ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 416
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
Изцяло на кърма, но на посикване, а не на 3 часов режим.
Тогава даването на вода се обезсмисля тотално, аз за това се очудих за шишетата.
Поискаване,когато бебчо иска така ли???Тогава ли не се спазва този 3 часов режим?

# 196
Не ме разбирайте погрешно, и аз най-много се надявам да кърмя, поне до 6 месеца, ако стане, но все пка нали трябва да има някое и други шише, за водичка, чайче, аз четих, че трябва да му се дават, или аз не съм разбрал правилно, затова гледах за шишенца...
А мамите, които са по-опитни, кажете какво се дава на бебето и кога? Hug
Вярно ли е, че не му се дава вода, малко странно ми звучи въобще да не пие вовичка?

# 197
Ваня, ако детето е изцяло на кърма няма нужда от вода! Това са последните неща, които съм прочела за това. Кърмата дава всичко необходимо на бебето. Peace

Точно така. Затова според мен е излишно предварително да се запасявам със шишета, които само могат да ме откажат от кърменето. Naughty
Ваня,ако искаш си свали прикачения файл от първа страничка дето Алекс го качи. Там има доста полезна информация и е добре синтезирана.

# 198
Да, на поискване е по негово желание.
То пак си изгражда някакъв режим в последствие, но в началото суче по-интензивно и на често.
Примерно на 2-2,5ч.Може и на 1,5ч.
Много зависи от бебето.
Но щом го кърмиш винаги, когато пожелае може да си сигурна и спокойна, че е сито и с утолена жажда Grinning

# 199
Благодаря много на всички ви  bouquet Hug

# 200
Да, Евито на повечето хора им звучи странно, да НЕ се дава вода, но точно това означава изключително кърмене. Да се слага бебо на гърда, когато то поиска т.е. на поискване. И можеш да си сигурна че ще получава всичко необходимо, дори и вода. Кърмата е уникална.!
Аз много съжалявам че с баткото не бях така добре информирана, но сега мамите на които им е по-прясно като Филипа и Микки могат да ни просвещават. Hug

# 201
  • Варна
Освен това, в повечето случаи, бебенцата които са само на кърма, изобщо не пожелават да близват водичка. Може би стана на 4 месеца Мони когато почна да пие, и то само някакви грамчета. Истински започна да пие вода чак лятото, т.е. на 8-9 месеца.

# 202
  • Троян
А не трябва ли след кърменето да пие малко водичка,за да му се исплакне устичката,за да не се появят афти или нещо такова?

# 203
Това е абсолютно погрешно мнение за появата на афти или гъбички в устата. Ако го тъпчиш с вода след всяко кърмене (представи си колко малки са им стомахчетата тогава), то няма да е по- сито. Даваш си му кърма когато бебчо поиска, то е доволно и вие получавате спокойствие. Peace

# 204
albenapd, вероятно питаш за млечницата.
Наистина е погрешно насадено след кърмене да го наливаш, за да го предпазиш уж от това.
С вода или не, млечницата понякога си се появява.

# 205
  • на плажа
 За млечницата и аз съм чувала, че не се влияе от водата. Преди време като не е имало шишета как са давали вода на бебетата - никак. Те са си били единствено на кърма. Няма такова нещо като нехранителна кърма или липса на кърма. Последното е много рядко и се дължи на някаква болест у майката. Намаляването на лактацията обикновено се дължи на незнание на майката и на липсата на компетентна помощ и подкрепа от страна на т. нар. специалисти. Дано да успеем да кърмим! Аз лично се опасявам, дали ще мога да се справя и дали ще има кой да ми покаже, но поне що се отнася до информация - изчела съм почти цялата библиотека от кърмаческия  Crazy.

# 206
  • Карлово
Ирамира, много си права в разсъжденията си за кърменето. Аз точно от такива "специалисти" в родилното замалко да не кърмя. Тогава все още не бях открила форума и доста неща не ми бяха ясни. Как само й се радваха на Мартина, че изпивала по 300-400 мл вода #Crazy, новородено бебе. Гърдите ми се пръскаха от мляко, ама не-на три часа. Бях патка аз, ама сега знам вече. Когато се прибрахме в къщи и бебето плачеше, сърце не ми даваше да му откажа. И така, без да знам, че има такова нещо, преминах на кърмене на поискване. Мартина пропи вода след годинката, предлагала съм винаги, тя просто не я искаше. До последно я кърмех на поискване, от двете гърди и мога да кажа, че имам спокойно дете, нормално развито Mr. Green. Не знам какво е недоспиване, дори и с новородено бебе, но кърмех нощно време, ставах за 5 мин и всички после спим доволни. Вобще за всяко едно нещо е добре да се вслушваме в сигналите на бебето, аз поне така правих с Мартина и мисля и занапред да е така.
Специалисти, поне в София имате доста, в закована тема в Кърмаческия има изброени майките, които са минали някакъв курс, Хедра е незаменим съветник за мен, напр. А в Пловдив е баш-кърмачката Бу, така че има кого да питате. Grinning
Колкото до шишетата против колики-няма такова нещо, всичко е рекламен трик. Иначе изключително кърмените бебета не би трябвало да имат колики, нали?
Хайде, отплеснах се пак, ама такава съм си стане ли дума за кърмене Blush

# 207
   И аз ,и аз искам breastfeedingВ последствие осъзнах колко по-лесно би било,по-здравословно и колко помага за връзката мама-бебе.Аз се опитвах да кърмя и баткото,ама не се получи и изкарах до 40 дни...(имаше груба лекарска намеса,за която още ме е яд).
  И за това исках да попитам има ли значение,че в болницата ти ги носят на 3 часа?И това не предопределя ли нещата?Та нали още там мед.персонала дава  водичка-как после бебо приема само кърмата?

# 208
  • Варна
Ако всичко е наред и стоиш 3 дни в болницата, като се има предвид че първия ден бебето почти не яде, не е чак толкова от значение че ги носят на 3 часа. В смисъл това е само за 2 дни, после като се прибереш не е късно да го научиш да суче, или да си мине на кърмене на поискване. В болницата Мони не искаше да суче от мен, или спеше, или не захапваше както трябва, гърдите ми щяха да се пръснат, що рев изревах че не иска да яде. Давах й от шишето, че поне да не спада много на тегло. В деня на изписването проспа едно ядене, и после вкъщи - опааа кой бил гладен, като няма друго освен мама, да видиш как засука. Оттам нататък проблеми не сме имали.

# 209
Относно кърменето, мога да споделя моят опит. Тук казват че до 6 месеца бебето е най-добре да е само на кърма, никакви води и особено чайове. Бях питала моят доктор за чай и той ме погледна толкова учидено, "защо му е". Свекърва ми на няколко пъти се опитва да и пробута вода, като беше малка, но тя като разбра че не е мляко и веднага я изплю. Почна да пие вода едва като почнах да я захранвам към 6 месец и то по малко. На мен шише ми трябваше в началото, защото дохранвах по малко докато се регулира кърмата. Маги не наддаваше в началото и доктора ме накара да давам формула, но с едно малко катетерче, което се държи до зърното. Така хем бебето поема кърма, хем и малко АМ и се стимулира лактацията. Аз не кърмех на поискване, а на режим и нямах никакви проблеми, винаги знаех кога бебо е гладен и като сучеше си хапваше добре всеки път. Немога да се оплача беше много спокойно бебе, дано и това да е така.
За киселините: мен също ме морят страшно много, но тук има едни хапчета "Tums", които са вълшебни, като сдъвча едно и ми минава. предишния път не ги знаех и много зор видях, само шоколада ме оправяше, но още си го нося по задните части. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт