Неудобствата на кърменето,ама честно!

• 4 822
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
  • До хладилника, който обичам
Ами - честно, откак спрях да се цедя преди 2-3 века, всичко ми е наред.
Кърменето ми е абсолютен кеф. Нямам проблем с нищо. От време на време пия вино или бира, когато ми се пие. Просто абсолютен кеф отвсякъде Simple Smile

# 31
  • София
Готина тема!
Отговорът ми - колко е изяло бебето и че трябва да се прибера от разходка, за да я накърмя...
Като и за двете неща, ако бях с по-освободено съзнание всичко щеше да си  е супер - нито диети пазя, нито се изкушавам от алкохол /защото принципно не го долюбвам - само червено винце тати като пие, сръбвам някоя и друга огрооомна глътка Embarassed /, не се цедя посред нощите, гърдите ми не са текли по време на секс...
И на финала - и аз май съм от майките квачки, още повече, че сега, когато ходя на работа и като се прибера не искам да се отлепя от беба! По скоро в началото ми беше трудно да се свиквам да  не я прегръщам и  целувам постоянно /нали знаете съветите на бабите/, но с време се отказах и сега се радвам с пълна сила на дъщеря си /та кога, ако не сега?!/

# 32
Ето какво не ми липсва от кърменето:
-Пия си когато и каквото искам от алкохолните напитки
-Не ям насила и определини храни, а каквото ми се ще и понякога и въобще не ям
-Гърдите ми си върнаха нормалните размери, а не съм като Памела
-отслабнах 6 кг., които си бях залепила по време на кърменето.
-мога да пуша, ако искам, не съм страстна но понякога ми се припалва
-пия си на воля кафе с голям кеф
-кърмаческите стачки
-денонощното кърмене първите три месеци просто само това правех
-обичам си детенце, но ми се и купонясва та сега имам тази възможност
-цеденето в офиса и в къщи
Въпреки всичко което изброих МОНОГО МИ ЛИПСВА КЪРМЕНЕТО И КОНТАКТА С ДЕТЕНЦЕ.

# 33
На мен пък няма да ми липсват килцата, които напрупах след раждането (за да имам кърма уж), и които смятам да сваля след това. В тази връзка - не би ми липсвало и тъпченето по цял ден, че вече започнах да се отвръщавам от храната. Е това ме мъчи най-много покрай кърменето, другото се преживява - и цеденето, и неспането и т.н.

# 34
  • София
Цитат на: Na na
На мен пък няма да ми липсват килцата, които напрупах след раждането (за да имам кърма уж), и които смятам да сваля след това. В тази връзка - не би ми липсвало и тъпченето по цял ден, че вече започнах да се отвръщавам от храната. Е това ме мъчи най-много покрай кърменето, другото се преживява - и цеденето, и неспането и т.н.

Na na, няма никакъв смисъл да се тъпчеш, за да имаш кърма, ама никакъв. Това няма да увеличи особено кърмата ти. Има смисъл да се храниш здравословно и балансирано с цел ти самата да си в добра форма, в смисъл да се чувсташ добре, но никакъв с цел "приток на кърма". Кърмата се образува предимно и основно на принципа "търсене - предлагане", т.е. колкото повече суче детето, толкова повече кърма се образува и колкото и да се "тъпчеш", този факт няма да се промени. Така че наслаждавай се Grinning !

# 35
  • Стара Загора
Цитат на: sladka hapka
и сега к'во, аз прозвучах като една самотна алкохоличка...
на вас не ви ли се пие нещо по-различно от лактогонен чай, бе!!! (не че съм пила някога такова чудо)

Хапчице, обещавам, да те заведа на кръчма като спрем да кърмим, хем ти няма да си самотна, хем и аз ще се опия, че откога и се точа и аз на тая водка Twisted Evil
А що се отнася до ограниченията, имам и то не малко:
 Arrow Първото и най-ужасното е че не мога да отслабна. Падам си мързеливка и със спорт не ми се захваща, а диети от роада на "половин килограм седмично" не мога да пазя, защото съм по крайностите - или ям много или не ям нищо, или пуша или не (така и успях да откажа цигарите преди 3 год, но това е друга тема)
 Arrow Второ, не мога да съм старата поспалана, която си ляга късно и става много късно...И понеже не мога да си представя спане с бебе в едно легло ми се налага да ставам поне по два пъти, а това направо ме убива Sad
 Arrow Трето, не мога да се отдам на импулсите си, например да тръгна на някъде без много много да съм го обмисляла, но това май и без да кърмех щеше да е така, с тези две деца Rolling Eyes
 Arrow Четвърто, ще ми се да знам колко изпива на едно кърмене, но...

Проблеми с формата и размера на гърдите нямам, даже напротив, сега се наслаждавам на голям бюст и пълен сутиен, което е чудесно Simple Smile
А млякото ми изобщо не изтича по време на секс, защото и секс не правя Embarassed , ами нямам мераци и това е Sign Exclamation
добре, че мъжо ме търпи и караме на платоническа любов Grinning

# 36
Единственото нещо, чиято липса ще ме зарадва след като малката спре да суче, е контактният дерматит  на гърдите. Но вече половин година кърмя въпреки наличието му именно щото всичко останало около кърменето си е голям кеф за мен Simple Smile

# 37
Ооох как ми се  Coffee   smokeuu .Нямам търпение на една кръчмичка така яко да се начерпим ( абе не че пия по много , ама като е забранено и направо умирам )Най - ми липсват цигарите.Иначе през ноща не се кърмим много отдавна ( всъщност съвсем малко се кърмихме вечер )Никога не съм се цедила ( освен 2 дни в родилния дом , защото гледах , че другите така правят и нямаше кой да ми каже , че не е необходимо ).Оставих кърмата да си се регулира.Подплънки още ползвам , но за собствено успокоение - не тека по принцип. Най - много искам, ако може поне 1 път в седмицата да не се налага да ставам да я кърма сутринта , а да може и баща и да я нахрани. Ама "+" са повече от "-" така че продължаваме и се молим да има още кърма.Успех на всички кърмачки.

# 38
Мразя ги вече тия подгизнали подплънки  Imp
Става все по-топло, дрехите ми са вталени и явно ще прекарам едно прекрасно лято Close
Умирам за нес кафе с кола и  15
За алкохол не смея и да си помисля.

# 39
Аз мисля, че колкото по-дълго кърмиш толкова по-малко ти се струват неудобствата. Като чета твоите ми се струват бели кахъри. Нито едно от тях ги няма вече при мен с моя 1,5 годишен опит. Само остава кърменето в 5-6ч. сутрин, което си е неудобно както и да го погледнеш.

# 40
Водката ми липсва

# 41
Май единственото ми неудобство е като излезем .....4е трябва да търся място да го кърмя, макар 4е тук не е голям проблем- сядам на по закътана пейка, мятам си едно одеало през рамото и се храним....но пак си е некомфортно де.....ама като така и не се нау4и да пие от бутилка и биберон ....то  аз просто не съм настоявала ....няма кой да се цеди  и да си отваря работа сега....Simple Smile

# 42
Ами и аз да си кажа - ВОДКАТА  Rolling Eyes Мнооооого ми липсва.. затова пък пия и бира, и кафе..на корем  Embarassed  и освен че не пия прясно мляко въобще не се съобразявам с никва диета..
циците не текат, не цедя, подплънки и сутиени не нося, така че от тая гледна точка никакви притеснения..
дразни ме ужасно това не мога да преценя колко е изяла и кога ще иска пак и съответно излизанията и разходките са винаги кошмарни.. щото дребното спи, спи и изведнъж се събужда със зверски рев Imp все не ми е ясно наяла ли се е, а освен това отскоро и СТАЧКИ - МРАЗЯ ГИ.. от месец насам всяко ядене е дърпане, въртене, извиване на дъга, мрънкане, борба, едно, друго.. изнервя ме ужасно Rolling Eyes, а и не мога да я оставя на никой за повече от половин час.. е това е в общи линии.. абсолютен хаос е - а аз не съм човек който обича хаоса и въпреки че го поддържам за да и е добре на нея - мен ме подлудява и изнервя допълнително.. за спането не ми се отваря дума - будим се около 100 пъти на нощ вече не броя  Sad

# 43
  • Стара Загора
Аз откакто забременях все за коктеили си мечтая, биричка пийвам по малко и кафенце с много мляко и малко кафе.Първия месец много се дразнех като потекат гърдите ми добре че преминава.

# 44
Ami lipsva mi moia priatel Jack!S coca- cola mnogo se obi4ahme... Drunk Ne mi se stava poniakoga ve4er ili rano sytrin....no s tazi 15 mese4na praktika sviknah dotolkova,4e 4ak me e strax da spra...

Общи условия

Активация на акаунт