ЯНУАРИ идва вече, срещата не е далече!

• 12 404
  • 279
  •   1
Отговори
# 240
  • Троян
Ню Ваня ринцесата ти е голяма сладурана!
Аз мисля да си взема помпа,защото дори да не мога да кърмя(което се надявам да не се случва),нали трябва да се изцеждат гърдите,за да не се получава цистит.
За праха за пране мисля да ползвам Тео бебе,на мъжа ми сестра му ползваше такъв и не е имала никакви проблеми.
Забравих да добавя,нещо съм истинала,но засега имам само хрема.Звъннах на моят доки и той ми каза да взима Макси грип и капки за нос,каза,че нямало да навредят на бебо.Аз обаче пак не смея,това не са ли много силни лекарства.

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 11:27 от albenapd

# 241
albenapd, мастит.
Да цедиш, когато нямаш кърма е ненужно.

# 242
ЧЕСТИТО НА ЕЛЕОНОРА!!!ПОЖЕЛАВАМ ВИ СЕМЕЕН ЖИВОТКАТО В ПРИКАЗКА И МНОГО И ЗДРАВИ ПОТОМЦИ:)
ЗА КИСЕЛИНИТЕ-тук ми казаха да пия чаша мляко-прясно,помага ми,но все пак ги изкрънках да ми изпишат и нещо друго-gaviscon advance,като каша е но помага и в най-тежки случаи.иначе за да се избягват киселините-малки хранения,да не се притиска стомаха-прав стоеж/седеж,избягване на подправки....иначе вечер в леглото полуседналото положение уж помагало в краен случай.... в първите месеци и аз пиех газирана вода-помагаше,но после много газове и то от тия дето само ме мъчат а не излизат.казаха ми че газираното улеснявало възможноста да те сполети запек,а аз и без това се с такъв си ходя.....
за помпите-аз мисля да си взема на авент поради няклко причини:
-имали по-голям отвор,което е много важно за мами с по-големи зърна,другите търкали;
-лесно се стерилизирали.
мисле ако вс. е наред да кърмя,но ще се цедя за да дам шанс на тати де се включва когато имам нужда от почивка...то пак ще видим ама....иначе за сега мисля да си купя стерилизатор за микровълнова на авент-вървят с шишенца и четка...но не е спешно.

# 243
Аз честно казано освен Тео бебе, друга не съм виждала за бебета, няма ли или просто не се продава, кажете и накакъв друг, ако сте срещали.
Не че имам впечатления от този, но поне човек да може да има избор някакъв...

# 244
  • Троян
Едно въпросче,има ли специален начин за съхраняване на крмата,ако се наложи да се дава с шише?

# 245
прах за пране още не съм мислила за марка,но  ще е нон био задължително,зщото те имали някви ензими които често дразнели кожата и водят до обриви.лично аз съм имала проблеми с тях,омекотител -чудя се още,имаме един конфорт се казва тука.англичанки съм виждала него да ползват ама варианта за бебе който е.а праха незнам дали го има в бг се казва фери с едно сладко бебе нарисувано.
за закърмянето непосредствено след раждабето-тук е така,стига майката да желае.прави се до 2 час от раждането,може да мито бебето или не-по желание на клиента.вярно е това за миризмите,но то не допълзява просто като го гушнеш му идвало спонтанно муза за сучене.
а мъжът ми сега ме яде с един негов страх,че щели да сменят бебето-да объркат с друго.как можело да сме сигурни че няма да се случи и т.н.сякаш имам малко работи да се тревожа за това също...

# 246
Здравейте!

За праха за пране - и пера с Тео бебе на Ивана и на бебето живот и здраве мисля с него. Имаше и други подходящи за бебета, но не си спомням как се казват.

За помпата и стерилизатора
- имам си на Авент - ако издържат ще си ги ползвам, ако не пак такива ще си купя - много са ми удобни.

Коконка - стискам палци всичко да е добре с теб   bouquet

Елеонора - честито и много щастие  Hug

Albenapd - ето линк за съхраняването на кърма, да не преразказвам http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Момичета, как сте с килограмите, аз от 3 седмици качвам по килограм на седмица  Embarassed, а определено не ям повече

# 247
  За праха за пране - безфосфатен, най-екологично чистия и специално за нежната бебешка кожа - прах за пране Бебе на Amway Peace

# 248
  Amway? Този не го знам,ама Тео бебе вече е на линия Mr. GreenПървоначално ще пере отделно(а също понякога и за нещо малко използвам бебешкия сапун на Тео),и после в сушилката,ама се чудя дали да ги гладя newsm78Не за друго,ами да не са все едно са навирани....
 Мами,пак горещо препоръчвам ЯБЪЛКИ против киселините,ама не от червенита,а да са от сочните зелени или жълти.И в краен случай-сода бикарбонат(имам чувството понякогя че съм изпила содата за цяла фурна  Crazy)

# 249
Здравейте сладки мами  Hug

Елеонора: Честито мила   bouquet Пожелавам ви много семейно щастие, здраве и винаги да сте много влюбени  Heart Eyes

Коконка: Мила, дано всичко отмине след раждането  Peace Сега е важно бебо да е добре, а след раждането нещата ще се наредят  Hug

angi_0987: И моето коремче през последните 2-3 седмици расте с часове  Joy  #Crazy и килограмите също, а не ям повече  newsm78 Но здраве да е - радвам се, че бебешора е много активен и расте  Heart Eyes

А относно помпата за кърма - засега мисля да не купувам... Ако стане належащо - тогава! А за стерилизаторите - незнам какво ще правим: нямаме микровълнова, а другите са много скъпи... Толкова ли е наложително да се купи. Аз мисля да кърмя и няма да ми трябва толкова често този стерилизатор - само за биберони и т.н. Затова засега няма да бързам и с него - ще пробвам по стария начин. А докога се стерилизат нещата на бебешора?

# 250
Момичета, при мен кърменето беше истински кошмар и без помпата сигурно щях да съм направила поне 10 мастита. Имам помпа на авент и съм много доволна.

Искам да ви питам нещо. От една седмица като спя на ляво ме боли някакъв нерв (на дупето) или ябълката на крака (десния крак) или таза... Абсолютно необяснима болка, която се появява само нощно време ако съм се обърнала на ляво и е неопределено къде точно ме боли. Някой има ли такива болежки?

# 251
 не са задължителни просто удобни.мисля че и преваряването върши работа,просто е по-бавно но като ще се кърми а не на ам,невиждам да е кой знае какъв проблем Simple Smile

# 252
Деси, хич не е задължителен.
На мен ми подариха на Чико за студена стерилизация, до 20 ден се насилвах да го ползвам, после го захвърлих и приключих с каквото и да е стерилизиране.
Не се вманиачавам, а и времето показа, че и без това отгледах здраво и право дете Simple Smile

# 253
Патенце, и аз имам подобен проблем - не мога да спя наляво, изтръпват ми краката и ме боли. Даже сутринта като че ли нямах кръв в крака. Ужас!

# 254
  • Варна
Аз пък преварявах, сега пак така. Всъщност помпата, едно шише за водичка, дето само го пълнех и празнех, и бибката. Забравих колко време, ама бързо минах към миене с гореща вода и веро  Grinning
Все пак е хубаво да имате помпа под ръка, специално за болницата, вземете назаем ако не ви се купува. Аз ще ползвам моята от Мони. Обикновено се случва следното: идва ти кърмата на 3-4 ден след раждането, гърдите ти се препълват, а бебенцето или спи, или още няма сили да суче по толкова колкото произвеждат гърдите. Необходимо е да се изцежда до облекчаване на гърдите. Може да ви е по-удобно на ръка, но това ще разберете като дойде момента  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт