Отговори
# 105
  • София
Добро утро Simple Smile

Тая  нощ хич не можах да спя, първо се събудих в три и до 4,30 не можах на заспя и сега в 6,30 се опулих Sad Ама нищо през деня се надявам да наваксам Simple Smile А иначе така ме боли кръста и гърба, като лежа ме боли като стана пак ме боли простоооо, сега се надявам като се пораздвижа малко да се пооправи Simple Smile
Имам чувството че корема ми расте не с дни а с минути, в последната седмица е станал толкова ограмен, че си мисля че съвсем скоро няма да си виждам ходилата  Shocked
Започвам заплашително да заприличвам на слонче Simple Smile Ама нищо здраве да е Simple Smile

Лек ден на всички Simple Smile

# 106
  • In someone's dreams
Добро утро и от мен!

doly dog и аз имам същото чувство, че коремът ми расте с часове. И да ти кажа има нещо вярно, миналия четвъртък бях на служебно мероприятие с един панталон, който го закопчавах добре. Вчера сутринта преди работа за мое учудване като го облякох изобщо не можах да му закопчея даже и ципа  #Crazy, а в краката ми е добре.

Честито на всички узнали какво се крие в коремчетата  stork-boy или  stork-girl. Аз вече нямам търпение да разберем, но съм на преглед чак на 19.11.

# 107
добро утро и от мен.аз спях добре.радвам се че всички сте добре.аз като спя си слагам възглавница между краката и под корема Joy-мъжо ми се смее само,а вчера си взех 2 летни рокли и като ги облякох мъжо каза:''малеееееееее добре ти стоят ама не съм свикнал да те гледам така'' hahaha.ми няма как и по дебела ще ставам-така го успокоих че излезе да пуши и се смее.абе майтапи с тия наши татковци-да са ни живи и здрави.лек ден засега и ще мина да ви видя пак  bouquet

# 108
Добро утро и от мен! Milenni споделям с теб и работата по 8 часа на ден пред компютър, и растежа на коремчето....и качването на килограмите и болките в кръста и бъбреците, doly_dog. Бях в болнични 1 месец заради болки в кръста и бъбреците, но честно казано едва издържах. Много е скучно. Сета пак ме боли корема от време на време, но се ядва.  Вчера ви попитах за изследванията, но никой не ми отговори, може би вече сте обсъждали темата, а аз съм я пропуснала. Само веднъж имам изследване за кръвна картина и урина. Нищо повече. А виждам, че пишете разни абревиатури...изследвания...бихте ли ми обясниили, за да питам лекаря си.

# 109
  • София
С удоволствие ама и аз не съм особенно запозната. Аз ще хода на БХС /биохимичен скриининг/ което е за Даун а другото на което ще ходя е ФМ /фетална морфология/ и то е за малоформации/. Това за което говорят другите - амниоцинтеза е когато от другите изследвания има съмнение за някакво увреждане. До колкото знам амниоцинтезата е взимане от околоплодните води. Това е което знам аз Simple Smile

# 110
Благодаря много, при следващия преглед ще попитам поне защо не ми прави лекаря такива изследвания.

# 111
  • In someone's dreams
И аз до сега имам едно изследване за кръвна картина и урина и 5 прегледа на видеозон. Нищо повече, тук в нашия град БХС не се прави, единствено ако има наследствена обремененост, за която си казал още в самото начало. Но иначе прегледите на водеозона са доста подробни и всеки път си представляват един вид ФМ.

Mirror не се притеснявай излишно, важното е да имаш доверие на лекаря, който ти следи бременността. Той/тя най-добре може да прецени от какви изследвания и прегледи имаш нужда. Много целувки от мен  Hug!

# 112
Mirror, по принцип в началото на бременността - около 11-12 седмица, се правят първите изследвания на кръв и урина, цитонамазка и микробиологично изследване на влагалищен секрет, освен това се изследва и кръвта за сифилис и хепатит. Това са мисля задължителни изследвания, поне моята лекарка ги пуска на всички бременни. Към 16 седмица е препоръчително, но не задължително, да се направи т. нар. БХС (биохимичен скрийнинг) - кръвно изследване, при което се проверяват хромозомите на майката за вероятност от генетично обусловени болести - напр. Даун. За да се направи това изследване не е необходимо да имаш направление от лекар, единствено е необходимо предния ден да си ходила на ехограф, за да ти даде снимка на бебето и да определи термина. Ако БХС покаже завишена вероятност за болест, тогава се прави амниоцентеза, но пак не е задължително, защото може и да няма болест.

# 113
Имам питане- защо бебетата трябва да шават при ехографски преглед? Аз си мислех че ако са по кротки по лесно се оглеждат???

# 114
  • Някъде там...
Само малка поправка за БХС - не е изследване на хромозомите, а се изследват 3 хормона и тяхното съотношение с гестационната възраст на плода и възрастта на майката дават някаква стойност, по която се съди за евентуалния риск от вродени аномалии. Изследването е по-неточно от ФМ и е само информативно - точността му е около 60%, докато при ФМ е 93%.
Ето полезна статийка: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 438&Itemid=36

Вени, защото на майките им е по-интересно и мило, когато отрочето подскача и шава. Аз също много му се радвам, когато ми демонстрира какво може.  Hug

# 115

Имам чувството че корема ми расте не с дни а с минути, в последната седмица е станал толкова ограмен, че си мисля че съвсем скоро няма да си виждам ходилата  Shocked
Започвам заплашително да заприличвам на слонче Simple Smile Ама нищо здраве да е Simple Smile

и аз съм така преди седмица не ми личеше въобще че съм бременна, а сега не мога да си облека нито един панталон, от тези които до скоро носих  Confused само един анцунг ми става  Rolling Eyes

# 116
Към варненки   ,а и останалите ако имате някаква информация за Др Цонев в клиниката на Темелков-моля споделете мнение и дали работи с направления....?

Предварително ви благодаря!!!

# 117
Здравейте, момичета!
Аз ходих на БХС в Майчин дом в края на миналия месец.Платих 25 лв.Резултатите ми ги връчи секретарката /асистентката/ на Кременски и каза, че са добри.Но всеки който иска може да говори лично с него.Консултациите му са безплатни.Забелязах че в  клуб бъдещи и настоящи майки в дира отговаря  на e-mail , а и в самия клуб.
Продължавам да се чудя при кой лекар да отида на ФМ.Вече е крайно време да запиша час.

# 118
Благодаря много, при следващия преглед ще попитам поне защо не ми прави лекаря такива изследвания.
И аз това се чудех,защо на мен не ми правят всички тези БХС и амнеоцистеза ли беше незнам newsm78 Когато ходих на ФМ да видят дали бебето има някакви малформации лекаря доц. д-р Балев (Варна) ми каза,че личната ми акушер -гинеколожка е сметнала че не съм рискова група та затова не ми ги е направила.Под рискова група имали предвид годините и кръвната група както и дали в рода на мъжа и жената има някакви генетичнни заболявания Thinking
Това е което разбрах аз от този лекар

# 119
След всичко, което прочетох по въпроса за БХС И ФМ оставам с впечатление, че ФМ е по-важно и точно изседване.При положение, че сте правили него не виждам смисъл от БХС.

Общи условия

Активация на акаунт