20 ОУ в СОФИЯ - споделени мисли

• 36 514
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
Дано да не е затворена вече темата. Нещо не ми е ясно от програмата на училището. Намерих едно кратко представяне на 20 у-ще, където относно програмата пише
"•   в първи клас – 13 ч. седмично немски и френски език
•   пети клас – начинаещи с 9 часа седмично френски и немски език
•   пети клас – напреднали с 9 часа немски и френски език, от които 4 изучаване на предмет “Нашият околен свят” на чужд език "
Чудя се дали от пети клас всички задължително започват втори чужд език или предметите за начинаещи се отнасят за новопостъпили петокласници.
Моля, ако знаете нещо повече за програмата на училището да ми кажете. Предварително благодаря!

# 31
Ние учим в 20 ОУ и сме много доволни от госпожите ,но господина ни по немски Хер Петров понякога е много трог,тропа с дневника и вика.Тове е единственото нещо ,което притеснява не само нас ,но и  другите 4-ти класове.   доволни сме от обучението .     : Wink

# 32
Моята дъщеря завърши миналата година 20-то училище и сега учи в Първа английска гимназия. Приеха я там по-скоро благодарение на частните уроци, които взимаше и то по много, отколкото на подготовката. Само проверете колко учители са напуснали тази година, особено след стачката. С много противоречиви чувства съм. Има двама учители, които безкрайно уважавам - господин Войнов по литература и г-жа Байрактарова /или Байрактарска/ - по немски език. Сега синът ми ще е първокласник и няма да го запиша там.

# 33
ние сме първокласници и изобщо не сме доволни от преподавателя по немски, направо е под всякаква критика. Няма подход към децата

# 34
Явно аз съм един от най-редовно публикуващите в тази тема. Ние сме доволни само от госпожата по френски, която води следобедните занимания на втори клас. Дамата е пенсионер и прие да работи с децата в последния момент след стартирането на учебната година. Явно е запазила положителното си отношение и ангажираността към образователния процес, както и ценностната си система.

За сравнение, госпожата, която води френски език сутрешните часове, миналата седмица влязла в стаята и казала на децата " това е последното ми занимание с вас, защото напускам, понеже директорката ме нарече курва".

Няма да коментирам това изказване, както ми беше трудно и да го обясня на 8 годишната си дъщеря, но то е много красноречиво.

# 35
Понеже стана дума за УЧИТЕЛИТЕ(пиша го със главна буква,защото смятам,че са най-важните)имате ли впечатления от тези,които ще ръководят випуск 2008/2009-първи клас.Бихте ли ми препоръчали някое име!Ще Ви бъда много благодарна!

# 36
Моето дете също е във втори клас на 20то /френска паралелка/ и аз считам, че децата не са достатъчно натоварени, нито по математика и български, нито по френски - или поне "ученето" по тези основни предмети е  далеч под очакванията ми за училище от ранга на 20то.

# 37
Какво да ви кажа за училището. Учителите са добри или по-голямата част от тях са такива. В начален курс има много професионалисти, това важи и за горен курс. Проблем може би има в ръководството, т.е директора, които не успява да задържи стойностните учители.
Междодругото ако търсите парфюми, гащи и т.н. може да си ги закупите от домакинката на училището, която по цял ден продава разни стоки на учители, в работно време, със заплата от нашите данъци.

# 38
Какво да ви кажа за училището. Учителите са добри или по-голямата част от тях са такива. В начален курс има много професионалисти, това важи и за горен курс. Проблем може би има в ръководството, т.е директора, които не успява да задържи стойностните учители.
Междодругото ако търсите парфюми, гащи и т.н. може да си ги закупите от домакинката на училището, която по цял ден продава разни стоки на учители, в работно време, със заплата от нашите данъци.
Че има добри учители е така. Тук има един важен въпрос. Колко от тях напуснаха "елитното училище" само последните няколко месеца? и ЗАЩО?. Да не говорим за преподавателите по езици. По немски останаха само две от тях за първите класове.
Сменят се от четвъртък за петък, само пълнят дупки - дори директорките вече не смогват да влизат в час.
Доганджиска само казва : "знам за проблема отдавна, но няма или не мога да направя нищо", така че не само парфюмчета ще се продават там, а ми и "други" неща скоро!

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 18:40 от Ellypr

# 39
Защо повечето отрицателни мнения са на гости или новорегистрирали се?
Тъкмо се бях запалила да проверя как се влиза в 20-то училище и започнах да се чудя дали си струват усилията.

# 40
Дано да не е затворена вече темата. Нещо не ми е ясно от програмата на училището. Намерих едно кратко представяне на 20 у-ще, където относно програмата пише
•   пети клас – напреднали с 9 часа немски и френски език, от които 4 изучаване на предмет “Нашият околен свят” на чужд език "
Чудя се дали от пети клас всички задължително започват втори чужд език или предметите за начинаещи се отнасят за новопостъпили петокласници.
Моля, ако знаете нещо повече за програмата на училището да ми кажете. Предварително благодаря!

в момента съм ученик там-отлична база, много добри учители
а пък за френския и немския-от първи до четвърти клас има три паралелки, изучаващи немски и една с френски, след това, в пети клас се формира на пара лелка от нови ученици. така от пети до седми клас има четири немски и една френска паралелки. Peace

# 41
AZ U4A V TOVA U4ILI6TE I SUM 6TI KLAS!TOVA E NAI-QKOTO U4ILI6TE!MNOGO SUM DOVOLNA!PO NEMSKI-QKO U4ENE...I PO VSI4KO TRQBVA MNOGO DA SE U4I... Hug NO SI OBI4AM U4ILI6TETO...TOVA 4E IMA HORA KOITO MISLQT 4E 20 OU E LO6O,NI6TO NE ZNA4I...ZA6TOTO AZ U4A TAM I SUM NAQSNO... Wink

# 42
 #Cussing out на дете от 2 клас, френска паралелка - очаквах повече - не съм доволна от обучението по математика и български - на много елементарно ниво - може би синът ми е напреднал, а учителката се съобразява само с по-изоставащите деца, но като цяло считам, че може повече да се набляга на тези два предмета - по-трудни задачи, а не само елементарните от учебника да им се дават и да бъдат стимулирани децата да изучават по-задълбочено тези дисциплини/иначе от учителката им нямам оплаквания - отнася се добре с децата, е, някак рутината и демотивираността/основно материална/ са си казали думата, ама..............

# 43
Защо повечето отрицателни мнения са на гости или новорегистрирали се?
Тъкмо се бях запалила да проверя как се влиза в 20-то училище и започнах да се чудя дали си струват усилията.
Защото напоследък проблемите засипват лавинообразно 20-то и не се взимат мерки(реални) за тяхното решаване. Защото родителите подведени по "елитността" на училището си записват децата там, а това са све повече родители, които се интересуват все повече какво става с тяхните деца, които искат да развиват техните способности и умения и т.н. СОЦИАЛНО ОТГОВОРНИ И АКТИВНИ РОДИТЕЛИ. Ние неможем да търпим безобразията и за това пишем и споделяме какво ни се случва, защото утре и на други може или се случва. Ако всичко вървеше, както може би е било преди години едва ли щях да си губя времето да търся форуми и да пиша в тях.

# 44

в момента съм ученик там-отлична база, много добри учители
а пък за френския и немския-от първи до четвърти клас има три паралелки, изучаващи немски и една с френски, след това, в пети клас се формира на пара лелка от нови ученици. така от пети до седми клас има четири немски и една френска паралелки. Peace
Две са френски. Но няма преподаватели по езиците. Готви се за много часни уроци.  Програмата на хартия изглежда много интригуваща, но няма никакво съдържание(изпълнение).
За базата се грижат до голяма степен родителите(спонсорство), затова е много добра. Като си запишеш детето, започва събирането на пари! От 100 до 200 на дете, 30 - 31 деца в клас. Отделно някои дават и повече или подаряват имущество. За всеки ученик трябва да дари на училището минимум 20 и те се харчат според ръководството(това е всяка година).

Общи условия

Активация на акаунт