Отговори
# 90
Благодаря, Пролетна фея!   bouquet Наистина не чувствам никакви неразположения,болки и т.н., но нали знаеш - като ти кажат нещо такова,няма как да не се притесниш, особено след като първите две бременности минаха перфектно... Но явно точно това, че е трета бременност евентуално е причина за по-ниско прикрепената плацента. Още веднъж ти благодаря, друго си е като чуеш някакво обяснение, наистина се поуспокоих.  Simple Smile

# 91
Aquariel, не си записваш час за БХС.

Отиваш предишния ден при гинеколога ти да даде точна възраст на бебока като г.с. и да се измерят определени там неща на ехографа. Гинеколога ти ти дава талонче или снимка и с него на другия ден отиваш на 14 етаж в Майчин Дом. Там се намира центъра по молекулярна медицина. Там е и лабораторията и д-р Кременски също. Взимат ти кръв когато ти дойде реда, след 4 работни дни оттам си взимаш резултата като ти се полага безплатна консултация за резултата от доцент Георгиева или д-р Кременски доколкото разбрах. Всички са много готини, както казах очарована съм от отношението на всички там. Иначе д-р Кременски пише в дира и съм склонна да си мисля че е един от най-добрите генетици в България и много свестен човек Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 16:24 от ritka

# 92
  • In someone's dreams
Имам един въпрос към работещите мами, особено към тези които са по цял ден седнали.
Моята работа е такава, че съм седнала пред компютъра по 8 часа на ден и в края на деня започва да ме присвива корема. Моята лекарка отдавна ми казва да си взема болничен, защото тази поза въобще не била полезна за бебоците. Ама на мен не ми се иска, защото по цял ден в къщи сама ми е скучно, пък и много си харесвам работата и колегите. Не знам какво да правя, освен, че постоянно съм с разкопчан панталон, ама и това не помага много.
Пиша сега за това, защото преди малко ставах да се разхождам и ми дойде на ум да го споделя тук.

И още нещо, има ли и други мами, които пият Магнезий Диаспорал и знаете ли колко време трябва да се пие. На мен наистина ми помогна за болките ниско долу и ме е страх да го спра, пък и доки каза да го пия още, но пък от него обратно на всички бременни мами, съм постоянно с нещо като разстройство.

Както казва мойто мило - "ти кога ли пък ще си като хората  Laughing"

# 93
Milenni и аз съм по цял ден на стол пред компютър. И така втора бременност вече. Първата изкарах до края, дано и таз тъй че иначе ще има финансова закъсвация. Проблеми с контракции не съм имала. Накрая през първата бременност вече ми тежеше много корема и ме наболяваше кръстта. И краката ми изтръпваха.

Вземи си удобни дрехи за бременна. Осигури си удобен стол. Осигури си кашон под бюрото, на който да можеш да си вдигаш краката за да си почиват без да се набива на очи.

# 94
прибирам се от преглед и веднага пиша.имаме потвърждение за синия щъркел,за което толкова се радвам,че чак не ми се вярва.мериха ни глава,корем бедро и всичко е както трябва да бъде.гръбнака е идеален и док каза ,че спина бифида няма със сигурност Hugгледаме половин час при ,което бебо не спря да шава.накрая си вдигна ръката и я задържа до главичката .тогава док каза ,че бебето се хванало за главата и си викало писна ми от тия ,няма ли вече да ме оставят на мира Joy

# 95
ritka благодаря ти за изчерпателното обяснение  Hug

# 96
Не мога и аз да не се похваля Flutter Връщам се от ФМ-всичките ми притеснения изчезнаха,бебето се развива много добре,всичко си му е на мястото,а пола.................
Даниел ще се казва Joy Толкова съм щастлива и спокойна
Забравий коя от вас каза,да хапнем нещо сладко преди прегледа-така и направих.Бяхме доста подвижни,махахме с ръчички Hug

# 97
Zdraveite na  vsi4ki mami,iskam da vi popitam kak moga da vlaza v albuma sas snimkite i kak moga da naprava razlika dali bebo rita ili e nesto druga,blagodara vi

# 98
  • София
За работата и моята работа е така на компютър по 8 часа и моята лекарка също ми се кара че не искам болнични и общо взето съм в твоето положение... гадно ама все пак без пари  е по-гадно, е аз накрая склоних на болничния защото си искарах акъла с тия бъбреци, но все пак....
Иначе това с кашона под бюрото е невероятна идея аз го праявех няколко пъти преди да изляза в болничен и наистина помага и за кръста и за корема Simple Smile

# 99
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!Днес научих една много готина новина:Една приятелка е родила момиченце  newsm44 !!!Много се зарадвах като разбрах и дори се разплаках  Embarassed .Малката принцеса тежала цели 3,450 кг.Вече нямам търпение да ги изпишат и да отида да ги видя.Това е от мен за сега.Лека вечер ви желая на всички   bouquet !!!

# 100
  • Пловдив
Привет и от мен!
Добре дошли на новите априлски мами!!!   bouquet
Криси, Сиси, честито за узнаването цвета на щъркеловите гащи!  Hug Нава нашето коте също е още вкъщи, но скоро ще отива на курорт- да си почине от мен хайвана, че като го докопам Joy
Жабче, честити нови усещания! Нека са все по-осезаеми и по-прекрасни!  Hug
Hrispi, радвам се, че е било само уплахата и натъртенко!  Hug Пази се!
За стволовите клетки - аз твърдо съм решила да не заамразявам. В милата ни родина със всичко се спекулира и хората просто биват манипулирани. Няма да се изненадам, ако и големите обещания в тази връзка се окажат "балон". Пък и така се поверява в нечии ръце генетичен материал, без особени гаранции кой и как ще реши да го използва. Мое мнение...

# 101
ritka, много ти благодаря за подробното описание на БХС в Майчин дом, аз също трябва да ходя към 22 ноември, но живо се интересувах от процедурата и къде и при кого точно се ходи/ все още имам време да реша дали да го правя въобще/ Предполагам, че още преди да ти вземат изследванията те таксуват 30 лв?

# 102
Мили момичета, много се радвам, че съветът ми да хапвате сладичко преди преглед с ехограф, е дал добри резултати и бебетата са били щастливи и са се въртяли!!! Предполагам, че при хапване на сладко от майката, в организма й се отделя ендорфин /хормонът на щастието/ и съответно това създава чувство на щастие и у бебето.  Това е моето обяснение на лаик, де, не знам дали е правилно!
Аз днес си правих БХС във ВМИ в Пловдив и ме таксуваха 25 лв. + 12 лв. за транспортни разходи до София. На вас колко пари ви взеха?

# 103
Здравейте Hug

Относно стволовите клетки - още не сме решили.
Само едно не разбирам - защо се пазят 20 години само? newsm78 Повечето болести срещу които се съхраняват клетките, се появяват в по-напреднала възраст, а не на 20 г.?

# 104
Здравейте и аз да се включа за темичките.Стволовите клетки се пазят 20год.,защото до толкова са доказано ефективни.Аз мисля ,че още доста неща тепърва ще бъдат откривани в генетиката.Точно преди 3год. родих дъщеря си,тогава въобще не се говореше,не се правиха такива манипулации въобще не беше познато.Само за 3г. как се променят нещата,а представете си след 5-10г.Но това е нещо което не можеш да вземеш когато ти потрябва.А за много жени като мене ще им се удаде само един случай,аз съм на 35 ,7г. се боря с безплодието,но сега чакам второто си детенце и ще се възползвам от дадения ми шанс.Тези неща не можеш да ги измериш в парична стойност.Затова твърдо ще се възползвам и ще замразя ств.клетки да не си задавам после въпроси на които не знам отговорите.Извинете ме ,че се отплеснах,малко съм притеснена чакам си резултатите от БХС в петък.Колкото си повече информиран,толкова повече паниката те обгръща.Аз преди 3г. съм правила абсолютно същите иследвания,но тогава не съм чела форуми и всичко си беше едно мирно и тихо,въобще не съм притеснила за момент.Просто имах доверие на док 100% и се оставих в неговите ръце.Така ,че майчета отпуснете се и само позитивно мислене,четете повече позитивна информация и се наслаждавайте и разхубавявайте от бременението.Това са едни от най-вълшебните моменти от живота ни.

Общи условия

Активация на акаунт