Кремчето се доближава доста до крем карамела, но тъй като още не съм го изпробвала, ще споделя какво е личното ми мнение веднага щом го направя.
Крем Каталана
Продукти за 4 порции
1/2 л. прясно мляко
2 яйца
4 жълтъка
75 гр. захар
1 пакетче ванилия
1 пръчка канела
Начин на приготвяне
Млякото се слага да заври заедно с ванилията и пръчката канела. Целите яйца, жълтъците и захарта се разбиват с миксер, докато се получи светла кремообразна маса. Към нея се прибавя прецеденото горещо мляко като непрекъснато се разбърква. Така получената смес се бърка на водна баня, докато се получи гъст крем. Изсипва се в четири купички, оставя се да изстине, след което се поставя в хладилника поне за час.
Захарта за карамела се разтваря в 125 мл вода върху котлона и се вари докато се получи карамелов сос, който се излива още горещ върху крема. След това купичките се поставят отново в хладилника, докато карамелът се стегне.