"Декемврийското дете, нощем спи - а не реве, нито става да яде !"

• 12 647
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
Браво за бързата реакция Бетти!  bouquet
Абе аз като съм свикнала да Бравосвам Нора постоянно и се усещам, че и на възрастни хора постоянно казвам "Брааааааво" с един такъв покровителствен тон. Mr. Green Сигурно ги дразня.... hahaha
А колкото до името на темата и аз се надявам да повлияе благотворно на нещата....сигурна съм даже, че малко оптимизъм ще помогне. Че вече силици не ми останаха от ставанията нощем. То да бяха 2-3 пъти, ми то....

# 16
Verolina, Честит Рожден Ден, на малко къси патерици..., да сте ного щастливи цялото ти семейство!   bouquet

Бети, поздравления за темата, по-добре копи-пейст, отколкото да няма къде да си форумваме!   bouquet
А колкото до заглавието - ние сме от темата на tini-mini ..., но айде от нас да мине, ще се намърдаме и ние  bowuu

Вода не обича. Нито чй, нито сок...И аз и да ви кажа, не настоявам, не й поднасям често, има дни, в които изобщо не й давам. Сега от няколко дни почнах да й правя зеленчукова супа преди пюрето, харесва й, също и сок от грозде, та така, това й е течността. Иначе суче след всяко хранене, поне по 30 мл., което според мен е достатъчно.

Аз пък откакто похвалих Еличка, че се задържа сама права, няколко секунди, вече втори ден не го прави. Само да усети, че я пускам и сяда.

ka_tq, добре че писа за времето - чудех се кога ли ще е. Наистина, не знам как ще се оправяме, тя и сега си ляга късно, към 9-10 ..., та не знам, вярвам, че ще се натамани самичка.

# 17
Betty L. бравос...и се надявам с помоща на Ники да ми смените снимката на бебчо тя знае за какво иде реч...и предварително благодаря

# 18
  • Бургас
Китти не съм те забравила, но днес едва в 19 си пуснах компа.......
Аз честно казано в анкетата незнам как да отговоря  newsm78 Пеш вода не пие, нито сокове.....Не казвам никак, говоря по принцип. Аз му предлагам през деня с чашка, само така я приема и то не много. Лошото е, че често забравям, а аз ако не дам, той няма и да поиска......горкото ми детенце. По принцип сутрин като стане памперса му е напишкан доволно /предполагам, че защото нощем суче/.....Но вчера и днес се събуди с почти сух памперс, което мен ме втресе направо.... Още повече, че детето на приятелка само дни преди това лежа в болницата от обезводняване. Просто не могли да го събудят сутринта и едва тогава разбра ли, че има проблем. Това, като вметка, та да си продължа мисълта - и днес след случилото се веднага разбира се вкарах ударна доза кърма, супа за обяд и много вода. Пеш не отказа нито едно от тези неща.....Напоследък ми прави впечатление, че проявява интерес към водата......Но  за количество не мога да говоря....просто защото чашката е съвсем обикновенна /а навън пием в капачката на един накрайник/, и няма деление.....
Все пак гласувам с най-минималната опция, макар, че днес сигурно е надвишил и максималната...
Съжалявам, че ви загубих времето с толкова обяснения за водата, ама напоследък ми е доста напрегнато по тази тема.....

# 19
Да се запиша и аз. Ние наполовина пасваме на темата, не ядем нощем, но пък и не спим, ама докато я изпишем ще се впишем....!

Вода никак не приема, освен ако е с мноооооооого захар, но още на петия месец му секнах дажбата и той стачкува.

Лазар е още хремав, взе и да кашля, дано минава по-бързо. Някой давал ли е на бебе Стодал?

# 20
добро утро и от нас.и ние сме леко хремави и покашля сутрин като стане от сън,през деня рядко кашля но мисля да отидем днес до педито.
nevena131313 точно и аз си мислех за стодал да я попитам.досега сме пили синекод
честит празник на именниците и техните семейства!

# 21
За кашлящите бебета - Венета като беше болна й бяха изписали Флудитек, който определено става за бебета! Питайте си педитата обаче!
Ау, Ники, доста сериозно си звучи това. Венета на два пъти се е будила сутрин със сух памперс. Даже се шегувах с мъжото, че тя преди батко й ще махне нощния памперс! Това в кръга на шегата наистина, защото баткото вече няколко месеца е без! Но не съм се сетила за обезводняване #Crazy. Иначе суче по три пъти през деня и нощем минимум 3 пъти. Но ще давам повечко вода от днес. Сокове отказва, но то не пречи пак да опитам.
Честит имен ден на всички празнуващи днес!

# 22
  • Бургас
Стодал аз съм давала по предписание на педи. При все, че Пеш не ми е боледувал до сега, в случаите когато е покашлял съм давала по една-две лъжички на ден. Мисля, че можеше и по-често, но все пак се консултирайте с педи.
Сутринта като станахме от сън Пеш имаше сополи и сега продължава и покашля малко, направо се притесних и ще ходу да купувам витамин С, амамай и пре педи трябва да минем...... Ей, дано не съм го разболяла....

# 23
  • сто акровата гора
Аз Проспан давах, по предписание на докторката ни. При нас обаче кашлицата беше повече от секрета в носа, просто ставаше от сън и кашляше известно време и аз се притесних че е болна та ходихме на лекар. Оказа се че има лека настинка, но хрема беше основния проблем, мина за 5 дни, аз писах около пробиването на зъба беше та се шашках че температурата е то разболяване. Нашата докторка каза че Проспана бил лек и на билкова основа, давах 3 пъти по 2,5 мл, то си има мярка. Но все пак консултирай се с лекар, знам ли, нали за суха за мокра кашлица различни неща дават.
Аз пък само меря температура на момичето, тръгнало е и другото зъбче и пак е ужас, ми то ако на предните е така направо се плаша за кътниците  #Crazy
Честит Имен Ден на всички именници! Да са живи и здрави!

# 24
Добро тро и от нас / съвсем точно си казвам добро утро, а не добър ден ... сега ставаме вкупом .... нормално като си легнахме снощи кЪде 24.00  Mr. GreenWink Laughing
BettyL , случайно или не ме е направила кръстница на темата и мен веднъж  Grinning  Hug , ама и аз я бях предложила в момент на отчаяние .... просто като добро пожеление ...белким повлияе  Wink Grinning
Анкетата за водата съвсем си е на място, също .... че  скоро установих, че откакто открихме обикновените бисквити, забравихме за вода и течности изобщо .... което май не е много харно  Thinking / просто аз престанах да предлагам, а иначе детето си пишеше сокове като змей .
Честито на рожденничките - скорпионки - Анче мамче и Веролинка / макар и със закъснение/!
С най- добри пожелания за тах !  bouquet

Лекарства за кашлица досега не съм давала ... май не се е налагало .
Къш на болестите от всички  Peace
Хубав ден и ще се включа и аз по-късно пак!  Grinning
П.С. Снимка нова искам и аз да изпратя на Георги, ама на Бетти или на Никки newsm78

# 25
  • Варна
Честито на всички именници   bouquet

# 26
  • София
добро утро  bouquet
май и ние не сме за тази тема, като знам, че нощното хранене май най - ни се услажда някаки Thinking
за водата - пие чат пат. 100 най много. ама и по по- малко.
nevena131313, аз съм давала стодал. няма проблеми Peace 2 пъти всъщност, като втория път бяхме в ямбол и ния я гледа една друга докторица, която каза да пие проспан, но в аптеката ми казаха, че е за по - голямо дете. абе - питай двама доктори, ще ти кажат супер различни неща. така че засега слушам нашата педка и така.
Честито на всички именници!!!  bouquet

# 27
Привет и от нас. Честито на именниците, които празнуват.
За водата гласувах с до 50 мл. Въпреки че има дни, в които и до там не го докарваме. Но аз май му хванах цаката напоследък. Слагам диваненцето на пода при играчките и хвърлям там и авентсаката чаша с вода. По някоето време (не повече от 3-4 пъти на ден) Зори я взима и се опитва да пие. Ама нали още не й увира главата, че трябва да я повдигне та се намесвам аз. Иначе се кърмиме по няколко пъти на ден и затова хич не й придирям колко точно изпива.
За лека настинка аз веднъж се преборих с едно хомеопатично - Ferum phosphoricum 15 CH. Нашата педка го препоръча и честно казано да 3-4 дни оправи нещата. Ама дали беше по случайност или малката сама се пребори идея си нямам.

# 28
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ИМЕННИЦИ!!!

Бети
, супер си Heart Eyes

За анкетата - и ние не пием вода. Но направо се втрещих колко бебета не пият, аз си мислех, че сме рядък случай и се бях запритеснила. Сок от сини сливи обожава, но не мога да му давам всеки ден. Абе има си дни дето нищо не му давам да пие, дано кърмата да му стига Tired

Как съм го офъкала Алекси не е истина, ще чакаме малко да порасне и да се поизравни ooooh! косицата и тогава ще се покажем на момите.

# 29
И аз се назландисвам дали да й подстрижа бретона на Ели, че й влиза в очите, или да поизчакам още, та като я подстригвам, да я подстрижа цялата косичца и да си я запазя за като порастне?

Абе чудя се, как може да спи НАПЪЛНО отвита!?  newsm78 В чувалчетата пък се поти гръбчето и вратлето, та и там не й е удобно...просто не знам какво да я правя тази мойта, сякаш си има невидимо топло одеалце, с което си спинка  Laughing преспокойно

Честито на всички Димитровчета и Димитрийки... - да са живи и здрави!!!    bouquet

А за водата, вие какви чашки ползвате? Някой ползва ли на Авент и наистина ли не се разливат, когато не са в устата на бебчето? Аз купих една от Мothercare, 20 кинта дадох, но не ми харесва въобще!

А, момичета, забравих да ви благодаря за съветите за чувалчето за количка - много добри идеи ми дадохте, ще ги проверя тези в ТСМ и другите...дано намеря, че не ми се пъхат одеала всеки път!  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 11:21 от шамЕнет

Общи условия

Активация на акаунт