Козметика без парабени

• 123 435
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз си взех на Хималая крем Кларина за черни точки и пъпки....обаче някак странно ми се отразява на кожата. Освен че не мирише добре (което сигурно е нормално, щом е не ароматизиран), след като попие кожата ми се опъва и стяга. Много е неприятно. По принцип ми е смесена. Ефекта трае 10-тина минути и след това всичко е ок. Това нормално ли е?
Също забравих да спомена, че лицето ми докато е опънато изглежда все едно съм с пудра Shocked и като че ли забелязвам частички като от пудра. Не знам дали обясних правилно. Нека някой друг ползвал това кремче сподели как му се отразява.

Доста момичета от форума го ползват кремчето, вкл. и аз. 90% от нас са доволни. Погледни отзивите в темите за перфектна кожа и за пигментациите.

# 121
Червила
При червилата бъдете най-внимателни с Avon и следните техни продукти: Avon ULTRA COLOR RICH Lipstick, Avon beComing LIP DELUX smoothing retinol lipcolor SPF 10, Avon beComing LIPHORIA full satin lipcolor. Също така преди да закупите Vincent Longo Gel-X Lipstick, LORAC Sheer Wash For Lips and Cheeks Magic, Emotion, Ecstasy, Jelly Pong Pong Supermodel Stain For Lips and Cheeks Slenderella, Nymphette, No Breakfast, Giggle & Pop, Cupcake Pout, Black Radiance Indelibly Radiant Lipstick Gold Digger, Sexy Siren, Drama Queen, Sublime Beauty, Queen of Hearts, Glamour Girl, Cleopatra Red, Diva Deluxe, Violet Vixen прочетете или попитайте за повече информация.

Според класацията на Skin Deep сред най-опасните компании, предлагащи козметика на пазара са: Schering-Plough, L'Oreal, Revlon, Estee Lauder, Avon, Unilever, Coty, Elizabeth Arden, Henkel KGaA, Del Laboratories, Clarins Paris, Murad, pH Beauty Labs и Alberto-Culver.
Основи и пудри
Сред марките с най-тревожно съдържание са CARGO, Zhen, Avon, Bourjois, NARS, Elizabeth Arden, Cornsilk, Sally Hansen, Neutrogena, Max Factor, Ultima II, Revlon и Cover Girl. За да бъдем по-конкретни ще споменем продуктите към които трябва да подхождате внимателно, ако сте решили да ползвате. Внимавайте с: Avon beComing PURE BRILLIANCE perfect balancing foundation SPF 8 with Lumin8TM, Avon BEYOND COLOR Perfecting Foundation with Natural Match Technology SPF 12, Avon PERSONAL MATCH Cream-to-Powder Foundation SPF 10, Bourjois Plus Que Parfait! Foundation SPF 15 Opale Fidele 11; Hale Continu 16, Max Factor Lasting Performance Pressed Powder.
Очни спирали
Max Factor 2000 Calorie Mascara Soft Black, Rich Black, Deep Auburn, Max Factor Lash Enhancer Mascara Black Brown; Rich Black; Soft Black, Prescriptives Eyelash Curler Shaping Mascara, Estee Lauder Illusionist Maximum Curling Mascara.
Очна линия
Max Factor Linemaker Waterproof Eyeliner Rich Black, Black/Brown, LORAC Pencil for Eyes #15 Blue Shimmer, #02 Black, #01 Dark Brown, Kiss Me Eyeliner Purple, CARGO Eye Pencil Eyeliner Wood, Brown, Black, ULTA Kohl Eye Liner Black; Black/Brown; Bronze; Charcoal; Chocolate; Deep Brown; Gunmetal; Indigo; Moss; Navy; Raisin.
Сенки
Търговските марки и продукти, за които трябва да бъдете по-взискателни са:
* NARS Eye Shadow Single Compact (Fathom, Emmanuelle, Cairo). Mica, Silica са вещества, които са токсични за бъбреците и черния дроб. Isobutylparaben, Butylparaben, Lanolin, Methylparaben, Propylparaben биха могли да предизвикат имунен отговор (алергия, белене на кожата, сърбеж, обрив, парене). Lecithin, Tricaprylin, Disodium Edta променят структурата на кожата като така се позволява на други вещества да ппроникнат дълбоко в дермата. Mica, Silica, Talc, Aluminum Powder, Zinc Stearate, Ferric Ferrocyanide са веществата в този продукт, които са токсични за дихателната ви система.
* Black Opal с Black Opal Eyeshadow Bronze Lights Bronze Lights и Black Opal Eyeshadow Bronze Blaze, Gold Galaxy. Сред възможно опасните вещества в тези продукти са такива, които биха могли да причинят рак (включително рак на гърдата - Propylparaben); поне пет вещества от съдържащите се в двата продукта са алергени и биха могли да предизвикат имунен отговор (алергия, белене на кожата, сърбеж, обрив, парене); поне две от веществата биха могли да предизвикат пристъпи на астма.
* Bourjois Effet Lumiere Eyeshadow Trio (Les Argents 46; Les Bruns Cuivres 41; Les Verts 44; Les Ors 47; Prune Royale 48; Les Naturels 53; Violet Imperial 49; Les Roses 45). Веществата Propylene Glycol, Lanolin Alcohol, Methylparaben, Propylparaben, Bht, които се съдържат в продукта, биха могли да причинят имунен отговор (алергия, белене на кожата, сърбеж, обрив, парене); Mica, Talc, Ferric Ferrocyanide И Bht биха могли да са токсични за дихателните пътища.
* Ultima II Peepers Wet/ Dry Eyeshadow Lotus.
* Zhen Ying Yang Shadow Changer Gold/Silver; Green/Pink.

Това е,което аз имам като инфо.
Само малка част от инфото съм копнала,ако ви е интересно
ще ви пратя и останалото.
Предлагат ми козметика без парабени,за тяло,лице,ръце,както
и за вътрешен прием-цялостно изчистване на тялото,но още
съм на ниво проучване.Като си взема ще кажа дали съм
доволна.

# 122
Страхтона тема! Аз до сега само четях форума, но не можах да се сдържа да не се разпиша тук. В последно време и аз търся косметика без парабени, без сулфати, без минерално олио, без силикони... И толкова без става, че мисията се оказва невъзможна. А аз съм в чужбина и тук сега е хита на мита да се ползва био продукти. Най-комичното е, че когато открих сравнително естествени продукти- кожата ми реагира. Става дума за Caudalie- френска фирма, която позлва патентовани гроздови екстракти. Имат чудесна скраб за лице- тя ме спаси след като се бях обринала от едно слънчезащитно лАйно! Но исках да кажа, че си взех и тестери на продуктите им за изглаждане на тена и против пигментни петна: направиха такава химична реакция с пяната за лице на Биотерм, че кожата ми само дето не изгоря! Смених пяната и няма чак такъв птоблем, но пак ме сърби, а моята кожа рядко протестира толкова осезаемо. Обикновенно само някоя друга пъпка, запушена пора... Така, че отново съм в търсене. Разбира се скрабта им за лице ще си я ползвам, имат и страхотна увлажняваща маска!
А за Веледа да се изкажа, защото живея в Германия и тук е една доста евтина и достъпна козметика: ползвала съм само олио за тяло, но са толкова хубави всичките! Имам бебешкото, което попива най-бързо, едно антиоксидантно, което им е най-новото и е малко скъпичко, но е страхотно и то! И антицелулитното- и то е невероятно. Кремовете им не съм позлвала и нямам намерение да ползвам, защото ми намирисва на пъпки.
Смятам, че в крайна сметка е трудно да се открие правилния продукт, съотношението на съставките е така важно. Сега съм се навила като ми свърши шампоана да си взема шампоан без сулфати, защото имам суха коса, а те много изсушават. Няма да разправям колко трудна мисия е това. Само в интернет намерих продукти, които отговарят на изискванията. Оказа се, че има и клей, с който може да се мие косата. Като маска се слага, изчаква се 15 мин и после се измива. Малко съм скептична, но в крайна сметка само с пробване се намира истината, когато говорим за козметика...

# 123
супер е кремчето!!!!

# 124
  • Plovdiv
Бихте ли ми препоръчали някоя марка бебешка козметика която да е без парабени?

# 125
Бихте ли ми препоръчали някоя марка бебешка козметика която да е без парабени?
Веледа, Хипп. На Бюбхен трябва да се чете етикета. Едни имат, други - не.

# 126
  • London, baby
Момичета, можете ли да ми обясните за тия парабени, защото съм пълен лаик. Какво да гледам и следя в съдържанието на продуктите? Зверих се в наличната ми козметика и не видях да пише Paraben, а едва ли нямат ...
Благодаря, предварително!

# 127
Момичета, търся си дневен крем с UV защита естествено без "гадости" вътре, да можете да помогнете? Вие какво ползвате през лятото?

# 128
  • София
Здравейте,искам да попитам CI какво мисли за тази маска за укрепване
на капилярите.
Състав(по азбучен ред):Aesculus Hippocastanum Ext. (Escin), Aqua Destillata, Ascorbic Acid (Vit. C), Ascorbyl Palmitate, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Palm Oil, Paraffinum Liquidum, Parfum, Petrolatum (Vaseline), Stearic Acid, Tocopherol (Vit.E)

# 129
Това не е ли също гадно?

# 130
  • София
Ами незнам,загубих се в морето от информация.
Затова питам по-компетентните.След прочетеното из нета,започнах да ползвам само и
единствено зехтин.Но това не е решение,особено за лятото.

# 131
Момичета, можете ли да ми обясните за тия парабени, защото съм пълен лаик. Какво да гледам и следя в съдържанието на продуктите? Зверих се в наличната ми козметика и не видях да пише Paraben, а едва ли нямат ...
Благодаря, предварително!
Аз съм се насочила към слънцезащитната серия на Биофреш. Звучи ми най-приемливо като съотношение състав/цена, а и съм доволна от продуктите им, които досега съм ползвала  Peace
А иначе естествен защитен фактор имат сусамовото и кокосовото масло с фактор 2 и масло ши/карите/ - фактор 4.  Peace

# 132
Козметиката на La Roche е без парабени. Има я в аптеките. Ползвам дневен крем с термална вода и съм много доволна.

# 133
Биофреш къде да ги търся? По дрогериите евентуално? Или?

Козметиката на La Roche е без парабени. Има я в аптеките. Ползвам дневен крем с термална вода и съм много доволна.

Това не е съвсем вярно!!!!!!
У дома имам тестер на La Roche Legere (за нормална до комбинирана и чувствителна кожа), който се препоръчва за лятото, защото е по-лек - има точно два парабена - Пропил и метил парабен. Така че пак погледнете опаковката  Peace

# 134
Биофреш къде да ги търся? По дрогериите евентуално? Или?

Има отделна тема за Биофреш ( потърси с търсачката, може и повече от една да са Rolling Eyes ), там, момичетата, ако не се лъжа, коментираха за различните градове Peace

Общи условия

Активация на акаунт