Отговори
# 120
  • варна
Здравейте!И аз прекарвам целия ден пред компютъра,но още не усещам вличнието му.
В понеделник съм на преглед,дано направим и ФМ тогава.Ако не,още на другия ден ще ида да си я направя,ако може.Единственото,в което съм сигурна е,че ще си хапна нещо сладичко Laughing
Късмет на всички

# 121
Имам питане- какво ви помага за главоболие??? Аз съм с нисо кръвно , но от няколко дни гледам да не пия повече от 1 кафе, че не мога да спя вече. Днес се събудих с ужасно главоболие, ще ми се пръсне главата, пих парацетамол, разхождах се, не мина... може ли аналгин да се пие/прочетох в листовката че не е желателно/ newsm78

# 122
  • Някъде там...
Аналгин не може. Ако е от ниското кръвно хапни нещо сладко, пий повечко течности.

# 123
не съм съгласна, че ФМ е по-точна от БХС!!! Това са две много различни изследвания. При ФМ се прави външен оглед на плода и тези органи, които могат да се видят. Но много от заболяванията не могат да се видят при ФМ. Докато при БХС се изследва вероятността от възникване на заболявания, нещо, което с ФМ няма как да се види, особено пък в началото на бременността. Затова добрите гинеколози съветват да се правят и двете изследвания!
Относно това защо при изследване с ехограф е по-добре да шават бебетата - ами защото ако не мърдат, докторите не могат да ги огледат от всички страни.

# 124
veni-b, ще ти каза аз как се спасявам от главоболие. Може и да ви звучи смешно, но при мен действа много добре. Нарязвам един суров картоф на филийки и ги нареждам на челото. Стоя така, докато отмине болката. Действа, поне при мен.

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 13:52 от asja

# 125
  • Някъде там...
Ася, ФМ в 11-13 седмица също е оценка на риска - всички данни от прегледа се вкарват в компютъра, където има въведени стойностите на риска според възрастта на майката. При първата ФМ се търсят данни за 3 хромозомни аномалии - тризомия 21, 13+18, има маркери, които лекарите следят и чиито измерени стойности показват дали има данни за хромозомни аномалии. А за точността - не си го измислям, казаха ми го вече няколко лекари. При положение, че се ходи на 2те ФМ - в 11-13 и 20-22 седмица, БХС е излишен. Той не е диагностично изследване, а оценка на риска въз основа на стойностите на 3 хормона и дава често фалшиви резултати. И не изследва възможността за възникване на заболявания, а каква е стойността на риска да има генетично обусловени аномалии. А точно ФМ в началото на бременността е информативна за въпросните аномалии. По-късната ФМ вече е детайлно оглеждане на органите и системите на плода. Естествено, който има желание, прави и БХС и ФМ или само едно от двете, въпрос на личен избор.  Peace

# 126
  • Варна
Привет, момичета. Толкова съм щастлива, днес ми е супер ден! Започвам първо с голямата новина: Ще си имаме момиченце!  newsm44 hrispi - турни ми един  stork-girl

И така. Реших вчера да отида на преглед при лекаря, при когото смятам да раждам. Той ме убеди да си направя БХС и че сега е точното време за това. Прегледа бебчето, каза 90% момиче и ми даде бележка с размерите и възрастта - 16 г.с.

Отивам днес в Медицинска генетика към Университетската болница (Варна) и лекарката кааз, че възрастта не била точно определена - не било достатъчно седмицата, а трябвало и дните. Ами сега? Добре, че ми влезе в положението жената и се обади на една много любезна лекарка да ме погледне на ехограф. Д-р Кеновска (прекрасен човек) не само, че измери всичко, което е необходимо, ами ми направи и подробна ФМ и това всичко напълно безплатно. Ходих после да я търся да й благодаря, не не можах да я намеря. А, и на ехографския преглед присъстваше случайно и доц.Балев, та и той хвърли по едно око на бебето. Та, мнението и на двамата лекари е "Определено момиче" и всичко си му е наред, върви си една седмица напред.
 Доц.Ангелова от медицинска генетика също беше много компетентна и любезна, въобще изключително приятно съм изненадана. Остана и резултатите да са добри!  Praynig

Освен това разбрах, че амниоценетза във Варна се прави само в Майчин дом от д-р Б.Яков. Досега са нямали фалове.

ritka - на мен ми казаха, че резултатите ще са готови след 4 работни дни, т.е. във вторник.

Milenni - аз пия Магнерот от 12-та г.с. и наистина контракциите ми спряха. Вчера обаче друг гинеколог каза, че това било по-скоро "плацебо ефект", защото в толкова ранна бременност матката "още нямала рецептори за магнезий". Нищо, поне не е вреден.

# 127
Ясмина,
толкова се радвам за вас  newsm51
не знам дали е от хормоните , но сякаш аз разказвах твоята история и сърцето ми се разтоптя от вълнение. ЧЕСТИТО!!! И аз искам розово вързопче, ама чак на 19.11 след сватбата ще ходя дано ме сполети същата (розова)радост ...

Браво !!! Сигурна съм че и резулатите ще са добри   bouquet

# 128
Ех, Ясмина, много се радвам за теб! Много е хубаво да научиш пола на бебко! Аз също искам, но не настоявам, следващия път може и да се види.
Моето бебе нещо си върви с голяма главичка. Цели 34 мм на 15 с. и 1 ден. И една такава съвършено кръгла, също като на таткото. И сега всеки ден бъзикам таткото, че синът му ще е със същата кръгла главичка като него, и той се хили! Разбира се, още не са ми казали пола на бебето, но аз съм си настроена за момче.
Относно секса - ще ми се, ама много ме е страх и се въздържам. Успявам да избегна някак ежедневните набези на таткото, пък и той проявява разбиране и приема някои алтернативни и засега достатъчни за него форми на секс... Embarassed

# 129
Аз ходих на ФМ в 17 г.с. и Балев ми каза следващият път да отида в 32 г.с. за обстоен преглед на бъбреците Peace При моята лекарка съм на 14-ти този месец пак за изследвания (кръв,урина)
Нашият татко толкова го е страх да не направи нещо на бебето по време на секс Blush Май ще има въздържание докато родя newsm78

# 130
Благодаря за щъркела със сините гащи  bouquet

# 131
Ясмина, честити розови гащи Grinning

Относно секса - хем ни се иска, хем ни е страх, и май страха надделява - не сме много активни, да не кажа хич Whistling ooooh!

# 132
Да ви кажа за секса при нас... Аз ако се чувствам добре, в кондиция го правим. Таткото  си е Супертатко и ме разбира. Имам чувството, че едно вътрешно гласче ми подсказва е ли е удачен момента, или не е... Аз съм с рискова бременност и разбира се ембаргото падна преди 2-3 седмици когато док каза че може...  Mr. Green  иначе преди това и аз и таткото яко стискахме зъби  Mr. Green

# 133
Да ви откъсна малко от пикантната тема, за което между другото не бива да се страхувате, ако доки е казал, че всичко е наред - напротив - даже е полезно и за бебо!
Та, днес истински и категорично усетих бебока да ме рита. И то какво ритане! После си сложих ръката на коремчето и то се намести точно там и ме дари с още няколко красиви блъскания. Толкова съм щастлива! Laughing
Надвам се това да ви накара да се усмихнете в този мрачен ден Joy

# 134
Здравейте, момичета. Отдавна следя темите, които разисквате във форума, но досега все не се решавах да пиша. Аз съм на 32г. от Русе и това за мен е втора бременност. С първата си бременност нямах никакви проблеми и много се надявам и сега да е така.  Надявам се да ме включите в отбора а термина ми е 27.04.От сърце желая лека и безпроблемна бременност на всички и на финала да си гушнем така очакваните мъничета!

Общи условия

Активация на акаунт