Отговори
# 195
  • София
Отивам да готвя пиле с ориз.Понеже моя все мрънка,че ориза е слепнал взех Анкъл Бенс(дано не съм го написала грешно).Ще пробвам. Hug

Аз пък хич нищо не разбирам от готвене и не умея - повечето ми опити завършват жизнения си път в кофата, след много мъчене - но знам за оризааа  ideauu Значи, единият трик е да се измие хубаво, докато престане да пуска нишесте (така и не съм го пробвала това, щот' ме мързи всеки пут, а и забравям, но беше хитринка на Звездев), а другия - първо да се пържи само с олио по-дългичко. А третия - да се ползва бланширан ориз...

# 196
Ако щете ми вярвайте и досега се чудех за какво аджеба са сложили огледало на висулките на Ники за количка. Добре че бяхте вие, та да разбера че му се кефели децата. Аз се чудех как да го махна оттам че понякога отразява слънцето и му свети Embarassed.
Цял следобед обикаляме по магазини за баня, иде ми да гръмна някой. Но си обещах че няма да се ядосвам. По леко става обаче като споделиш.

Аз заради това не исках да водим детето при Драганов, ама мъжа ми се запъна като магаре на мост. Какво да се прави, ще слушам явно и аз тея простотии. Иначе имам чувство за хумор.

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 21:45 от Р0кси

# 197
Какъв е този Драганов бе? Голям майтап да не би да е ортопед, че то мен тука сума ти ме врънкаха що не съм си закарала детето в София да го лекуват уж големите специалисти yes
Та ако бях пропътувала 500 км за да чуя подобни неща сигурно щях да се гръмна!
Нашият звяр /Нелия нинджата/ спи само в колата. В къщи като превключи климатика и цялата подскача много е стресната милата, обаче в колата може много аларма да има но не ни прави впечатление. Веднъж откърти ли може цял да се вози и да спи, то и без това ядене не търси newsm62

# 198
Деси- има резон в изказването ти  Naughty,но все пак нали затова сме тук за да обсъждаме това онова,в което влиза и развитието на малчовците.Исками се да вярвам,че това което пишем(включае и аз)не е фукане,а просто искренна радост споделена с приятели  Peace

# 199
Деси-а какво правят тези цветя на стойката?????

# 200
Здравейте! И ние  ходихме днес при Драганов, но яко му се издразних. Остави приказките за хубавото дупе на бебка и ядовете на баща й, ама като почна да ни говори как характера й бил вече "пре.бан" - и то защото Герито много силно почна да се дере /щото й се спеше/ , и той, специалистът, реши, че това е резултат от прекомерно глезене от наша страна и да прави разни предположения, че бабите са я дундуркали непрекъснато и трябвало да си я оставяме да си реве  Close  Няколко пъти тактично му отговорих, че си е наша работа дали ще си я носим, а той нарочно - "Ще видите вие, тоя характер няма оправяне"  #Crazy
абе поне каза, че Герито е здравичка, което е най-важното ...

# 201
Добър вечер!
Ние днес отново откарахме почти целия ден в парка, времето беше много приятно. Утре сме на консултация и след това ще докладвам.
За килограмите- аз имам още два, за да стигна тези, които бях преди да забременея. Днес съм решила да легна по- рано, защото и моят мъник се буди на два часа миналата нощ и макар сега да се чувствам свежа, през нощта ми е доста тежичко. До утре Hug

# 202
  • София
Момичета, за тези, които се оплакваха от проблеми с НОИ и болничните...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234818.0

# 203
  • София
ей кати много добра темичка си намерила  Peace
привет набързо от нас. след драганов днес съм още по-спокойна, с коки всичко е ок и му се хили през цялото време. той беше много любезен но все пак ми изчете лекцията с проходилките, бънджитата и коланите за прохождане както и за кошарите за игра, която си пуснах покрай ушите защото вече си поръчах даже проходилка. а за кенгуруто каза ок и за столчето за кола също.
за лактогенния чай- с риск да ме гръменете ама какъв взимате? аз кърма все още имам, ма знам ли що не е качил достатъчно? а иначе не ми се мръщи на хип-чето, ама по съвет на искрето му набутах биба с 1 дупка и си трае сега  Laughing
днеска си пробвахме играчки за коритце много е смешен с тях и му е забавно макар да не разбира много-много какво става още  Grinning
лека от нас че след снощната серенада съм труп ooooh!

# 204
Здравейте,

Ние вече ядем плодово пюре  Grinning В понеделник му дадох 3- 4 лъжички, във вторник - 5-6 и днес половин пюре и той благополучно го изака вечерта  Laughing Много се зарадвах, щото мноого рядко успява да напълни така добре памперса, обикновено акането е зор при нас, но пюретата явно помагат  Sunglasses Засега яде само ябълково пюре, но тва за бурканчето не го знаех и добре че казахте иначе с все акъла си щях да си го храня директно от буркана  Embarassed
Интересно, обаче не ще да яде пюре на гладно. Иска първо да си суче млякото и после след половин час яде пюрето, а не обратното. Засега го оставих за следобедно хранене към 4,30 часа между две кърмения.

За обръщането - още не се обръщаме, ама се мъчи да става сам и се навдига леко, за къпането - оная вечер за сефте и аз го къпах сама, ама мъжо като е втора смяна, а свеки я няма и няма кой, та виках неволята  Laughing Но не ми е трудно, въпреки, че дзверо е 6,5 кила - той си подпира краката в коритото и така не ми тежи да го плакна сама.
А за моите килограми - ми не знам честно колко точно тежа, но влизам в почти всичките си дрехи от преди бремеността. Все пак смятам, че едно 3-4 кила имам още да свалям, щот най-тесните ми дрехи са мисия невъзможна.  Confused Ма аз бях качила 25 кг, така че 3-4 ми се струват нищо, в сравнение със "слонът моя приятел". който бях станала  hahaha
Аз да се оплача - другата седмица ще бачкам яко, че и ми се налага да пътувам на стотина км, а майка ми се разболя точно сега, свеки е на бани  Confused и бебо май ще си го влача с мен по пътищата (ква ли работа ще свърша  #Crazy)
Айде и аз се оплаках  Rolling Eyes

п.с. междудругото само моя ли е такъв дзвер - все иска на ръце, все иска внимание - като гледам бебетата на майките, с които излизаме в парка - всичките са едни кротки, стоят там , където ги сложиш, кротуват, спят си в количките, не мрънкат. Моят се оказа инатесто и 2 мин не може да стои на 1 място, а ако ме няма в стаята надува гайдата. Не ще да стои сам - има ли някоя мама с толкова капризно бебе  Cry Cry

# 205
Оф тез лекари като почнат да дава съвети за възпитанието ще кажеш са педагози   Close ми аз пия от време на време чай на хип и съм доволна то там има сумати билки.

# 206
  • София
Andromeda, млякото по-бързо ги засища. Нормално, като са гладни, искат първо да понапълнят томбаците... 

# 207
  • Sofia
Деси- има резон в изказването ти  Naughty,но все пак нали затова сме тук за да обсъждаме това онова,в което влиза и развитието на малчовците.Исками се да вярвам,че това което пишем(включае и аз)не е фукане,а просто искренна радост споделена с приятели  Peace

мисля, че всеки може да види разликата между "споделена радост" (за което съм съгласна с теб) и тенденциозно "фукане" както го наричаш
пък и всички сме големи хора, ако на някой му пречи нещо си казва. е, аз изчаках достатъчно, за да съм сигурна, че наблюдението ми е точно, все пак бебчовците ни са вече на по 4 месеца средно, така че това е достатъчно дълъг период за да преценя, кой за мен прекрачва границите на приличието с "фукането". и понеже съм проклета   Twisted Evil  ме дразни и си казвам   Twisted Evil

за цветята - ами имат три модела музика - натискат се и се чуват отделно тонове - като клавиши на пиано, кратка музика или почти цяла песен. не се изисква особена сръчност и Макс дори с неговите некоординирани махове с ръце ги натиска постоянно. а и разбира се светят.

Andromeda и аз така къпя, не ми е трудно, всъщност майка ми ми помагаше първите две седмици, след това сама. е да не забравя, Мати помага усилено, естествено повече пречи   Mr. Green  за носенето на ръце е същия звяр, обаче навън е по лесно.

# 208
  • София
Аз пък съм цялата опикана... Ама така ми се пада, като тръгвам да сменям памперси, докато на горкото бебе му се спи... лоша мама.

А днес, докато си изплискваше самодоволно водата от коритото, си мислех колко е хубаво, че пораства, че умее толкова много нови неща... и най-вече, колко е тъжно, че това става толкова бързо, толкова скоро... Много са сладки, като гукат, обаче... вече никога няма да мога да си го събера  на ръката... Да си го нагуша и да съм го прегърнала цалото, от никъде да не стърчат крака, ръце... И някой ден може би наистина ще умножава трицифрени числа (макар че аз лично ползвам калкулатор за таблицата за умножение), но аз няма да съм най-важния човек на земята. Няма мен да вика, когато плаче и не в моите прегръдки ще се утешава, а когато го целувам, ще си трие бузката - и бузата му няма да е такава пухкава и смешна и сладка, да ти се иска да я отхапеш... А някой ден ще има собствени бебета и ако съм жива да ги видя, ще мисли, че аз не разбирам от бебета... И изобщо, прекрасно е, че растат, но защо толкова бързо? Не може ли по-дълго да са мъънички?...  Cry

# 209
  • София
Ето ме и мен  Laughing
Аз пък да ви се оплача, че вчера получих писмо от ТД на НАП, в което ме канят най-учтиво да си платя някаква пропусната осигуровка, а днес получих писмо от НОИ, в което ми връщат последния болничен, щото надвишавал с 1 ден периода от 135 дни (нали преносих и не сме преброили правилно дните). Та направо ми идеше да се  #2gunfire Сега трябва да търча като гламава да си ги оправям. Ама на който му е къс акъла са му дълги краката  Crazy
За килограмите няма да си призная колко отгоре имам  Embarassed Много ме е срам.
Ели, само да те подсетя какво ти беше писала Фил. Внимавай да яде от задното мляко  Peace.  Hug Пия чая на ХИП, че по-лесно се приготвя Wink.
И аз сега съм на вълна играчки. Мерси за инфото  Hug
За обръщането и другите умения. Още нищо не правим. Дори едва преди няколко дни започна да посяга към играчките. Но аз не се притеснявам. Каката беше "бавно развиваща се" късно се обърна, късно седна, късно се изправи (в края на 10 м., когато някои вече ходят  Crazy). Проходи на 1г. и 3 м. без проходилка. Такова чудо не сме имали. Хубавото при този вид прохождане е, че децата се научават да бадат предпазливи, както и как да паднат и как да стана след това. Да, ама то тогава беше зима та си бяхме повечето време вкъщи и тя се упражняваше. Сега ще видя с Иринка какво ще стане, щото прохождането ще съвпадне с хубавото време. Не се заричам, че няма да взема проходилка или че няма да я водя за ръце, щото не се знае  Thinking Пък и всяко дете си е различно.
А сега да ви се похваля. Нали наближават избори. Та настоящият кмет на общината, който се кандидатира отново взе, че се сети за децата предизборно и ни направи нова площадка с меки настилки, да не се удрят децата. Да видим колко ще издържи  Mr. Green Дано напролет още да си е там.

КатиCry И аз все това си мисля. Затова трябва да използваме всяка секунда да им се радваме. Понякога като погледна Софи, и си мисля: "Боже, това моето дете ли е? Кога стана толкова голямо, че не разбрах?  Cry newsm78". Все пак, животът е пред нас и ще се постараем да не пропускаме нито един от хилядите прекрасни моменти, които ни очакват. Мисли си, че наближава моментът, в който Дейви ще ти каже: "Мамо, обичам те"  Heart Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт