20 ОУ в СОФИЯ - споделени мисли

• 36 497
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
Понеже стана дума за УЧИТЕЛИТЕ(пиша го със главна буква,защото смятам,че са най-важните)имате ли впечатления от тези,които ще ръководят випуск 2008/2009-първи клас.Бихте ли ми препоръчали някое име!Ще Ви бъда много благодарна!

Едва ли някои ще ти препоръча, понеже не се знае кои ще остане от старите, а новите ако дойдат само може да се гадае.

# 46
Всички родители които търсят мнение за 20 ОУ или друго
бих ги посъветвала да се разходят до у-щето и да поискат
мнение от децата които учат там. В двора на у-щето след 15,30
винаги има ученици от различни класове. Те учат там и са запознати
с всичко свързано в у-щето. Най-компетентното мнение е от тях.

# 47
  • anywhere
Всички родители които търсят мнение за 20 ОУ или друго
бих ги посъветвала да се разходят до у-щето и да поискат
мнение от децата които учат там. В двора на у-щето след 15,30
винаги има ученици от различни класове. Те учат там и са запознати
с всичко свързано в у-щето. Най-компетентното мнение е от тях.

Не съм съгласна, мисля, че мнението на родителите е по-важно в случая, особено когато става въпрос за първи клас. Децата и родителите често имат различни гледни точки по отношение на това кое е "хубаво" и кое - "лошо" по отношение на училището, ученето и учителите.
Не казвам, че е излишно да се проучи и мнение на ученици, но за малките класове е най-добре да се питат родителите.
И в тази връзка - има ли родители на чатвъртокласници в 20-то?  Mr. Green

# 48
На мен чесно много не ми харесва директора ама моята госпожа от 1 до 4 клас ми хареса най-много.Тя се казва Д.Банкова.

# 49
Тук напоследък само гости и новаци пишат. Да се включа и аз.

Мнението на децат на на тази възраст е много субективно и се води преди всичко от допълнителните преживявания и емоции, не толкова от качеството на учебния процес, още по-малко от качеството на учителите.

От всичко, което пише по-нагоре, не ми изглежда 20то да е от най-добрите училища, но всеки прави своя избор.

# 50
Прави си! Наистина не е най-доброто вече!!! Ако можеш да препоръчаш друго?

# 51
Моят син учи в 20-то до четвърти клас с френски език. За съжаление само лоши спомени имаме от преподавателите. Класният му, вече не работи там, беше нервен, нестабилен, крещеше на децата, защото не можеше по друг начин да наложи дисциплина и което е най-лошо- не успя нищо да ги научи. По френски не попадна на добър педагог нито сутринта, нито в частната занималня. Намрази френския език, добре че с баща му знаем езика перфектно и запълнихме дупката. Единствено останахме доволни от материалната база на училището. Така че препоръчвам, който си записва там детето, да се интересува от преподавателя.
Не искам да коментирам как записахме детето, това беше преди 5 г....и ние не сме от този квартал. WinkНадявам се тези задкулисни игрички да са отпаднали вече.

# 52
  • anywhere
Някой ще се бори ли за 20-то тази година?

# 53
AZ U4A V 20-TO I SUM 6-TI KLAS.KOITO KAA 4E TFA U4ILI6TE E NEFO GADNO MNOGO SE LUJE . VUTRE E SUPER 4ISTO I IMA NOVI MEBELI.KABINETUT PO MUZIKA GO OBORUDVAHA NA SKORO PREDI NQKOLKO SEDMICI SUS TV ZA DA GLEDAME RAZNI TANCI.IMA MNOO QKI G-JI  I KOLKOTO STROGI DA IZGLEJDAT TE SA ACKI MILI SAMO DETO NE PODARQVAT OCENKI NO TO TFA MU E HUBAVOTO 6TOTO TAKA VIJDA6 REALNO KFI SA TI ZNANIQTA.SAMO DETO V MOQ KLAS SA NAI GOLEMITE ZUBARI  newsm78  I NE6TY MOO SE PODMAZVAT NQKOI . TFA E NAI QKOTO DASKALO .  Naughty MOQ VI  Praynig NE PRA6TAITE DECATA SI V EVROSTAR SAMO ZA6TOTO SE GOVORI 4E BILO MN DOBRO U4ILI6TE 6KOLATA E MN DOBRA NI U4ILI6TETO NE!!! I SAMO 20-TO OLE !!! Laughing Joy   Peace

# 54
  • На село
В страни от темата е, но искам да попитам родители и деца, които са завършили 20 у-ще, дали могат да споделят мнение за една учителка по математика, която вече не работи там - г-жа Клара Арабаджиева? Стабилен и сериозен учител ли е? Препоръчаха ми я за подготовка по математика за кандидатстване в гимназия.
Извинявам се предварително на авторката на темата за запитването ми.

# 55
Драги  родители , откога  всички ние  ,  започнахме толкова много да разбираме от образование?Дали , всички ние , сме толкова перфектни в нашата си работа?Нека се позамислим!

# 56
Може ли някой да ми каже наистина ли трябва да отида предишният ден, за да мога да си подам молба дъщеря ми да учи в 20 ОУ и на какъв принцип ги приемат в училището.

# 57
В 20 у-ще е излезнала информацията за първокласници.
Записването започва на 25.05.Посочени са критериите,по които ще се класират децата.
Успех!

# 58
Gori79, това е официалната информация http://zaednoschools.org/20ou/mod/resource/view.php?id=19 По непотвърдени данни пред "оборотните" училища се очаква организирането на палатков лагер от родители-мераклии и авантюристи любители на силните усещания, поне ден преди обявената дата  Crazy.

Да допуснем хипотетично, че ще сме сред приетите за първи клас  Mr. Green

В тази връзка имам една голяма молба към тези, които имат информация кои преподаватели ще поемат първокласниците за учебната 2008/2009 година. Бихте ли препоръчали преподавател, от който имате много добри впечатления.

Благодаря   bouquet

# 59
  • anywhere
Gori79, това е официалната информация http://zaednoschools.org/20ou/mod/resource/view.php?id=19 По непотвърдени данни пред "оборотните" училища се очаква организирането на палатков лагер от родители-мераклии и авантюристи любители на силните усещания, поне ден преди обявената дата  Crazy.

Да допуснем хипотетично, че ще сме сред приетите за първи клас  Mr. Green

В тази връзка имам една голяма молба към тези, които имат информация кои преподаватели ще поемат първокласниците за учебната 2008/2009 година. Бихте ли препоръчали преподавател, от който имате много добри впечатления.

Благодаря   bouquet

Мерси много за информацията, че и ние натам сме се насочили!  Hug
Я някой знае ли нещо повече за тази "предварителна оценка на училищната готовност"?! Thinking Преди кандидатстването ли е, или после? И ако вече прието дете отпадне поради слаба оценка на училищна готовност, друго ли минава на негово място? Както и какво точно представлява това оценяване? Много въпроси станаха, но просто за първи път чувам за този изпит в 20-то и ми се ще да имам повече информация.
Принципно нямам нищо против обаче, защото натоварването наистина е по-голямо отколкото в обикновено училище и бих искала да имам някаква предварителна, макар и бегла, представа дали моето дете ще е в състояние да се справи. А не да изнемогва няколко мескеца или цяла година и накрая да трябва да го местя в друго училище - мисля, че няма да му се отрази добре... Разсъждавам си просто... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт