ВНИМАНИЕ,ОПАСНИ БЕБЕШКИ ШИШЕТА!!!

• 85 760
  • 392
  •   1
Отговори
# 240
anaesthesia, и аз като теб мисля. Параноята ме обхвана и до там, че се притеснявам дори като кърмя, защото ползвам подплънки за еднократна употреба, в които има не знам какви си химикали. Пробвах с памучни, дори сама си направих (от стари чаршафи и тензух) дебели подплънки... уви, така пропускат, че не е истина! По принцип не съм отчайващо суетна, ама с тези мокри петна, а после остават и следи... а и дори само заради комфорта да не съм перманентно мокра... Явно моите цици са от сълзливите и скоро не очаквам да спрат, така че трябва да се примиря, какво да се прави.
А в предния си пост роптая по-скоро срещу съвсем умишленото подвеждане на неопитните майки. Сигурната съм, че рекламаторката знаеше за вредите от пластмасата, защото когато й казах (по-късно, вече запозната), че нали от тези шишета, при еди каква си температура може да... тя така настръхна и взе да ме оборва с всички сили. Основен аргумент беше, че това било "световна марка", не някакъв си китайски продукт!
Изобщо, бягайте от назидателния тон.   bouquet Hug

# 241
az imam 4 6i6eta na chicco no nqamat nikakvi znatsi i edno na avent i sled kato pro4etoh v internet za burkan4etata na mayoneza olineza smenih burkan4eto s 6i6eto na avent i stana Simple Smile vintila savpada. i sega tryabva da mu kupq na malkiya pone o6te 1 stakleno 6i6e na 9 meseca e i pie mlqko. i ako nqkoi znae dali izvornata voda na devin trqbva da se prevarqva neka da mi pi6e. leka no6t

# 242
# 243
Добре де, вчера питах в бебешки магазин за стъклени шишета - казаха, че от години не продават. Така ли е наистина? Какви стъклени шишета купувате, ами лъжички за хранене?

E, как са могли да ти кажат такава глупост.  #Crazy ooooh! Стъклени шишета има доста - Чико, Нук, Камера и още няколко марки. Според мен във всички бебешки магазини трябва да имат.

Да, ама няма! Особено в по-малките градове!  Naughty
Ами за играчките - какво?  Rolling Eyes
Те са все пластмасови, какви други играчки? И са все в устата - няма как!  ooooh!

# 244
  • В центъра на моретата
Обиколих доста бебешки магазини във Варна и се оказа, че наистина продават, но всичка е изчерпано, даже и в складовете, поради новините за токсичните пластмасови шишета, и в крайна сметка не намерих.
А какво да правим с чашите с накрайник - има ли стъклени такива ??? Или направо да учим децата си да пият от обикновена чаша????

# 245
Момичета, днес забелязах, че помпата ми за кърма е надраскана, според вас да я сменям ли? Цедя по малко кърма заради едно лекарство, което давам, както и ако се налага да отсъствам от къщи, което е много рядко. Кърмата на практика не се задържа в помпата, но все пак? Как смятате?

# 246
Обиколих доста бебешки магазини във Варна и се оказа, че наистина продават, но всичка е изчерпано, даже и в складовете, поради новините за токсичните пластмасови шишета, и в крайна сметка не намерих.
А какво да правим с чашите с накрайник - има ли стъклени такива ??? Или направо да учим децата си да пият от обикновена чаша????

Чашите с накрайник са поредната глупост според мен. Детето може сравнително лесно да се научи да пие от обикновена малка стъклена чашка - ракиена, в която да се сипва съвсем малко количество, колкото за една глътка.

# 247
  • Deutschland/HE

В магазин Рошко има стъклени шишета на Бебе Комфорт, аз преди да родя си купих 1-но  да имам за всеки случай. Цената беше 7-8лв.

# 248

Чашите с накрайник са поредната глупост според мен. Детето може сравнително лесно да се научи да пие от обикновена малка стъклена чашка - ракиена, в която да се сипва съвсем малко количество, колкото за една глътка.

Аз също съм за обикновената чаша. Синът ми не е пил от тези накрайници и сега не смятам да ги ползвам.

# 249
  • В центъра на моретата
Аз също до сега не съм давала на бебка чаша с накрайник, даже се чудех от кога трябва да я уча на такав чаша, но при тези обстоятелства май ще я прескоча - направо ще мине на обикновена чаша, наравно с нас  Grinning

# 250
az si kupih ot varna stakleni 6i6eta na camera za 2,80 lv vseki moje da si gi pozvoli  Grinning

# 251
Аз си купих стъклено шише от Бебчо и продавачката спореше с мене ,че пластмасовите шишета не били вредни,а това било поредната лъжа,не било верно,въпрос на канкуренция били...бля..бля...убеждаваха ме да не си вземам стъклено шише,но въпреки това си взех,но не ми хареса това че ми се налагат,все пак аз решавам какво шише да взема за детето си а те като искат да си ползват пластмасовите ,прехвалените Авент Tired

# 252
az si kupih ot varna stakleni 6i6eta na camera za 2,80 lv vseki moje da si gi pozvoli  Grinning
и аз имам едно шише на Камера, стъклено, но отдолу пише цифрата 3 и в описанието на опаковката пише - поликарбонат и силикон. Е какво да правя с него?

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 10:50 от mamaalabala

# 253
Една приятелка, която се обзавете с шишета и стерилизатори на авент (а има близначки и няма как тепърва да купи всичко наново) е открила следното простичко нещо: старите бурканчета от майонеза олинеза (едни тънички и височки) пасват перфектно на бибероните авент. Тя си ги ползва тях и си е спестила купуването на нови стъклени шишенца, а въпросните бурканчета влизат в стерилизатора на авент.
Отделно - комплектите на авент за съхранение на кърма (10 контейнерчета + 2 адаптора) са идеални според мен - така се сдобих за 20-на лева с 10 потенциални шишета, които не са опасни (имат триъгълниче с 5 в него като маркировка).

# 254
  • София
Прегледах цялата тема, но така и не ми стана ясно цифрите какво означават. Ползвам контейнерите на Авент за затопляне на храната на малкия - опасно ли е или не, в края на краищата? Ако може някой по- просветен да ме "светне".
Малко е позабравена темата, но ще я подновя.

Общи условия

Активация на акаунт