Страхотен Кекс!

  • 68 780
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 430
Този кекс ми е във favourites откакто родих и все не намирам време да го направя. Но днес купувам орехи и запретвам ръкави   chef


Направих го, много е вкусен наистина, но моя не се надигна - стана бебе-кекс  baby_neutral

Като го обърнах, орехите бяха стигнали почти до дъното, не бяха отгоре. Дали не беше повечко маслото.. Яйцата бяха извадени 2 часа преди това от хладилника. Фурната на 220гр. Какво да променя следващия път? Белтъците бърках със захарта отделно от жълтъците. Брашното също го бърках с миксера, т.е. с робота. Освен следващия път брашното да разбъркам с бъркалка леко...?

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 08:46 от Enti

# 166
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
Enti, сама си си отговорила - при пандишпанови леки теста брашното не се добавя с миксер , а с дървена бъркалка или шпатула, както и разбитите белтъци.

# 167
  • Мнения: 9 201
Този кекс ми е във favourites откакто родих и все не намирам време да го направя. Но днес купувам орехи и запретвам ръкави   chef


Направих го, много е вкусен наистина, но моя не се надигна - стана бебе-кекс  baby_neutral

Като го обърнах, орехите бяха стигнали почти до дъното, не бяха отгоре. Дали не беше повечко маслото.. Яйцата бяха извадени 2 часа преди това от хладилника. Фурната на 220гр. Какво да променя следващия път? Белтъците бърках със захарта отделно от жълтъците. Брашното също го бърках с миксера, т.е. с робота. Освен следващия път брашното да разбъркам с бъркалка леко...?

Може да пробваш с пресято брашно, леко да бъркаш с дървена бъркалка. Аз така кекс не съм правила, но пандишпанов блат за торта да, и става страхотен.  Успех!


Hug

# 168
  • Мнения: 115
Незнам дали тук му е мястото, но наистина без миксер дали ще стане (без да ми се схване ръката от бъркане ), защото обикновено казват че бъркането му е ....майката  newsm78
Благодаря ви майсторки  smile3501

# 169
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
искам да се запиша, че да направя този страхотен кекс.

# 170
  • Мнения: 693
Кексат е страхотен. Благодаря на авторката че сподели рецептата с нас.
Аз добавам към орехите нарязани да парченца ябълки и стафиди.

# 171
  • Мнения: 9

 ЕТО ГО И МОЯ КЕКС, СТАНА СТРАШЕН ПО ГОЛЯМ КЕКС НЕ БЯХ ПРАВИЛА , БЛАГОДАРНОСТИ ЗА РЕЦЕПТАТА.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 22:16 от Мoonflower

# 172
  • Мнения: 2 502
Страхотен е,явно си сложила 5 яйца  Peace и бъркане му е майката на белтъците и става пухкав Peace

# 173
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
И само аз ли не съм го направила...??? newsm78 Ей сега ще взема да поправя тази грешка. Mr. Green

# 174
  • Мнения: 125
Сега и аз почнах да правя този кекс. Разбих белтъци на сняг , добавих захар разбвах пак . А като добявях желтъци едно по едно стана много рядко   newsm78  Дали ще се получи нещо?  Sad


Да се отчета с пълен провал  #Cussing out

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 09:29 от Alyona

# 175
  • Мнения: 9 201
Сега и аз почнах да правя този кекс. Разбих белтъци на сняг , добавих захар разбвах пак . А като добявях желтъци едно по едно стана много рядко   newsm78  Дали ще се получи нещо?  Sad


Да се отчета с пълен провал  #Cussing out

Нещо не разбрах, към разбитите белтъци на сняг, си добавила захар? А жълтъците къде ги добавя. Мисля че си объркала като цяло, кое след кое и кое с кое се разбива.

Разбиваш белтъците на сняг, само тях и ги оставяш. В друга купа разбиваш жълтъците със захарта хубаво и след това добавяш другите продукти. После смесваш с дървена лъжица, НЕ с миксер белтъците и другата смес.


Hug

# 176
  • Мнения: 125
 newsm78
Продуктите:
5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)(става и с 3 по големи)
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2-1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче масло
Рецептата е без бакпулвер ,  защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер
 


Жълтъците и белтъците се разделят!Белтъците и захарта се разбиват на сняг!
  Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива,добавя се и брашното и е готово!
  Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи,отгоре се изсипва сместа и е готово за печене!

Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр.(според фурната може и по малко време)
Не се отваря докато се пече за да не спадне!
Става пандишпанен вкусен и ароматен кекс!
След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!
   И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !
Може да се поръси и със пудра захар!
Това е да ви е сладко!


Еми уж правих по тази рецепта .. Thinking  Брашно не разбивах , а разбърках с лъжица.  newsm78

# 177
  • Мнения: 2 502
Така е рецептата както си я правила,незнам защо не се е получило,на мен винаги ми става и с 3 яйца,внимателно ли ги отдели да няма при белтъците нито жълтък,нито вода,съда трябва да е сух,бъркаш ги белтъците,добавяш захар,бъркаш,после жълтъците и накрая брашното винаги става,аз не бъркам даже с дървена лъжица а с миксер брашното,не съм имала провал,но съм му свикнала вече,не му треперя,незнам дали има значение яйцата студени ли са топли ли са винаги става Rolling Eyes може би нещо се е объркало за да не стане Rolling Eyes

# 178
  • Мнения: 125
 Не знам Ели , защи не се получи,. Искам да пробвам пак, но искам да знам къде ми е грешката да не повторя я пак.   Съд беше сух , раазбивах с комбаина и белтъцети станаха на сняг, много гъсти. Добавях по малко захар и още тогава стана леко по рядко, но когато добавих първия желтък - стана като вода направо.  Яицата ми бяха стайна температура.
Стано много вкусен, но не е бухнал.

# 179
  • Мнения: 73
Звучи наистина много бързо и лесно ще се пробва

Общи условия

Активация на акаунт