ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 729
  • 392
  •   1
Отговори
# 105
Това, че играчките са правени в Китай, не означава автоматично, че са от вредна пластмаса. А и едно порязване е нищо пред дълготрайните последици, които можеш да си навлечеш от поглъщането на разните му там фталати, бифеноли и пр.
 Вижте това :  http://assets.panda.org/downloads/reducingyourrisk2.pdf

# 106
анна в. ,и моите шишета на НУК са с номер 5,но пък открих,че капачките са с 07 в триъгълника и под него пише ТРЕ.

# 107
Странно, че и боклуците на Фишър Прайс се славят с такава популярност.
Напоследък дърпат от пазара все повече свои играчки, защото се засича олово в боята. В Щатите го правят. А в другите страни?
Скъпо не означава качествено.

# 108
А, и в България изтегляха, просто беше под името на компанията-шапка Мател, а не с бранда Фишър Прайс. И аз не знам защо минават за голяма работа, в разни рейтинги за безопасност все има предупреждения за тях.

# 109
  • София
http://www.adiri.com/buy/shop.asp
това намери моята приятелка в САЩ, като най-безвредна пластмаса и уникална форма
без поликарбонат

# 110
  • София

Да можеше това нещо да е преведено и да е достъпно за потребителите!

# 111
  • София
  newsm78 ЧУДНО МИ Е КЪДЕ СА ТИЯ СТАТИСТИКИ?

В стратегията на винаги екологично чистата конкуренция...

# 112
  • София
Бебето ми е на 8 месеца и след загуба на доста време в търсене на безвредни шишета (стъклени не искам, защото ще се счупят), реших много лесно въпроса- предлагам само от обикновена чашка. Пиенето прилича на сучене все още, но е много интересно...

# 113
Гледам си стерилизатора на AVENT отдолу пише PP и в тиьгьлни4ето #5 зана4и ли 4е е ОК.
На самите шишета не виждам нищо отдолу,а и на кутията нищо не пише,сьщото важи и са помпата/никьде не пише от какьв материал е произведена/
Отворих им сайта и там нищо.
Аз ли немога да намеря инфо. или наистина никаде непише сьстава на шишетата.
на помпата пише следниоя състав:
силопрен, поликарбонат, макролон, полипропилен, хомополимер, евопрен

# 114
Ужас! Благодаря и аз за инфото. Ама защо не съм го знаела това по - рано?! Sick

# 115
Лошо... Това значи, че и памперсите, които слагаме на децата си са вредни... На тези, които ползваме в момента има триъгълниче с номер 04 и са с букви PE LD...  newsm78

# 116
Според с мен с помпата и памперсите проблема е по-малък. В помпата млякото престоява съвсем за кратко, за да поеме много от вредните вещества, а пък за памперсите - незнам. Със сигурност някакви химии минават и през кожата, но в каква степен... newsm78.
Със сигурност памучните пелени са по-безвредни, това е ясно..

# 117
  • София
става дума за PVC, което е по-лошо от PC и изпуска вредни вещества не само при нагряване.   В обработката на PVC-то се използват фталати, диоксин, олово. Според някои източници с времето оловото мигрира по повърхността на продукта и оттам лесно се пренася в устите на децата, дори с пипане и лапане на ръцете. Въобще PVC-то е най-токсичната пластмаса, не случайно толкова производители се отказват сами от нея.

А за PVC-дограмата как стои въпроса, след като навлезе толкова широко в бита, а както се вижда от цитата по повърхносттта й има вредни вещества?Thinking

Днес си купих стъклено шише на НУК и определено се преориентирам към тях, само се моля да не се чупят лесно Praynig.

# 118
  • София
става дума за PVC, което е по-лошо от PC и изпуска вредни вещества не само при нагряване.   В обработката на PVC-то се използват фталати, диоксин, олово. Според някои източници с времето оловото мигрира по повърхността на продукта и оттам лесно се пренася в устите на децата, дори с пипане и лапане на ръцете. Въобще PVC-то е най-токсичната пластмаса, не случайно толкова производители се отказват сами от нея.

А за PVC-дограмата как стои въпроса, след като навлезе толкова широко в бита, а както се вижда от цитата по повърхносттта й има вредни вещества?Thinking

Днес си купих стъклено шише на НУК и определено се преориентирам към тях, само се моля да не се чупят лесно Praynig.

И аз смятам да купя НУкК, а как стои въпроса с бибероните? Яна само изцедане кърма и вече е свикнала с биберони Авент.

# 119
  • София
И аз смятам да купя НУкК, а как стои въпроса с бибероните? Яна само изцедане кърма и вече е свикнала с биберони Авент.
Аз й давам вода с биберон и отначало се позачуди, защото е по-различен, но е мекичък /аз й дадох латексовия, защото той е в оригиналната опаковка на шишето/, но в последстивие дори й хареса и поиска още и още, докато я изпи.

Между другото имам една магическа чаша на Авент и бях започнала да я уча с нея, но тя не я прие и чашата си остана така с малко водичка на дъното при играчките й / с идеята да свикне и евентуално да я поиска/ и когато видях водата, вече бяха минали вече няколко месеца на престой в шишето, отворих го и отвътре замириса ужасно - остра миризма, която може да се сравни с тази на санитарния силикон, който се поставя в баните, да речем. Тогава си помислих, че е от боите, нали тези чаши са някакви цветни, и реших да не й я давам, но сега като чета може и РС-а да е направил реакция  с водата  newsm78

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 21:21 от Alteia

Общи условия

Активация на акаунт