Зима иде и плетачки си поставихме задачки - 10

• 85 185
  • 343
  •   1
Отговори
# 165
: Laleva80 , това се плете нацяло, като се почва от кръста, без ластика- той се доплита накрая. на равни интервали наддаваш от двата края на плетката, за да се получи и предната част извивката. Ръкавите са реглан, но може и отделно да ги прикачиш.

# 166
  • София
Бодваш в "основната бримка" и изплиташ първото полустълбче, след това бодваш пак в същата бримка, изплиташ второто полустълбче, и когато и двете са ти на иглата ги обединяваш горе. Незнам доколко ясно го казах...  Embarassed
На самата схемичка би трябвало да ти стане ясно, че там се получава нещо като две дъгички, обърнати една срещу друга, с общо начало и общ край, и ката се получава по-плътна средна част.
Аз като гледах схемата си мислех,че всичко ми е ясно,но на практика нещата не станаха така.Като извадих първото полустълбче и после като тръгнах да вадя второто,първото ставаше като наметка.Явно бъркам някъде и затова ще чакам да го заплетеш и после да ми го обясниш на лични. Praynig

# 167
: Laleva80 , това се плете нацяло, като се почва от кръста, без ластика- той се доплита накрая. на равни интервали наддаваш от двата края на плетката, за да се получи и предната част извивката. Ръкавите са реглан, но може и отделно да ги прикачиш.

newsm78 не се ли плете на 3 части 2 предници и една гръб?  Blush

# 168
Гледах една подобна схема, малко по-напред , мисля че се казваше Жакет Мириам, и основата се плете като цяло парче, оставят се дупки за ръкавите. След това бордюра се уплита допълнително. Уплитат се ръкавите и се пришиват. Основната форма е на удължен овал, като краищата могат да бъдат обли или прави.

П.П. Схемата беше на френски, превела съм я. Ако някой се интересува ще я кача в нета и ще постна линк към нея.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 15:59 от thedragonbg

# 169
Никой ли не се сеща за шнурчетата? newsm78 Не успявам да намеря линк в старите теми. Трябват ми за да изработя едни дръжки на чанти и калъфчета за телефони за базара.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 16:04 от =^._.^=

# 170
Гледах една подобна схема, малко по-напред , мисля че се казваше Жакет Мириам, и основата се плете като цяло парче, оставят се дупки за ръкавите. След това бордюра се уплита допълнително. Уплитат се ръкавите и се пришиват. Основната форма е на удължен овал, като краищата могат да бъдат обли или прави.

П.П. Схемата беше на френски, превела съм я. Ако някой се интересува ще я кача в нета и ще постна линк към нея.  Simple Smile

Hug  newsm17 newsm17 newsm17

# 171
Бодваш в "основната бримка" и изплиташ първото полустълбче, след това бодваш пак в същата бримка, изплиташ второто полустълбче, и когато и двете са ти на иглата ги обединяваш горе. Незнам доколко ясно го казах...  Embarassed
На самата схемичка би трябвало да ти стане ясно, че там се получава нещо като две дъгички, обърнати една срещу друга, с общо начало и общ край, и ката се получава по-плътна средна част.
Аз като гледах схемата си мислех,че всичко ми е ясно,но на практика нещата не станаха така.Като извадих първото полустълбче и после като тръгнах да вадя второто,първото ставаше като наметка.Явно бъркам някъде и затова ще чакам да го заплетеш и после да ми го обясниш на лични. Praynig

бъркаш отпред, изваждаш нишката, после бъркаш отзад и пак вадиш, после пак отпред. Така няма да ти се получават "наметки".

# 172
Лалева, мИналата година плетох това, но за сестра си, беше на три части основата ,но предполагам, че може и така, както са ти казали-изплетени заедно. Заигравката беше в ластика, който се плете накрая-прави се с леки наддавки, а завършването беше много особено- с конец и игла ,за да може хем да е достатъчно разтегливо и да не "дърпа", хем да не е прекалено разтегливо  и  да се обръща. Моделът беше от една Верена, мИсля,ще я потърся да снимам, но не обещавам за днес-май кабелът На фотото ми е на работа, а аз съм в къщи...

# 173
  • София
Никой ли не се сеща за шнурчетата? newsm78 Не успявам да намеря линк в старите теми. Трябват ми за да изработя едни дръжки на чанти и калъфчета за телефони за базара.

Виж тук, само това намерих.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 16:41 от veshti4ka

# 174
Айля - ето ТУК , в тази папка са оригиналът от който гледах и превеждах и моя превод. Където е болдвано и наклонено съм имала съмнения за точния превод (поради слабия ми опит на плетачка), но основното е вярно. Ако имаш идея за корекция пиши. Доскоро.  Simple Smile

# 175
Laleva80 , виж тази схемаhttp://picasaweb.google.bg/pupuasagli/Basics5/photo#5114520674756445714, може да ти помогне да си конструираш кройка на болерото.

Имам и схема на дамско болеро,което се плете кръг и на определен момент се оставят дупки за ръкави, ако имаш интерес,ще го потърся и покажа.

# 176

newsm78 не се ли плете на 3 части 2 предници и една гръб?  Blush
може, ако е по- голяма плетка, но аз понеже си го представих за малко момиченце, реших, че няма смисъл да вкарвам допълнителни ръбове под мишниците  Embarassed

# 177
  • София

Случайно попаднах на това докато гледах каскетите, дано ти свърши работа.

# 178
a може ли да покажете този прословут какскет на Ло? Проспала съм го някъде...А толкова коментирам- загложди ми любопитството Peace
Мерси предварително!  bouquet

eto edin kaksket ot men:
http://picasaweb.google.bg/lecyeb/MEUS/photo#5127363827742368482

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 17:05 от мимиту с кирилизация

# 179

Общи условия

Активация на акаунт