Роди се нова тема"Вьзпитателният шамар"!!!!?

• 6 793
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
  • в Низината
Tired И към идеалните майки един въпрос - Какво ще стане ако заслужено си шамаросаш детето ???? Ще се изкриви психически ? Физически ? Емоционално ? Ще остане потресено от вашите действия и ще се обиди до дъблоки старини ? Обяснете моля  Mr. Green

Първо - не смятам, че съм идеална майка. Второ - за мен да ударя детето си е недопустимо! Не бих си го позволила, не защото ще го "изкривя" психически или физически, а защото такъв подход не ми е присъщ. Смятам, че с такъв шамар може и да не го травмирам, но ще насадя у детето си страх. Да, и със сигурност ще го обидя!

# 121
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Шамара натиква детето там "където му е мястото", а аз не искам моето да си знае мястото...

# 122
Шамара натиква детето там "където му е мястото", а аз не искам моето да си знае мястото...

Не е така.Това зависи явно от начина, по който "прилагаш шамара"Аз  не натиквам детето си там, където му е мястото.
Мен, като са ме шамаросвали-нито съм обидена, нито са ми насадили страх с това.А със съвсем други неща.Повече се "плашех" от "разговори", отколкото да не отнеса някой шамар за простотията, която съм сътворила Laughing

# 123
Tired И към идеалните майки един въпрос - Какво ще стане ако заслужено си шамаросаш детето ???? Ще се изкриви психически ? Физически ? Емоционално ? Ще остане потресено от вашите действия и ще се обиди до дъблоки старини ? Обяснете моля  Mr. Green

Едва ли има някоя майка, която да се визира като идеална - винаги има какво да се иска повече, но поне като такава, която особено се старае и всичко, което е свързано с децата й не е просто отглеждане, ще си позволя да ти отговоря.

Да, остават травми, да до старини, да това влияе на оформянето на личността и на понататъшния живот на човека. Как зная ли? От себе си. Трябваше ми мнооого време и помощ, за да осъзная, някои събития от живота си. Да, аз не забравям и до днес и се старая да не допускам онези грешки, които с мен са допускали (което не означава, че успявам).

Шамара, какъвто и да е той, е насилие. Той учи детето, че като си слаб физически, ще те мачкат и ще ти налагат мнението си, само защото са с метър по-високи от теб. Учи детето, че насилието е приемлива форма на убеждаване.

Опитайте се всеки ден, ама всеки Божи ден, да казвате на любимите си колко много те означават за Вас. Обещавам Ви, че в момента, в който това Ви стане практика, няма да се налагат шамари. Обещавам Ви!

# 124
Майка, що си мислиш, че тези, които раздаваме шамари не казваме тези неща на децата си? GrinningАз например ги повтарям не всеки ден а по много пъти на ден, откак са се родили. HugИ въпреки това са се налагали ступвания.И съм обяснила на детето че когато се карам, не е защото не го обичам...това е смешно просто...

# 125

Аз и от електрошока (например) не знам какъв ще е ефекта - казват, много помагал за укротяване на опърничавите - дали пък да не взема да пробвам  newsm78 newsm78 newsm78

# 126
Да, остават травми, да до старини, да това влияе на оформянето на личността и на понататъшния живот на човека. Как зная ли? От себе си. Трябваше ми мнооого време и помощ, за да осъзная, някои събития от живота си.
ooooh! Трябваше ти време и помощ да се оттърсиш от това , че са те пляснали 2 пъти по дупето като дете или си била малтретирана ???  Защото ако става въпрос за 2 шамара да си тъсила помощ ...меко казано е пресилено newsm78

# 127

Аз и от електрошока (например) не знам какъв ще е ефекта - казват, много помагал за укротяване на опърничавите - дали пък да не взема да пробвам  newsm78 newsm78 newsm78

И без тва си печена та загоряла смятам че няма смисъл  Whistling

# 128
Предлагам да се съберем след 20 г и тогава да си мерим възпитателните умения

# 129
Вижте какво. Дайте да се въздържаме от подобни квалификации "идеалните майки" или "най-лошите майки", при това казано с такава доза ирония, та чак става обидно. Не че се засягам /съвсем не съставям самооценката си по форумските мнения/, просто нервим темата. Ако сте прочели, имаме и предупреждение. Аз лично мога да се справя достатъчно грубо и успешно с всяко едно подобно подмятане. Но не искам.
По-разумно ми се струва  да разграничим понятията. Шамарът - начин за възпитание, шамарът - начин за наказание или шамарът - по никакъв начин! Съвсем ясно е, че няма да се превъзпитаме в тази тема, дайте просто да споделяме, сигурна съм, че точно това очакваше авторката й.
Аз не мога да съдя жена, която пошляпва детето си, мога само да се възмущавам и да се моля детето й да е по-далеч от моето. 

# 130
 Прочетох всичко дотук,както и подобните теми.Изглежда шамаросването,все пак ,има своите поддръжници.Не искам и не мога да съдя никого,освен себе си.Не искам и да давам квалификации,защото, наистина, доколко е добро едно възпитание,може да се съди след доста време,а и всички деца са различни и по различен начин се поддават(или не)на нашите възпитателни методи.
  Аз,лично,съм строга и безкомпромисна с моите момчета,когато се налага,но при всички удобни случаи им показвам,че съм също така и най-добрата им приятелка.Опитвам се да балансирам.Вероятно понякога прекалявам с едното(строгостта) или другото(приятелството),но така или иначе,в тези ми отношения с децата ми, няма място за шамари.Така,че съм за "шамарът по никакъв начин",според определението на Lyusil.За това си имам просто обяснение,обаче.  Имам в главата си 330 аргумента против шамарите,по какъвто и да е повод,но съм наясно,че най-голямата ми добродетел,като майка,е това,че имам невероятно голямо търпение и заради това ми е много лесно да се съобразявам с тях Wink.
  (Пък и как да вдигнеш ръка над някой, заради когото не си спал от тревоги и мъка,защото предната нощ е имал 38 градуса температура,примерно,или нещо подобно...Някак не ми се връзва.)

# 131
Да ви имам идеалния живот!!!!!! Завиждам  ви просто. Явно аз не ставам за родител щом ми се налага да прибягвам до възпитателния шамар, въпреки безбройните ми обяснения по хиляди пъти на ден за едни и същи неща. И повярвайте ми, когато детето ви стане на 2 години ще си говорим друго.  Защото предпочитам аз да й ударя шамар пред това да я блъсне кола, да си лепне ръцете на топлата печка,  да обърне врелия чай върху нея или пък да пробва какво е да скочи върху брат й. Примери много. Да сте живи и здрави да стигнете до тях. За протокола безпричинното удряне и побоя не го одобрявам. Както и ако детето е достатъчно голямо да разбира последствията от постъпките си шамара е неуместен. Дотогава обаче действа първосигналната система и тя е не прави нещо защото боли.

Моето е на 2.  Аz пък веднъж в такава една "критична" ситуация го пляснах по ръчичката. След това на няколко пъти го видях в раzни напрегнати ситуации (с мен или с деца) да zамахва по същият начин и да повишава тон (не zнам дали съzнаваше какво прави или си мислеше , че така се прави просто в такива ситуации). Имитират много . Като индиго са. Не трябва да им посягаме, да им викаме и да обиждаме пред тях, zащотот те от страх пред нас може да не повтарят, но със сигурност ще правят така навън, когато не гледамеа, когато са на ясла или градина , на площадката  Cry

# 132

И без тва си печена та загоряла смятам че няма смисъл  Whistling

Обожавам, когато мине етапа на доводите (или липсата на такива) и се стигне до личните нападки...  smile3502

# 133
Не съм съгласна тук.Не винаги е така.Моето дете никога не участва в битките навън, посяга само при самозащита.Има едно дете обаче, което е биткаджийчето в градинката, сприхаво и заядливо, подклажда винаги конфликти, та майка му е на принципа-ами-дете е, какво да го правиш.Говори му, но то не отбира от говорене това.Та това дете не е шамаросвано, но как раздава то самото шамари-не е истина просто ooooh!

# 134
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А до кога смятате, че имате право да ги удряте ? До 5- 10 - 15 години ? И след това, защо да нямате  вече право ? ... или винаги ще ги удряте, щом доводите ви не достигат ?

Общи условия

Активация на акаунт