Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ

• 101 941
  • 527
  •   1
Отговори
# 510
  • В полите на Пирин планина
Това за обр. 1 ми звучи малко недостоверно - още повече, че документите за болничните се подавт в НОИ, а данниоте за ПР - в НАП и дори и да са подадени в същия ден, едва ли са придвижени в системата - за стари периоди може и да проверяват, т.е. тези, които ще влязат в базата за изчисление.

# 511
Това за обр. 1 ми звучи малко недостоверно - още повече, че документите за болничните се подавт в НОИ, а данниоте за ПР - в НАП и дори и да са подадени в същия ден, едва ли са придвижени в системата - за стари периоди може и да проверяват, т.е. тези, които ще влязат в базата за изчисление.

Lady, aз съм подавала и болничните, и дискетите на едно и също гише в НОИ.
За там говоря.
Не знам за другите места как е, но ако си спомняш онзи ден спорих, и накрая реших, че не съм права, но ето, виж, че май не съм само аз.
Знам ли.
 Thinking

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 16:43 от Джуличка

# 512

Lady, aз съм подавала и болничните, и дискетите на едно и също гише в НОИ.
За там говоря.
Не знам за другите места как е, но ако сиспомняш онзи ден спорих, и накрая реших, че не съм права, но ето, виж, че май не съм само аз.
Знам ли.
  Thinking

Ами то и аз се чудя вече - говоря / пиша за това, което виждам в практиката  Peace Живея в провибцията и има ТП на НОИ, където се приемат само болнични листове. Обр. 1 подава с електронен подпис или по пощата с обратна разписка, изпращам дискета. За данните с ел. подпис - може и веднага да излизат, ама тия с дискетата - със сигурност по-късно.

# 513
Ами то и аз се чудя вече - говоря / пиша за това, което виждам в практиката  Peace Живея в провибцията и има ТП на НОИ, където се приемат само болнични листове. Обр. 1 подава с електронен подпис или по пощата с обратна разписка, изпращам дискета. За данните с ел. подпис - може и веднага да излизат, ама тия с дискетата - със сигурност по-късно.

Не знам, аз ги подавах в НОИ в София, и са ме връщали заради това.

# 514
Е то по принцип на самото гише пише, че може само с документ че е подадена декларация обр. 1(която се подава в НАП), обаче са ме връщали именно с аргумента че я няма при тях още, и ако има проблем и приемат болничния, то той ще се проточи много

# 515
Е то по принцип на самото гише пише, че може само с документ че е подадена декларация обр. 1(която се подава в НАП), обаче са ме връщали именно с аргумента че я няма при тях още, и ако има проблем и приемат болничния, то той ще се проточи много

Много странна работа / не за документа / - като се има предвид, че за представянето на б. лист има 2-дневен срок за подаване. Нямат основание да те върнат  Stop

# 516
Еми аргумента им е че в двудневен срок от деня в който ТЕ видят декл. 1  Laughing,а не в който е подадена

# 517
Еми аргумента им е че в двудневен срок от деня в който ТЕ видят декл. 1  Laughing,а не в който е подадена

Дрън-дрън  Naughty Няма такова нещо - в дневен срок от изплащане на заплатите е. А обр. 1 се подава до деня следващ този на изплащането на заплатите.  Crossing Arms

# 518
Моля за помощ!Значи влизам в справки по егн и пик,попълвам и ми дава,че няма данни.Какво значи това?

# 519
избираш ли коректно годината?

# 520
избираш ли коректно годината?

Да,но досега не съм излизала в болничен.Сега съм за пръв път,45 дни преди раждането.

# 521
и на мен не ми излиза нищо, хем проверих че наистина миналия месец са ми отнесени болничните в НОИ от работодателя!!!Как е възможно това?

# 522
Получих отговор от НОИ за моя случай, ето го:

Извършената проверка установи, че за м.04.2009 г., както за
Вас така и за  всички работещи в  предприятието  няма информация за осигурителен
стаж и осигурителен доход.
               По възможност информирайте счетоводството да направи справка
в ТД на НАП.

А.Карагьозов
                Н-к сектор "Приемна и жалби на граждани"

ОТ счетоводството ни са подали всичко наново вчера. Така и не разбрах в тях ли е проблема или не. Мълчат и само казват, подадохме всичко пак, имаше проблем...Май някой не иска да си признае, че е сгрешил.

# 523
да те попитам жалбата на място ли отиде да я пуснеш или на и-мейл...
ако разполагаш с някакъв би ли могала да ми го изпратиш за да напиша и аз жалба по моя случай

# 524
Мейла го има на сайта на НОИ, и на мен са ми отговаряли. Иначе заради липсата на възможност за тестване на декл 1 и сменения сайт и програми за подаване на данните, от два месеца е ад и разбирам счетоводството ви,  със сигурност и на тях са им изпилили нервите

Общи условия

Активация на акаунт