ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 415
  • 279
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мадами,

Аз ползвах шишета на Др Бравун и си бях много доволна. Софи нямаше колики, но дали причината бяха шишетата незнам. лесно се чистят имат една малка четка.

Относно кърменето, аз в момента съм раздвоена. Софи си беше на режим този старомодния на 3 часа. Първия месец наддаде 1.600, после 1.500 и тн в смисъл наддаваше по много. Хранех си я на 3 часа както си му беше реда, е ако се разреве 15 мин по-рано естествено, че чак толкова не му придирях. Хубавото на този режим е, че можеш да си организираш времето. Освен това бебчето се буди по часовник примерно 15 мин преди хранене, за да смениш памперса и тн тоалет. В смисъл има си доста положителни черти. Решила съм, че ако сега кърмя ще е нещо средно, в смисъл ще започна на поискване и след месец вкарвам режим, защото режимът в крайна сметка е в основата на здравословното хранене както и на възпитанието.
x x x x

# 211
  • Карлово
Така е, права е Алекс. А и във все повече болници бебетата са си вече при майките, така че и този проблем отпада понякога.
Юле, относно по-лесното, знаше ли стария кърмачески лаф "Колко хубаво би било след кърмата да потича пюре, после каша и т.н." Mr. Green
Коконке, те повечето бебета след първия месец сами си правят режим, поне Мартината ми беше така. Аз съм по-скоро противник на непреклонното изчакване на трите часа с цената на силен рев

# 212
Даа за съжаление  в болницата не само, че ти го носят на три часа, дават вода на бебето, ами му дават и адаптирано мляко. Ужким докато ти дойде кърмата - от едни биберони дето като ги обърнеш надолу и текат като река. После ела и ме захапи бебенце мило, като си свикнало на лесното цоцане.  Мойта кърма спря на около 40 ден, тоест не му стигаше и трябваше да го дохранвам с адаптирано мляко. Сега съм решила да се инатим до край...с бебката. И млечница имахме, не е страшно, намзаваш го три пъти с дактарин и е излекувано.  
За дебелеенето и аз съм наддала доста и МНОГО ама МНОГО ми се яде сладичко. Иначе изобщо не съм по шоколадите и сладкото, а сега стой та гледай за два дена омитам торта гараж.
Относно режима, синът ми беше също на три часов режим. Определено е по-добре за майката. А като порасне малко детето и за него. Лесно се прави режимът, защото коремчетата на бебетата се изпразват горе долу на три часа. 
За коликите много е индивидуално всичко и няма нищо общо с шишета и други такива. Може би облекчават малко  - естествено като гълта по-малко въздух с определени видове и да го боли по-малко коремчето. Но като цяло няма значение според мен.

# 213
микки- ти ме изкара направо чудовище:)) естествено ако проплаче по-рано, винаги съм и давала, то тя като вземеше да плаче, еле в началото, и аз почвах да рева с нея:)) Имам чувството, че там в кърмаческия, вие се само навивате-  майтап няма. Тя свикна да изсyква достатъчно, за да и стига за 3 часа, а и коремът не само бебешкия се изпразва на 2.5-3 часа така, че е нормално.

# 214
Абсолютно съм съгласна с Коконка и режимът, който рабира се не значи точно 3 часа и това е. Аз никога не съм я будила на часа за да я храня, тя сама се събуждаше като огладнее и беше горе долу по едно и също време, и честно казано не е ревала нито веднъж от глад, а и колики нямахме, но все пак си е и от детето, всяко е ралично и трабва сам да му намериш цаката.

# 215
и аз в момента съм на вълна четене на тема кърмене. нямам опит, но ми се струва разумно в началото бебето да се кърми на поискване в началото (стига да мога да направя разлика кога плаче защото е гладно и кога защото има колики, мокро му е има нужда внимание внимание или нещо друго). мисля че след 1-вия месец може да помогнем на бебето да си изгради режим на около 3 часа. разбира не става въпрос за строг режим точно на 3 часа.
също така съм за изключителното кърмене и недаване на вода в началото.
не знам как ще се справя, засега само чета и си правя изводи за себе си какво смятам за правилно и какво бих искала да правя. надявам се всичко да е наред и да мога да кърмя бебчо.
а шише мисля да си взема, защото може да се наложи изцеждане и хранене от шише. трябва човек да е подготвен поне с 1-2 шишета, а не да търчи в последния момент да купува ако се наложи.

# 216
Аз съм на училище по кърмене следващия понеделник и ще споделя - организират го от болницата, в която ща раждам. Да видим приликиите и разликите ...

# 217
и аз мисля да си взема шише, и помпичка за изцеждане на кърмата.към тези мами които имат вече опит, ползвали ли сте помпичка за изцеждане?И между другото  винаги съм се чудила на жени които казват че по време на кърменето са напълняли много, аз четох вече на две места , че напротив спомага за отслабването.

# 218
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Гледам,че разговора се върти между шишета, кърмене и киселини - е и аз ще се включа Wink
Аз съм решила да си купя стерилизатор за микровълнова на АВЕНТ ,този дето е в комплект с шишетата. Всъщност това ще са ми шишетата за първо време. Знам, че писаха разни неща за тази фирма ,ама аз не вярвам- защото ако е така трябваше вече да ги изтеглят от пазара.
Аз също съм решила твърдо да кърмя, когато бебето иска.
Сега за киселините -може и да не е много полезно ,ама като станат непоносими пия малко сода за хляб разтворена във вода и това ми помага от раз Grinning
Е за сега това е от мен  Hug

# 219
за киселините взимам талцид, док ми го изписа. много ми помага и много бързо действа.

# 220
  • София
Аз ще взема попмата на Авент с двете шишета които са в комплект.Миналия път я ползвах и съм страшно доволна.После помогна на още една майка,моя близка и сега я подарих на една майка от Продавалника.
Сега със Светльо ползвам шишета на Бебе конфорт и съм страшно доволна.Може и за второто бебе на тях да се спра,но това чак когато започне да пие разни работи различни от кърма:)

# 221
Здравейте, Hug
как сте ?!
 Искам да се похваля, че съм  по - добре, вече си " бръмча "  по - малко всеки ден .
Днес си поръчах нови дънки, защото старите ми станаха малки . Харесах си нови ботушки, но няма моя номер и ще трябва да почакам до утре . Ходих и на фризьор и съм с нова прическа .
Така се чувствам още по - добре.  Peace Hug Rolling Eyes

Чета, че си говорите за шишенца и помпи, но дали ще ми трябва помпата  newsm78 т.е. ако имам кърма - дано да е така де .

Утре ще се постаря да си запазя час за 3 D - ще се радвам да се срещна с бебка и да видя колко е пораснала .

Това е от мен милички, пожелавам Ви лека нощ и до скоро !

# 222
  • София
Аз мисля,че помпата може да се купи чак след като се уверим че ще трябва.Имах позната която беше много ентусиазирана че ще кърми и накупи всякакви приспособления,но след като роди се оказа,че кърменето не е за нея и се чудеше какво да ги прави тия неща.

# 223
  • София
Здравейте и от мен  Hug!

За кърменето - решила съм да кърмя, стига нещо да не ни попречи (на двама ни с бебчо). С една дума що се отнася до мен мисля бъда упорита и да направя всичко възможно. Пък и съм мързелива да си призная  Embarassed - защо да мия шишета, като мога да имам винаги готово ядене  Crazy. Също така съм решила да захранвам късно (все пак, малко или много ще сведа възможността за алергии и проблеми до минимум). С една дума - надявам се да дам на детето си здравословен старт, пък в крайна сметка ... каквото сабя покаже.

Днес с бъдещия тати бяхме на ФМ - бебчо е ОК, расте и си отговаря точно на седмиците и към момента тежи 1,610 кг. Сега се беше завъртял с главата на долу, но пак беше обърнал дупето към нас. След малко разбутване, за момент показа личицето и ни се поплези малко и това беше, завъртя се и не благоволи повече да се обърне. Докторът каза, че всичко ни е ОК, което за мен е най-важното.

Ох, някой каза киселини  Sick - това ми е най-големия проблем от мнооого време насам. Обаче напоследък положението е страшно, вече имам чувството, че само като помириша ядене и се появяват. за тях док ми даде едни таблетки от рода на Талцид. Такива едни са гадни, все едно дъвча тебешир, но е единственото нещо, което ми помага.

Та за сега това е от мвн, ако се сетя още нещо - ще пиша пак  Hug.

P.S. Не стана ли време за нова среща?!   bouquet

# 224
  • Варна
Да кажа моя опит с помпата - бях си купила обикновена, тип спринцовка, беше ми първа приятелка в болницата  Grinning, докато тръгне кърмата и отпуша каналите. После съм я ползвала още седмица-две, докато се урегулира кърмата. Оттам нататък много рядко, ако е трябвало да цедя за да оставя кърма.
Ако искате, вземете си по-обикновена за първите дни, пък после преценете дали да купувате от по-скъпите. Примерно ако се налага да цедите и бебето да пие от шише. Тогава хубавата помпа ще е много важна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт