Е, ходихме до плажа и си ударихме по някоя снимка.
Значи другата седмица пак ще ходим, но сигурно пак ще е за два дни Thinking

Вие гласувахте ли? Аз да.

Отивам да чета и утре пак ще се включа. Лека.

# 262
Нан, много се радвам, че писа. Чудих се какво стана с теб. Но предположих, че не сте имали време и сте бързали и затова не се чухме. Дано наистина този доктор да помогне.

# 263
  • някъде
НАН  Hug Hug Hug
Ти не можеш ли да си стъпваш на крака Tired
Успех ти желая Hug Hug Hug

# 264
Нан звъчи доста обнадеждаващо  fingerscrossed
Успех!

# 265
НАН, пожелавам ти да припкаш след операцията. PartyАко за това е необходимо да стане чудо-нека стане! Hug

Иси, върнах се в темата да прочета за нещо и чак сега виждам, че ме питаш за цената на нощувката.Ми, 10 лв на вечер е, а на нас тримата за 3 нощувки, 3 ве4ери, 1 закуска и 2 обяда ни излезе 125 лв.Нищо работа!
А идеята ти за среща точно в Триград, не е много добра според мен.Пътя до там е с адски много завои и на някой от децата е много вероятно да не им понесе.

Tizija
, аз също съм завършила в Търново и мнооого го обичам този град.Там наистина има много за обикаляне.Любимото ми местенце са водопадите над града.Пролетта почти всеки ден се качвахме до там компанията.

Днес слушахме с Мария Ретро радио.Е, накъсаха се да пускат парчета от моите 16-17 години.Изглежда наистина съм станала и аз ретро, ама ми е трудно все още да го проумея. newsm12

# 266
  • София
НАН-Успех другата седмица на операцията и бързо възстановяване след това! HugА малката какво прави?Тя с вас ли пътува?И аз гласувах!-все пак става въпрос за града в който живея и обичам! Peace
А аз съвсем наскоро ходих до работата във връзка с някакъв документ и като влязах в офиса и като ми замириса на документи,папки,формуляри,и като си видях заетите колеги-ТАКА ми се доработииии,направо не можех да повярвам.Сега вече разбирам работещите мами-просто наистина изпитах нужда да правя нещо друго,освен да се грижа за малкия.Счетоводителката ми каза,че ми остават още два месеца да реша дали се връщам.Стана ми толкова мъчно,но колкото и да го мисля-няма как да стане на този етап.Като поотрасне Влади ще започна работа със сигурност.Синеочке-защо не попиташ счетоводителката на фирмата как стои въпроса-те са най-информирани със законите.

# 267
  • somewhere over the rainbow
НАН-Успех другата седмица на операцията и бързо възстановяване след това! HugА малката какво прави?Тя с вас ли пътува?
Не, оставихме я при свеки. Решихме да не я мъкнем по болниците, че пак ангажимент си е. Догодина, живот и здраве, ще я водим на почивка Sunglasses

Синеоче, не съм чела точно какво питаш, но ако е за това, дали ще взимаш майчинство ако почнеш работа, ще го взимаш цялото, ако започнеш на друго работно място /но не и на повече от 4 часа/, и половината, ако си продължиш същата работа Peace Има много полезна тема тук, о която научих доста тънкости. Казва се "Майчинството счетоводно" и можеш направо да си зададеш конкретен въпос там. Има счетоводителки, които отговарят.

Лека за последно.

# 268
 smile3507 в 6.10ч моят син реши че се е наспал.

# 269
  • някъде
smile3507 в 6.10ч моят син реши че се е наспал.
А моят в 6,30 Tired Цяла нощ се върти и ме скубе със всичка сила /не ми остана коса/, че даже и ми бърка в носа /и кръв имам/ ooooh!
Сега слага дскети във флопито, но много не е наясно как става това и само се сърди! Дано не счупи нещо, че после  татко му ще ми прави fight Mr. Green
Лек ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт