ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 410
  • 279
  •   1
Отговори
# 225
За кърменето като чета сега и се подсетих за нещо, което скоро обсъждахме в моя клас за подготовка за раждането. Това е, което ни разказа водещата и на мен лично ми звучи много добре: Ако бебечето се роди нормално, без някакви усложнения, може да го сложат на корема на майката още веднага след раждането, преди да го бършат, да режат пъпна връв, да го теглят и т.н. Тези всичките процедури трябва да се свършат в рамките на 2ч, но не веднага. Миризмата на околоплодната течност съвпадал с тази на коластрата и бебето само започва да пълзи към гърдата на майката и ако иска може и да засуче, това било един вид "маркиране." По този начин, според нея, бебето по-лесно би се върнало към сученето, защото го свързва с нещо познато. Намалява му се и стреса от силната светлина, шума и хората, около него. Според учителката, това доста от персонала го знае, но не винаги го следват, защото гледат да си отметнат тяхната си работа, така че трябва да си настоятелен. На мен това много ми хареса като идея и ако имаме късмет мисля така да процедираме. Simple Smile

Сега като чета за кърмене и захранване и гледам всичко да споделям с майка ми и със свеки, за да не се чудят после от къде са ми дошли тези идеи. Simple Smile Искам по този начин и тях да подготвя, защото те идват от друга генерация, където съветите са били съвсем различни и не искам в последствие да има драми, защото например не даваме на бебето вода.

# 226
Искам да се похваля-Вече съм Омъжен жена marriedИ съм много много щастлива Two HeartsКогато са готови снимките веднага ще сложа да разглеждате Simple Smile Лека от мен за сега,че не съм спала въобще... Heart Eyes

# 227
  • София
EleoHopa чудесна новина,честито!
Щастлив и дълъг семеен живот!

# 228
EleoHopa, честито!  bouquet

Аз също си бях взела помпа предварително, ползвах я в болницата, за да ускоря процеса на слизане на кърма, после и в нас, докато не попрочетох в Библиотеката, че след кърмене не е нужно да се цеди.Захвърлих я с удоволствие Simple Smile

# 229
Честито Елеонора! Много семейно щастие и любов и най-прекрасния подарък през януари!
Относно помпите и аз имах една в началото, купих си я след като родих, не смятах за необходимо преди, докато не ми потрябва.Само си бях набелязала модел и пратих мажът ми да я вземе Grinning. не е електрическа, но пак върши работа. В началото докато бебето се научи как да суче, а и за стимулация на повече кърма. Аз я ползвах неповече от месец и ми писна, после като се наложеше се цедях на ръка, намерих го за по-бързо и удобно.

# 230
Благодаря на всички мами Heart EyesСега остава вече само бебка да се роди жива и здрава и всичко ще е наред. Grinning

# 231
   Честито-дълъг и щастлив семеен живот,много любов,разбирателство и доверие!Живи и здрави да дочакте даца,внуци и правнуци newsm51 smile3503 newsm10

# 232
Честито, Елеонора и половинка, и Гор-чи-воооооооооо!!!

Аз както казах вече, помпа съм взела - Авент Исис, ръчна, каквато ползвах в бг с малката. Ползах я предимно за доизцеждане, на и на моята хубавица първите два зъба и пораснаха на 2 месеца, на 6 месеца имаше 6 зъба, а на тази възраст трудно контролират хапането. Най-много я ползвах към края на кърменето, когато се изцеждах и правех пюрета с кърмата. Помогна ми и да спра да кърмя, защото можех да контролирам колко изцеждам и да намалявам постепенно.

# 233
Елеонора- бъди обичана:) и дълъг и щастлив семеен живот! Гор4иво и от мен!чакаме снимки:)

Мари-аз лично качих 4-5 кг докато кърмех. Мисля, 4е е индивидуално. При4ината бе6е, 4е ядях много ядки-лешниците и бадемите са много полезни в смисъл не само, 4е са много калори4ни и мазни и обогатяват кърмата, ами и я увели4аваха.
Помпата и на мен ми бе6е много полезна и аз я ползвах за доизцеждане основно, а и понякога гърдите ми бяха толкова препълнени... и 4ак си мислех особено в на4алото, 4е малката не яде колкото трябва, после на първата консултация, като видях колко е наддала и се успокоих. И аз смятам да си взема ръ4на помпа
Усмивка- страхотно  е, 4е се 4увства6 добре- само така.
Канадските мами- в драг марта превръзките на always- по многото бройки(48бр-дневни 24бр но6тни големи) са на промоция 5.99 до 2 ноември, и се запасих ве4е с 4-5  пакета.
Аз току 6то се върнах от обикаляне за Хелоин с една торба лакомства, мъжът ми остана да обикаля със Софито и 6те се върнат сигурно след 4ас с о6те две торби.
После вси4ки торби 6те бъдат разпределени по приятел4етата, за6тото то е някакъв ужас и тримата да ядем до март месец не можем да изядем толкова шоколади и боклуци.
Тази сутрин развях белия байряк и от тази ве4ер минавам на инсулин, за6тото захарта запо4на да достига нови висоти и стана еднааа.. мале -мале 4ак страх ме хвана, но сега с инсулин трябва да се вкара в норма. Слава Богу младежът ме рита постоянно и ме успокоява, 4е е добре. Утре заявявам най-официално на работа, 4е излизам в май4инство понеже не мога да се оправя и с диета, 4-ри пъти мерене на захар и 4етири пъти инсулин, стра6на гадост. Надявах се поне да ме бе6е лепнало по-към края, а то сега 6те се мъ4а 2 месеца.
Оплаках ви се:)) Малко ми олекна, благодаря ви моми4ета за подкрепата, намяте си на идея, колко много ми помагате.
И дано вси4ки да сте здрави и вси4ки болести ве4е да са ни подминали!
х х хх 

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 03:07 от kokonka

# 234
Ох, и ние сега влизаме от хелоинското обикаляне, голям купон е по улиците.

Аз глюкозното изследване ще го правя чак в 31 седмица, така че и да има нещо поне по-кратко ще се притеснявам. Коконка, всичко ще си дойде на мястото, не се притеснявай, прави каквото трябва да е добре бебо, за нас сега не мислим. Надявам се да се видим на бебешкото изложение. Аз съм ЗА, да кажат останалите канадски мами-мадами.

Качвам една хелоинска снимка от днес в категория Семейни.

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 03:44 от New Valia

# 235
Четито Елеонора, да си много обичана майка и съпруга, да се радвате на всеки ден заедно и да сте едно голямо и щастливо семейство!
Радвам се, че повечето ще си вземете шишета, е то няма как, трчбва да си има поне едно две за всеки случай.
Относно помпата мился да не бързам, ще видя как ще сме и тогава ще реша, защото може да не ми потрябва, а като гледам май са доста скъпички...
А относно поста на Atti, ми е интерсно как точно ще се придвижи бебето до гърдата, обясниха ли ви?
Това звучи добе, но е доста странно Thinking
Ехооооооооооооооооо, къде сте всички днес? Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 10:32 от Ewito

# 236
  • Варна

А относно поста на Atti, ми е интерсно как точно ще се придвижи бебето до гърдата, обясниха ли ви?

Ей това се чудех и аз, бебето да допълзи до гърдата-изключено, те почти не мърдат! Може би трябва да се сложи на гърдата, това съм го чувала и аз, макар че тук в БГ май няма такава практика:(
Аз и без това ще раждам най-вероятно секцио, така че кърмата ще слезе по-късно, а дотогава ще го тъпчат с АМ от онези биберони с големите дупки, а и вода със захар, заради жълтеницата #Crazy

Честито Елеонора! Дълъг изпълнен с любов и нежност семеен живот, и много хубави дечица!!!

# 237
  • София
Хей момичета, къде сте днес?
Я бързо кажете с какъвпрах мислите да перете детските дрешки:)?

# 238
Здравейте, мамчета! Нещо много ленниво го раздаваме днес, както отбелязва slan4ogled .
И аз сега чета разни статии на тема кърмене. В интерес на истината не се замислям много-много дали ще се справя или не. То само ще покаже. И аз искам да кърмя живот и здраве, ако имам кърма и всичко е нормално. Аз съм привърженик на храненето при спазване на някакъв режим - естествено не да будим бебчо точно на 3 ч. или пък да го оставим да се одере от рев, защото има още 15 мин. до часа за хранене. Против съм обаче храненето на поискване, особено когато поискването е на 1,5 ч. Изобщо, мисля си, че режимът на хранене е добро решение както за бебето, така и за майката.

# 239
  • Варна
ЧЕСТИТО, ЕЛЕОНОРА! ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ ВИ ЖЕЛАЯ!

Аз ще пера с Тео бебе. На Мони дрешките още ги пера с него, харесва ми как мирише, слагам и омекотител. Може би първите 2-3 месеца ще пера отделно дрехите на бебето и нейните, пък после вече заедно.

Коконка, не се тревожи, щом те следят, няма да има проблеми  Hug Жалко само че няма да можеш да опиташ всичките сладки лакомства  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт