Зима иде и плетачки си поставихме задачки - 10

• 85 183
  • 343
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Момичета, имам поръчка от 20 годишната ми дъщеря за модерни ръкавици(за зимата).
Въпроса ми е дали имате идеи и на колко куки се плетат?

# 182
Момичета, имам поръчка от 20 годишната ми дъщеря за модерни ръкавици(за зимата).
Въпроса ми е дали имате идеи и на колко куки се плетат?

5 куки, така наречените  "Чорапни игли".

# 183
Имам въпрос. Рових като .... кокошка Mr. Green из линковете и не открих нийде уроци за една кука ConfusedИли може би не знам къде да ровя...Мога единственно да направя синджирче, да го затворя и да наплета около него ...нисък пълнеж мисля, че му се казва. От там нататък гледам умно и не мога да разбера как се правят тези стълбчета ooooh!Бяха ми показали преди време, даже едно каренце съвсем елементарно, малко и рошаво изкарах и сега, когато реших наново да се опитам- нъцки - всичко съм забравила Sad. Някой може ли да ми помогне Praynig

# 184
Light Vader  - Това е на руски, но картинките са ясни и красноречиви. А Тук е продължението на материала.  Simple Smile Ако имаш проблеми пиши.

# 185
Light Vader  - Това е на руски, но картинките са ясни и красноречиви. А Тук е продължението на материала.  Simple Smile Ако имаш проблеми пиши.
Благодаря!   bouquet
Ще разказвам после за титаничните си усилия и резултата от тях Blush

# 186
ама защо ще разисквате каскета на Джей ло на лични...давайте тук,за да си помагаме взаимно Peace

а между другото,купих си аз новото списание "Светът на плетивото",за да се обуча на плетките на 2 куки,като си мислех,че са написани като за начинаещи съвсем...Ама не е така
Какво значи "Проба за бримките" - напр. в напречен разрез 19,5 Б и 28 Р = 10х10 см;23 Б и 28 Р ластик =10х10 см....хич ми не е ясно

# 187
Моля,ако някой може да обясни простичко как се прави реглана на детски дрехи- на лицевите или на опаковите редове се свиват бримките, има ли нещо специално в свивките с ляв и десен наклон, след крайната бримка ли се правят свивките или след първата и втората и в крайна сметка ако има и някъде нагледен материал ще е МНОГО добре. Благодаря предварително за помощта на всеки който иска и може да помогне! Party

# 188
ама защо ще разисквате каскета на Джей ло на лични...давайте тук,за да си помагаме взаимно Peace

а между другото,купих си аз новото списание "Светът на плетивото",за да се обуча на плетките на 2 куки,като си мислех,че са написани като за начинаещи съвсем...Ама не е така
Какво значи "Проба за бримките" - напр. в напречен разрез 19,5 Б и 28 Р = 10х10 см;23 Б и 28 Р ластик =10х10 см....хич ми не е ясно
Болднатото и на мен не ми ясно newsm78, но второто означава, че на 23 бримки като изкараш 28 реда ластик ще ти се получи 10 на 10 см. квадратче. Това е за плътността на плетивото - ако преждата е различна от указаната - ще има разлика и в тези параметри...

# 189
Засега не сме го обсъдили още. Но стигнах до извода че с много гадна прежда го заплетох въпросния каскет. Иначе според мен трябва да се заплете кръгчето по картинките както е показано, и после да се действа по схемичката със снимката (чертичките). И задължително! когато бодвате за изваждане на стълбче, не бодвайте под бримката, а в самата бримка, и изваждате полустълбчето от задната страна на бримката, а предната страна образува ръбчето, което се вижда на снимката. Засега съм заплела докъм 5-6ти ред, но ми е доста плътна преждата, и не стои лежерно (тънки са ми иглите!!!  Embarassed Не съм си купила по-дебели за прежда и плета с чорапените...) а някак си сбито и плътно, но фигурките се получават.

След като има интерес пишете за каскета в темата, и с каквото мога ще помогна. Ще опитам да заплета пак с по-хубава прежда и с нова игла, но това ще е най-рано през почивните дни. Ако имам добър резултат ще приложа снимков материал.

# 190
проба за бримките- да изплетеш определен брой бримки и редове- всеки плете различно- аз например плета по- рехаво, а майка ми опъва конеца и нейните бримки излизат по- стегнатти, съответно и самата плетка.
Б-е съкращение на "бримки"
Р- редове
изплети по19 бримки , общо 28 реда и би трябвало да получиш квадрат със страна 10 см. както казах, това е много относително... но поне ще знаеш в 10 см колко бримки "от твоите" се съдържат

# 191
# 192
Моля,ако някой може да обясни простичко как се прави реглана на детски дрехи- на лицевите или на опаковите редове се свиват бримките, има ли нещо специално в свивките с ляв и десен наклон, след крайната бримка ли се правят свивките или след първата и втората и в крайна сметка ако има и някъде нагледен материал ще е МНОГО добре. Благодаря предварително за помощта на всеки който иска и може да помогне! Party
аз го правя на лицевите редове. плета предница, гръб, ръкави до мястото, където ще започва реглана. прехвърлям всички части на обръч в нужния ред и подкарвам... бримката, която ми е била крайна, изплитам лицево, следващите две свивам( изплитам двете като една) и продължавам до края на съответната част на дрехата. трета и втора бримки от края също изплитам заедно като лицева бримка и последната- обикновена лицева.... така, ако можеш да си го представиш, между две свивания винаги има по две лицеви плетки- едната от края на едната част и другата- от началото на следващата... дано го обясних разбираемо

# 193
Здравейте,момичета!Някой има ли идеи за жилетка,отперд с едно копче,отзад по-дълга,нали се сещате,2-те части на предницата са извити назад Embarassed...трябва ми такова моделче,не мога да намеря в нета Thinking Thinking

# 194
Извинявам ви се много, Общество, но трябва да направя запис.
Не съм виновна аз, чичи Гугл ви издаде.  Grinning
  bouquet
Аз все още съм във фазата на учебните плетки. Изтрили са ми се всички плетачески файлове от кратуната.  Напредвам бавно с плетки в кукленски размери. Сега ме измъчват панталонките за един мечо. 

Тити, харесах си една бяла чанта от твоята колекция. Бях забравила,че си спец. Видях и пелената на Деян.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт