Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ

• 101 448
  • 527
  •   1
Отговори
# 225
От 6 януари до 10 януари, а следващия от 11 януари до 24 февруари за тези болнични не ми е плащано нищо.

# 226
Ами значи тази сума е за дните от 6.01. до 10.01., явно... Peace
И то, по - точно за 6, 7, 8 и 9, защото 10.01. е събота - почивен ден...
Въпреки, че пак са малко, ама де да ги знам какво са смятали...
Ти на минималната ли се осигуряваш ?
  newsm78

# 227
Не за тези болнични не е плащано нищо, а това е за периода 07.12.2008 - 06.01.2009 ми добавят и тези пари.

# 228
Не за тези болнични не е плащано нищо, а това е за периода 07.12.2008 - 06.01.2009 ми добавят и тези пари.
Ами точно както си го мислех....  Peace
Значи - болничният ти за Декември, няма общо с този за Януари, независимо, че е на един формуляр...
Т.е. тези пари, които си получила са само за 05.01. и 06.01., защото това са първият работен ден и последният от болничният лист...
Разбра ли ме или малко смотано го обясних ?
  newsm78  Embarassed

# 229
Казано с две думи - болничните се изплащат на части, според зависи месецът, за който са...
Т.е. един болничен може да започва (примерно) на 5 Януари и да свършва на 5 Март...
Това означава, че ти ще получиш общо три превода...
Едина за периода от 5 до 31 Януари...
Вторият за целият Февруари....
И третият за периода от 1 до 5 Март...
Ох, надявам се, че сега е по-разбираемо...
  Peace

# 230
  • Ланкър, планините Овнерог
От септември месец съм в болнични, досега не съм имала проблеми с плащането, но тази година за януари нямам преведени пари, сега на 3 февруари са ми привели 22,16 лв. Това заради началото на годината ли е, друг има ли с такъв проблем?

На мен миналата година ми правиха някакви доплащания. Нямаш ли ПИК, за да си видиш за какъв период са тези 22.16лв?

# 231
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От септември месец съм в болнични, досега не съм имала проблеми с плащането, но тази година за януари нямам преведени пари, сега на 3 февруари са ми привели 22,16 лв. Това заради началото на годината ли е, друг има ли с такъв проблем?

На мен миналата година ми правиха някакви доплащания. Нямаш ли ПИК, за да си видиш за какъв период са тези 22.16лв?

Много е рано да са правили преизчисления за 2008 г. Трябва да се подадат всички декларации за 2008 г. и тогава правят, което е около май-юни

# 232
  • Ланкър, планините Овнерог

Много е рано да са правили преизчисления за 2008 г. Трябва да се подадат всички декларации за 2008 г. и тогава правят, което е около май-юни

Сега погледнах-през март 2008 са били тези доплащаници при мен  Peace, не януари.

# 233
Да, Джуличка разбрах! Благодаря на всички, които ми писаха!

# 234
Моят въпрос е: Аз от януари (целия съм в болничен - първата половина нормален,втората по майчинство) счетоводителката ни внася парите на 20 число. Казаха ми обаче от НОИ и то един приятел,че няма данни за мен за болнични листове. Вярно ли е,че първо трябва да постъпят осигуровките (здравните ) за месец януари (а те ще постъпят чак на 20 тоя месец) и тогава да ми изплащат чак кавото и да е????????????
На вас кога ви плащат болничните- на следващия или по-следващия месец след вноските????

# 235
Моят въпрос е: Аз от януари (целия съм в болничен - първата половина нормален,втората по майчинство) счетоводителката ни внася парите на 20 число. Казаха ми обаче от НОИ и то един приятел,че няма данни за мен за болнични листове. Вярно ли е,че първо трябва да постъпят осигуровките (здравните ) за месец януари (а те ще постъпят чак на 20 тоя месец) и тогава да ми изплащат чак кавото и да е????????????
На вас кога ви плащат болничните- на следващия или по-следващия месец след вноските????
Осигуровките се внасят до 10 число на настоящият месец (за предходния)...
Не знам кой и защо ти е казал до 20....
Освен това, щом са ти казали, че няма данни, това означава, че вероятно нещо с документите не е наред...
Например - някоя от дискетите не е отворена и трябва да се подават данни отново...
Което няма нищо общо с това, дали да внесени или не осигуровките...

П.С. Ако аз, да речем си внеса на 8 число вноските и данните, след 20 (същия месец) очаквам пари...
Т.е. внасям за Януари, получавам през Февруари...

# 236
Аз ги внаасям до 10 число (във фирмата) , но нашата счетоводителка ги внася до 20 число- както разбрах различните счетоводни фирми ходят да плащат на различна дата (познавам разни счетоводители от др.фирми и така казват). Значи по твоята логика, ако ми ги внесат на 20 дали февруари въобще ще дойдат??? Дали е възможно да не са обработени данните???

# 237
Аз ги внаасям до 10 число (във фирмата) , но нашата счетоводителка ги внася до 20 число- както разбрах различните счетоводни фирми ходят да плащат на различна дата (познавам разни счетоводители от др.фирми и така казват). Значи по твоята логика, ако ми ги внесат на 20 дали февруари въобще ще дойдат??? Дали е възможно да не са обработени данните???
Аз ти казвам какъв е закона, а кой кога ги внася е съвсем друга тема...
Ако ги внесат на 20, едва ли ще дойдат този месец...
Срокът за обработка е 15 работни дни...

# 238
По тая логика осигуровките, които внасях всеки месец трябваше и те да се появят чак след месец, но не беше така- всеки месец аз като им ги дам до 10 число, тя ги внасяше на 20 и аз на около 25 най- късно ги виждах като са се появили вече - като отчетени,че съм осигурена за месеца- но например за януари внасям февруари, никога не внасям за текущия месец. Те ми казват,че не може януари за януари, а само за предния??????????????

Сигурно звуча много объркано??? Embarassed

# 239
По тая логика осигуровките, които внасях всеки месец трябваше и те да се появят чак след месец, но не беше така- всеки месец аз като им ги дам до 10 число, тя ги внасяше на 20 и аз на около 25 най- късно ги виждах като са се появили вече - като отчетени,че съм осигурена за месеца- но например за януари внасям февруари, никога не внасям за текущия месец. Те ми казват,че не може януари за януари, а само за предния??????????????

Сигурно звуча много объркано??? Embarassed
Нещо не те разбирам...
Къде да се "появят" след месец ???
newsm78
И нали това ти казвам - внася се този месец за предходния...

Общи условия

Активация на акаунт