За контролната лента на тест за О??????

• 2 279
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
И аз да питам за контролната лента нещичко - при мен се получава в единия край на контролата една по ярка линийка, а на тестовата не е пълна, но като цяло са еднакво оцветени. Като + или като - трябва да го броя?

# 16
Теста е положителен, когато двете ленти са еднакво наситени или, когато тестовата лента е по-тъмна от контролната.
Бледа контролна лента може да се получи, когато лентата за тестване е потопена повече, от написаното в указанията. Тогава контролната лента се размива и става бледа. Спазвайте точно ограниченията на теста /има лента, която указва докъде да се потопи голямата лента за тестване/.

Относно настъпването на овулация след положителен тест - на всички тестове пише  - след 12 - 24 часа. На практика, понякога не е точно така. При мен понякога овулацията настъпва няколко часа, след положителния тест /доказано с УЗИ/.

Добре е да знаете, че положителен ову тест съвсем не означава, че фоликула се е спукал със сигурност. Теста отчита само LH  пик-а, но самата овулация може да се докаже само с ехография. Peace

# 17

Относно настъпването на овулация след положителен тест - на всички тестове пише  - след 12 - 24 часа. На практика, понякога не е точно така.  Теста отчита само LH  пик-а, :

Леко си в грешка. Теста отчита пика на хормона,а положителен тест може да има и 2 дена подред. И се смятат 24 до 48 часа след +  резултат. Затова написах че най точно Костадинка ще си изчисли защото знае кога е мерено. А за фоликолометрията си абсолютно права.

# 18
Не, не греша. Овулацията ми настъпва няколко часа, след първия положителен тест! Peace
Сега ще ти обясня връзката:
- при един съпортен фоликул, доминантния расте с по 2мм на ден
- при два съпортни фоликула, доминантния расте с по 2,5мм на ден
- при три съпортни фоликула, доминантния расте с по 1,5мм на ден

При мен е имало 2 съпортни и затова доминантния расте и се пука по-бързо, не 12 - 24 часа след положителния тест, а часове след LH пик-а.   Ехографията го доказва! Peace

# 19
Не, не греша. Овулацията ми настъпва няколко часа, след първия положителен тест! Peace
Сега ще ти обясня връзката:
- при един съпортен фоликул, доминантния расте с по 2мм на ден
- при два съпортни фоликула, доминантния расте с по 2,5мм на ден
- при три съпортни фоликула, доминантния расте с по 1,5мм на ден

При мен е имало 2 съпортни и затова доминантния расте и се пука по-бързо, не 12 - 24 часа след положителния тест, а часове след LH пик-а.   Ехографията го доказва! Peace
При теб е така . А ние говорихме за  kostadinka79, а и по принцип. Успех!

# 20
Точно защото говорихме за kostadinka79, която все пак не си проследява цикъла с фоликулометрия и няма как да знае колко съпортни фоликула има, нали!
Съвета ми е да не се чака 12 часа след положителния тест, а да се осъществи полов акт възможно най-скоро!

# 21
По добре да я питаме нея. А и доколкото успях да разбера от неин постинг, днес би трябвало да е ходила на лекар. А и предполагам че е направила още 1 тест. Защото тестовете се правят от  -  до  -  резултат. А  за бебе правенето мисля , тя е разбрала че се прави  1 ден преди ,в деня на О. и следващия ден. Това е оптималния вариант. Laughing

# 22
Не обичам да говоря празни приказки, още по-малко да споря. Който разбрал, разбрал! Peace

# 23
Здравейте момичета. Вчера ходих на преглед..Доки ми каза че имам един идеален доминантен фолекул 20мм. дори ми заяви че се намирал на място, където е идеален за оплождане..но не разбрах точно къде...каза да пропуснем вечерта на сутринта да си бия една инжекция Прегнил и тогава пак да действаме, а относно положителния тест снощи пак си направих и пак беше положителен дори втората черта беше много по наситена от контролната..Вие какво мислите дали в момента овулирам, защото снощи ме боля яко корема, аз по принцип имам болезнена овулация....и Ви благодаря на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 24
Много се радвам за теб. Дано тази месец да стане чудото. Ще чакам да се похвалиш. EFP newsm10

# 25
Благодаря ти Таня..., но нали знаеш човек когато най-малко очаква тогава става, но се надявам, ноември месец да ми се случи това чудо и най накрая да видя желаните две чертички...

Общи условия

Активация на акаунт