Зима иде и плетачки си поставихме задачки - 10

• 85 216
  • 343
  •   1
Отговори
# 135
Бебетата са страхотно вдъхновение, нали... Красиво е терличето!

Подкрепям  Peace !

Прекрасни са ви нещата, на всички   bouquet !

# 136
Мне tuly на една кука е....и двата са на една кука и този на J.Lo също....

Да,за кепето на Джей Ло,знам,че е на 1 кука,но не мога да схвана начина как е направен...а за твоя,който плетеш ми заприлича,че е на две... Embarassed но много ми харесва,оригинолен е.Ще може ли схема или обяснение как се плете точно Praynig

contesa , много хубаво съчетание на цветовете,хубаво моделче... Peace

Тулумбичка,как върви петата на чорапа?

ами и аз като Контеса бях на уроци при мама за петата...и тя ми показа някакъв друг начин,обаче нещо не ме кефи...петата излезе някак си остра... Rolling Eyes  Ще пробвам по описанието, дадено ми от тук...

а това ново списание с уроци по плетене на 2 куки в първия брой кога е излязло...в смисъл кой месец,за да го потърся по реповете !

# 137
Ноември.
В първият брой е обяснено заплитането на първия ред и методи на плетенето - английски и европейски.
Досега все не можех да разбера, как другите плетат, така "на терсене", пък то имало два начина на плетене Laughing

# 138
  • София
   Аз ще се запиша, че все изтървам. Simple Smile
И да ви попитам - всичко само от естествени материи ли плетете?
Ако е комбинация с изкуствени, става ли на топчета след малко носене?

аз особено уважавам пан и акрил.
И аз ползвам натурални с акрил.
Ако е вълна с акрил,тогава не боцка, не се деформира,а и цветовете са много,т.к. чистата вълна не позволява такова богато оцветяване (това го чух преди няколко дни в магазин за прежда,не че съм толкова запозната Rolling Eyes Laughing),а за лятото използвам или памук или памук с акрил.Всъщност при мен цвета е като че ли е от най-голямо значение,а малко след това и съставката.

# 139
  Благодаря за насоките! А какво ще рече "пан"? По немско сигурно по друг начин го наричат. Grinning

# 140
  • София
  Благодаря за насоките! А какво ще рече "пан"? По немско сигурно по друг начин го наричат. Grinning
Не знам точното наименование на съкращението ПАН, но със сигурност знам, че това са синтетични влакна. Peace

# 141
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Цитат
Ще може ли схема или обяснение как се плете точно

tuly това, което имам е на руски и го плета по начина - проба грешка, че.... Embarassed

ето ти две руски обяснения:

"Есть описание вот такой кепочки
Схему кепки я выложила в разделе ВЯЗАНИЕ КРЮЧКОМ , да видно туда никто не заглядывал , выкладываю здесь :
Вязала из головы , у меня есть еще один комплект , я его раньше выкладывала , там кепки другие

кепка : 1 ряд - в кольцо (2 раза вокруг пальца) 12 пышных столбиков , можно для подъема набрать 3 в.п. , а лучьше просто вытянуть длинную петлю .
2 ряд - 24 пышных столбика (столбики получаться в виде галочки)
3 ряд - в галочку предъидущего ряда два пышных столбика (тоже получиться галочка ) а в промежуток между галочками столбик с накидом за заднюю стенку .... вообщем ряд выглядит так : галочка (2 пышных ст. в середину предъидущего , 1ст.с н за задн.стенку , 2 пыш.ст ...)
4 ряд - галочка , на предъидущем ст. с н связать 2 ст.с н за заднюю стенку - это формируется клин кепки , галочка ...
5 ряд - галочка , на двух предъидущих ст. с н вяжем 3 ст.с н ( чтобы получились более прямые клинья делаем прибавления на последнем ст.с н т.е
все последующие ряды будем вывязывать на последнем с.с н пред.ряда - два ;
а чтобы получилась по спирали - делаем прибавку в начале клина ( галочка, на ст.с н пред.ряда два ст.с н )
6 ряд - галочка , 4 ст.с н
делаем прибавления до нужного диаметра , провязываем ряд без прибавлений - по желанию можно больше, а затем начинаем делать убавления , я делала в ряду сразу два убавления клина , чтобы было ровно , но можно и по одному , в начале или в конце ;
когда будут сделаны убавления вяжем ободок нужной высоты , отдельно выжем козырек (двойной) и в последнем ряду ободка привязаваем козырек.

Количество клиньев можно выбирать произвольно 6,8,9,12 , но чем больше клиньев , тем круглее кепка ."

и друго, от друга мацка на синьото кепи:

"1 ряд - в кольцо (2 раза вокруг пальца) 12 пышных столбиков , можно для подъема набрать 3 в.п.
2 ряд - 24 пышных столбика (столбики получаются в виде галочки)
3 ряд - в галочку предыдущего ряда два пышных столбика (тоже получится галочка ), а в промежуток между галочками столбик с накидом за заднюю стенку .... (ряд выглядит так : галочка (2 пышных ст. в середину предыдущего , 1ст.с н за задн.стенку , 2 пыш.ст ...)
4 ряд – *2 пышных столбика, на предыдущем ст. с н связать 2 ст.с н за заднюю стенку - это формируется клин кепки *. Повторять от * до *
5 ряд – 2 пышных столбика , на первом ст. с накидом вяжем 2 столбика с накидом ( чтобы получились более прямые клинья делаем прибавления и на последнем ст.с накидом. т.е
все последующие ряды будем вывязывать на первом и последнем столбике с накидом пред.ряда - два ;
Далее прибавления делаем через ряд, до нужного диаметра. Провязываем 3 ряда без прибавлений - по желанию можно больше, а затем начинаем делать убавления.
Делаем два убавления в клину, чтобы было ровно.
Когда будут сделаны убавления до нужного размера ( по окружности головы), вяжем ободок нужной высоты , отдельно вяжем козырек (двойной) и в последнем ряду ободка привязаваем козырек. Внутрь вставляем покупной козырек пластиковый, или как я, вырезала его из пластикового уголка для бумаг (двойной), вставила и обвязала края, соединив верхнюю и нижнюю части козырька.

Количество клиньев можно выбирать произвольно 6,8,9,12 , но чем больше клиньев , тем круглее кепка ."

# 142
  • София
Привет! Докладвам за златистото тире... Значи, Анхор Ариста е неподходящо за фина работа на една кука, защото е от типа синджир и е доста дебело. Също така е скъпо - 5,5 кълбето.
След обикаляне на цяла София, (накрая бях готова да се откажа), открих на една турска фирма, ето това е

, като има и други нюанси, както и сребристо.
Намерих го в магазина на Пиротска, срещу колоните, не "От игла до конец", а другия в близост до него. Още не съм заплела, но мисля, че ще стои много добре.
Летяща, ако ти трябва, мога да ти взема и да ти пратя. Wink

# 143
  • София/Овча купел 2
   Аз ще се запиша, че все изтървам. Simple Smile
И да ви попитам - всичко само от естествени материи ли плетете?
Ако е комбинация с изкуствени, става ли на топчета след малко носене?
И аз уважавам много акрила като материя.Има всякакви цветове,различни дебелини и не мърда като се пере в пералнята.

contesa, welcome.Много хубав модел си избрала за начало.Сигурна съм,че бързо ще се оправиш с плетенето.На мен хич не ми е удобно да плета с куки и плета само с обръч,определено ще ти е по-удобно.

# 144
desimira , аз имам такъв конец,е, вероятно не е точно същата марка (а може и да е,отдавна е и не помня кога и откъде съм го купувала), обаче въобще не мога да плета на кука с него, много ми е хлъзгав и лъскав,освен това постоянно ми се усуква и трябва да го "развинтвам" като въртя кълбото, а също така ако случайно бръкна с върха на куката в самия конец, се разцепва и не може да се оправи после и си личи на плетката.... Накрая след като така оплюх конеца, да спомена, че  и аз не съм царица на плетивото Blush, но кажи после на теб дали ти е удобен за плетене

# 145
При нас пък има прежда чиста коприна, произвеждат я в нашия град в две дебелини, но също наистина се плете много трудно-като жива е ...

# 146
Хич не е за плетене, но е за копринени конци:
аз реших да шия с копринен конец по чувалчета.
Да видим как ще се справя...
това за базара пак.
За сега имам древни запаси от Жакард. Тиха Вода, кой е града ти? Сайт има ли фирмата? В случай че се изчерпя и нашия всичкия конец...че и много плат съм приготвила...а и за инфо- вичко е ценно в този форум Peace

# 147
Нямат сайт, от Горна Оряховица съм, а цехът им май е в Лясковец. Ако нататък имаш нужда, ще ти я снимам преждата и етикета, да се ориентираш за дебелина, и ако ти хареса, може и куриер да свърши работа.

# 148
# 149
  • София
Уж редовно ви чета,а каскета на Джей Ло съм го пропуснала.Сега плета едновременно шал и една жилетка за момиченцето на братовчедка ми,но и двете са ми до никъде.Жилетката до тук 4 пъти я разплитах до 0 и пак я почвам,дано до Коледа да стане.Но сега и по каскета се запалих и довечера ще го заплета да видя какво съ разбрала от схемата.Много се впечатлих и от албума с цветенцата,страхотни са.

Общи условия

Активация на акаунт