Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

• 44 840
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
bosilek на мен ми прилича на наполеон или медовик, както е писала Меги.

# 196
  • Пловдив
Момичета, имам нужда от идея за торта - за сватба, по-точно за танца пред кума. Според вас как трябва да изглежда?  Thinking

# 197
  • София/Сливен
Досега търсих тази картинка - ето я - и да бягам да вземам децата от градина

от тук - http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=23730#23730

# 198
Майсторки, мисля да правя марципан Варна на Меги,казвате че е най-лесен,обаче нямам мраморна плоча,с какво да я заместя,каде да го сложа да изтине?

# 199
Сложи си го да истине в хладилника, а после аз лично меся директно в купа, в която предварително съм изсипала и пресяла нужното количеств пудра захар. Ако ми се наложи да добавям захар просто си ръся отгоре. Ако си по-скоро перфекционист може да си сложиш в хладилника една стъклена купа да се охлади и да месиш в нея. Успех Grinning
Гушанка, понеже два пъти съм била кума мога да ти кажа, че тортите бяха коренно различни. Едната беше правена от стара сладкарка - убийствена. Със сметанова глазура, ръчни захарни рози и цветя... абе като едновремешните, но блатовете печени в голяма тава и изглеждаше огромна. Беше и безобразно вкусна с някакъв много лек кокосов крем. На първата сватба, на която кумувахме тортата беше поръчана в цех - блат, крем, блат... напълно стандартна и на вкус, и на визия.
А ако искаш да изненадаш кумовете кажи майтапчии ли са? И изобщо близки хора ли са. Оригинално би било да направиш кесия като на... ох не помня кой беше пускал скоро страхотна кесийка. Та, по-развързана кесия с надпис - Плащай куме!
Нещо готино и пинизчийско би грабнало очите.
Ако познаваш хората по-отблизо може да наблегнеш на торта, която да жегне част от характера - примерно мъж на диван пред телевизор... или торта във форма на бутилка с надпис - Яж, куме, пий... днеска ти е ред...
Изобщо по такива поводи вървят пинизите Wink
Всъщност като го написах се присетих, че обикновено с тортата се играе пред кумата, та може да е нещо в закачлива форма за кумата... Сега не ми идва на ум, ама ако ми хрумне ще пиша Grinning

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 20:39 от ПАТИЛАНЕЦ печен

# 200
Мерси,дано се справя

# 201
  • София/Сливен
Майсторки, мисля да правя марципан Варна на Меги,казвате че е най-лесен,обаче нямам мраморна плоча,с какво да я заместя,каде да го сложа да изтине?

Не се притеснявай и аз нямам мраморна плоча. Разстилам в капака на йенската теджера. Оставям го на кухненската маса. Трябва да изстине напълно. За по-бързо изстиване трябва да е разстелено, а не на топка - с дървената бъркалка го разстилам.

После си изсипвам 400-те гр захар на масата и почвам да меся направо върху мушамата, все едно меся с брашно. Малко по малко то си поема цялата пудра захар.

# 202
  • София
Смисълът на разточването върху мраморна плоча е, че мраморът е материал, който много лесно поема влагата и в процеса на работа ще поеме излишната. Обаче не съм го пробвала, че мен ме мързи да се занимавам и с мраморна плоча  Rolling Eyes

# 203
  • София/Сливен
Когато гледах по телевизията, не го разточваха върху мраморна плоча, а само сложиха пареното тесто да изстине разстелено върху нея. Казаха че много бързо отнема топлината, т.е. изстива по-бързо. После се замесва с пудра захар и се разточва върху плота.
От гледна точка на влагата - предполагам че дървена плоскост ще поеме още по-бързо - ако на някой това му е целта.

# 204
Ей, чудесни първи торти водях тук - _Пепи_, blueeye® - Браво!
Да ви се похваля - днес една приятелка от София ми купи комплекта с формички за цветя на Уилтън, та следващите торти ще са с така жадуваните цветчета! Тези дни следват и имен, и рожден ден, та ще си поиграя.
Леле това за Рафаелото с готов блат (че става накъртващо сладко) направо ме разби! А аз си пазех едни блатове специално за тази торта...

# 205
  • Пловдив
Гушанка, понеже два пъти съм била кума мога да ти кажа, че тортите бяха коренно различни. Едната беше правена от стара сладкарка - убийствена. Със сметанова глазура, ръчни захарни рози и цветя... абе като едновремешните, но блатовете печени в голяма тава и изглеждаше огромна. Беше и безобразно вкусна с някакъв много лек кокосов крем. На първата сватба, на която кумувахме тортата беше поръчана в цех - блат, крем, блат... напълно стандартна и на вкус, и на визия.
А ако искаш да изненадаш кумовете кажи майтапчии ли са? И изобщо близки хора ли са. Оригинално би било да направиш кесия като на... ох не помня кой беше пускал скоро страхотна кесийка. Та, по-развързана кесия с надпис - Плащай куме!
Нещо готино и пинизчийско би грабнало очите.
Ако познаваш хората по-отблизо може да наблегнеш на торта, която да жегне част от характера - примерно мъж на диван пред телевизор... или торта във форма на бутилка с надпис - Яж, куме, пий... днеска ти е ред...
Изобщо по такива поводи вървят пинизите Wink
Всъщност като го написах се присетих, че обикновено с тортата се играе пред кумата, та може да е нещо в закачлива форма за кумата... Сега не ми идва на ум, ама ако ми хрумне ще пиша Grinning

Много ти благодаря! Hug Hug Hug  Страхотни идеи си ми дала! Най-ми допадна идеята да торта-кесия. Гледам да не е направена от много и дребни фигурки, че да не изпопадат при танца. А иначе не ги познавам кумовете, не знам какво би им харесало. А за бутилка ме е страх, много сложно ми се вижда. Все пак много ми помогна, благодаря още веднъж!!!  bouquet

# 206
Ето какво сътворих за първия рожден ден на малката ми шушка. Това са и първите ми торти. Не станаха точно както си ги мислих, но на мен си ми харесват  Simple Smile

http://bgphoto.net/photos/29580/t633302862635937500.jpg и http://bgphoto.net/photos/29580/t633302862651250000.jpg

А понеже остана едно прасенце му направих собствена кочинка с розички  Laughing

http://bgphoto.net/photos/29580/t633302874294687500.JPG

# 207
В предишния пост не се виждат добре, така че..........

http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=29580&AlbumId=106603

# 208
  • Пловдив
Момичета имам едно въпросче (по-точно е към момичетата от София). Има ли в София бели marshmellow и къде, че в Пловдив навсякъде са минимум двуцветни.

# 209
Ето какво сътворих за първия рожден ден на малката ми шушка. Това са и първите ми торти. Не станаха точно както си ги мислих, но на мен си ми харесват  Simple Smile

Да ти е жива и здрава дъщеричката! Чудесна тортичка си направила за празника и! А кочинката на Прасчо с тия хубави рози.......... Heart Eyes Поздравления!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт