20 ОУ в СОФИЯ - споделени мисли

• 36 508
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Не мога да повярвам, че има толкова заблудени и неграмотни родители по тези фороми и сайтове. Естествено, че ще има подбор и, че ако детето е лабилно и лигаво като родителите си, няма да пречи на всичките останали 29 деца в един клас например. Обръщам се към всички родители. Като имате желание децата Ви да учат в елитно училище с добро ниво на образованието в една държава която се стреми да произвежда неграмотни младежи, бъде по толерантни към преподавателите по принцип. Стига сте ги плюли по форомите и сте се занимавали с това кой е добър и кой е лош. Защо не се попитате "Дали не е възможно причината един преподавател да дава по слаби резултати  в обучението на децата да е в моето дете"
Има учители които се стараят много и полагат неимоверни усилия да ограмотят и възпитат децата Ви. например в момента в първи клас. И какво става насреща, родителите ходят насам натам като мухи без глави и само се жалват - "детето е умно, но има забележка, ние не сме си написали домашното защото имахме семейни проблеми, защо детето седи на втория а не на първия чин и т.н"
Чета, че всички вие искате мнение и то компетентно за учителите в училището. В начален курс има перфектни преподаватели без може би една..... Търсете учители от старата школа като Петкова, Койчева, Боюклиева, Казакова, Банкова, Куртева Илиева.
Това са преподавателите които са добри и вадят качествени ученици. По немски език търсете малкото останали Белева,  Аргирова и един млад мъж, мисля, че учениците му викат Светльо. Чула съм и за един пенсионер Тунчев или нещо подобно. Пазете децата си далеч от него. Не само, че неможе да преподава, но и когато е в училището все едно го няма.В горените класове предполагам, че не се интересувате. Директоркатаправи каквото може, но както казват хората "За толкова пари, толкова работа"
Когато учителите имаха нужда от Вас родителите за да ги подкрепите  по време на стачката Всички ние се скрихме и само питахме, кой ще ни гледа децата. Ами комунистите бе драги родители, тези които Вие подкрепихте по време на стачката за сметка на преподавателите на Вашите деца.
С поздрав............

# 61
Тук започна да бъка от учители от 20то училище, само дето нито един няма смелост да се регистрира и да пише с името си. Защо ли?

# 62
Дано и тоя последният гост (който се е обявил като "родител") да не е от учителите в 20-то, че като му гледам правописа, страх ме хваща, че може да ми учи детето Rolling Eyes

# 63
Почвам вече да се дразня от отношението, с което се сблъсквам при всеки личен контакт с 20-то училище! то бива високомерие, то бива чудо! Сега пък - документ за училищна пригодност! кой, откъде, на база какво го издава, не става ясно.  Изглежда не са се сетили, та да поискат документ за IQ, или може би този документ за пригодност е някакъв еквивалент? Подразних се ужасно. Да не говорим, че сроковете, които са поставили, са такива, че ако детето не се запише точно там, вече е пропуснало сроковете за записване другаде, което също ми се струва много некоректно и с цел да се отбият родителите. С една дума, цялостното впечатление, контакти, информация ми действат безкрайно отблъскващо, детето ми не е Даун, та да им вадя такъв документ, все пак семейството ни е  трето поколение с висше образование, от 6 трима са преподаватели във ВУЗ и без да е учил някой в прехвалени училища още от първи клас. ще подам документи само от любопитство, да видя какво ще се случи, иначе записвам детето другаде понеже смятам, че това не е добра среда за моето дете поради снобизма си. Предлагаха ми връзки, за да ме подпомогнат да се класираме, но се отказвам. Език се учи не само в училище. Смятам, че 20-то училище губи, не ние. Успех на всички мераклии, ние се отказваме.

# 64
Почвам вече да се дразня от отношението, с което се сблъсквам при всеки личен контакт с 20-то училище! то бива високомерие, то бива чудо! Сега пък - документ за училищна пригодност! кой, откъде, на база какво го издава, не става ясно.  Изглежда не са се сетили, та да поискат документ за IQ, или може би този документ за пригодност е някакъв еквивалент? Подразних се ужасно. Да не говорим, че сроковете, които са поставили, са такива, че ако детето не се запише точно там, вече е пропуснало сроковете за записване другаде, което също ми се струва много некоректно и с цел да се отбият родителите. С една дума, цялостното впечатление, контакти, информация ми действат безкрайно отблъскващо, детето ми не е Даун, та да им вадя такъв документ, все пак семейството ни е  трето поколение с висше образование, от 6 трима са преподаватели във ВУЗ и без да е учил някой в прехвалени училища още от първи клас. ще подам документи само от любопитство, да видя какво ще се случи, иначе записвам детето другаде понеже смятам, че това не е добра среда за моето дете поради снобизма си. Предлагаха ми връзки, за да ме подпомогнат да се класираме, но се отказвам. Език се учи не само в училище. Смятам, че 20-то училище губи, не ние. Успех на всички мераклии, ние се отказваме.

ra2,  Документът за пригодност, ако не се лъжа, е удостоверението за завършен предучилищен клас. 

# 65
Майка на двама, на списъка, окачен между вратите на парадния вход на училището са споменати поотделно удостоверение за  завършена предучилищна подготовка и споменатият документ за училищна пригодност като две различни неща. Опитах се да попитам дали не става дума за едно и също, но охраната не ме пусна да вляза  да питам, трябвало да дойда в приемния ден на директорката и само тогава мога да задам този въпрос, но според самата охрана, било друг документ, независим, -  "те в градината си знаят". В градината, съответно много се учудиха, те издавали само известното ни удостоверение за завършена предучилищна. Е, щом  е толкова  трудно да попитам в неприемно време... сигурно само директорката знае отговора
и става дума за националната сигурност, в пълна секретност!

# 66
Здравейте, майки!
Бихте ли споделили впечатления за паралелката, която се сформира от 5-ти клас.
Благодаря предварително!

# 67
Моля майките на деца от 20 у-ще за информация
относно частната занималня до Кузи.

# 68
Ако все още се интересувате от преподавател за първи клас випуск 2008/2009 - ДИАНА ФОРТУНОВА. Синът ми сега завършва при нея. Страхотен преподавател, ангажиран с обучението на децата без да е вманиачена. Съжалявам, че дъщеря ми ще бъде друг випуск.

# 69
По отношение на преподавателите - проблем наистина има, но причината едвали е в директорката. Училището минава за по-елитно, чужд език се учи по специална програма, която е доста ангажираща за самия преподавател, което обаче не повлиява на заплатата му. В резултат на това след стачката, от която преподавателите очакваха /с основание според мен/ повече, много напуснаха. Започнаха работа в различни фирми или частни училища. Ако работят цял месец за 300-400 лв., предпочитат да го правят в някое квартално училище без да имат ангажимент да дават подготовка на учениците на високо ниво, да проверяват поне по 2 писмени работи на седмица, тетрадки-речници, да подготвят допълнителни материали и т. н. Според мен проблемът е национален и на министерството, а не конкретно на 20 ОУ.

# 70
Ако става въпрос за Миленкова, аз съм много доволна. Реалните знания по немски в 4 клас синът ми получи там.В училище имат само 4 ч. седмично. Преподавателката е добре запозната с програмата в училището и изискванията за изпита. Има подход към децата. Синът ми я харесва.

# 71
EGT благодаря за отговора. Можеш ли да ми дадеш някакви
координати на Миленкова?

# 72
Някой да ли е запознат ще имали списъци пред училището преди датата за записване. Ходих няколко пъти до училището, но до момента няма. Портиерът ми обясни, че миналата година са се подписвали през 2 часа няколко дни. Въпреки всичко това е проблем за всички училища, в 32 четири дни се подписваха.

# 73
и аз искам да попитам същото. ИМА ЛИ ВЕЧЕ СПИСЪК? Големият ми син сега завършва 1 клас в 20-то. Миналата година наистина имаше списък седмица по-рано, но за него ни каза бодигарда (той е същия между другото - онзи по-възрастния). А сега никой нищо не знае. Аз проверявам по два пъти на ден за "дежурящи" родители, но пред входа няма никой.

# 74
Засега рекорда за списък е 3 дни преди началото на записването.Вероятно в следващите 1-2 дни може да се появи такъв като се има предвид,че на 25.05 започва записването.
Едно малко уточнение преподавателите по немски език напуснаха преди стачката.
Успех на всички,които ще се борят за това училище!Заслужава си,ако не за друго,поне заради средата...

Общи условия

Активация на акаунт