Отговори
# 75
и мойто тумбаче е вече в албума.
sisee  ,ние имаме персийско коте и засега си е в нас.правих си изследване за токсоплазмоза и през бременноста няма проблеми,но за после живот и здраве мисля да го дам на майка ми ,въпреки,че тя се дърпа.единствено космите ме притесняват.
kalli ,за стволовите клетки и аз още се колебая,защото има много противоречиви мнения.

Нашето е сиамско и аз си правих изследвания за токсоплазмоза.за сега ще си е при нас котето,а за след раждането Rolling Eyes и мен космите най-много ме притесняват.
И аз днес съм на ФМ,но не съм чувала това,че трябва да се носи снимка newsm78имам една от преди един месец ще я взема все пак

# 76
Добро утро, тъкмо си говорих с колежките за изследвания, и виждам че това е темата. Моят лекар ми прави само 1 път изследване на кръв и урина. Това е. А аз не знам какво трябва да си искам, явно.

# 77
  • Някъде там...
За ФМ не ви трябва снимка с дата и точната гестационна възраст на бебето. Това се иска за БХС, защото изчисленията на риска там се правят и на база гестационната възраст на плода.

Акварел, не знам за това лекарство, но по-добре не го пий повече. Ако разстройството продължава питай лекаря ти какво можеш да пиеш за да ти мине. Иначе не се панирай, бебо вече си има плацента,  а и си изпила само една таблетка, няма страшно.

Ние няма да замразяваме стволови клетки. След като се поинтересувах стигнах до извода, че на този етап няма смисъл. Ето и няколко мнениея от една темичка в Проблемно забременяване:
"За стволовите клетки - прочетох доста инфо и аз лично се отказах да замразявам. Към момента стволовите клетки могат да помогнат при лечението на 1-2 тежки заболявания, като методиките на лечение се практикуват само в Щатите и 1-2 европейски страни."
"Да ти кажа за стволовите клетки, душа. Аз се бях побъркала по темата, особено след Криско (той ни е варненско юнче). Но мъжът ми изчете също сума ти сайтове и ме отказа със следния въпрос: Защо толкова се натискат да взимат от пъпна връв, след като сума ти сайтове предлагат взимане на стволови клетки и от възрастен? Е, не намерихме задоволителен отговор и се отказахме. Дано не сбъркахме,"
"Лекар съм и следя с интерес информацията тук
Ако се абстрахираме от редица платени публикации в пресата и предавания в радиото и телевизията истината изглежда така
1. Стволовите клетки са вероятно, но не сигурно медицината на бъдещето. Много е възможно до 5 години да има сериозен пробив в лечението на диабета, а до 10 години в лечението на болестта на Паркинсон и мултиплената склероза. Това обаче ще стане трудно поради съпротивата на редица медицински компании, които произвеждат и продават скъпи лекарства за тези болести
2. Вземането на стволови клетки от пъпна връв е уникален шанс да спечелим от нещо, което природата ни дарява напълно безплатно! Тези стволови клетки са мултипотентни /т.е. от тях могат да се развият редица различни клетъчни линии/, ключовият момент е базата, където се съхраняват и технологията. В това отношение трябва да се отдава предимство на големи, ДОБРЕ ЕКИПИРАНИ лаборатории.
3. Конкуренцията в този бранш сваля непрекъснато цените на услугата. Всеки лев, платен над около 4000 лева за 20 години съхранение /2000 евро/ е даден напразно. И още нещо - разсрочването на плащането за всяка година от страна на фирмата, съхраняваща стволовите клетки сугестира за несигурност на процедурата!

Аз лично не бих съхранил стволови клетки в българска банка. няма гаранция, че ще замразят материала добре. Няма гаранция, че ще могат да го размразят също!"
"относно стволовите клетки - ние още преди да забременеем бяхме видяли брошура в клиника Малинов и бяхме решили че ще съхраним. Сега обаче сме разколебани и то главно повлияни от следящия ме док (д-р Александров от Варна). Според него това със стволовите клетки е все още на етап експериментиране и има много неясноти около целия процес - от вземането до самото им евентуално използване. Та неговото мнение е че няма смисъл, защото ако някога (не дай Боже) потрябват не се знае дали ще са годни и най вече дали ще може да се лекува с тях.

Та ние все още се чудим...."

Естествено всеки решава за себе си.  Peace

# 78
Благодарим Жабче  bouquetМисля,че всички които са се чудели дали да замразяват стволови клетки след прочета на това което си написала са взели някако решение Peace

# 79
  • Пловдив
Жабче, за съжаление има още доста фрапиращи неясноти около стволовите клетки, част от тях свързани със законодателството.
То вярно, че човек по принцип човек прави такава инвестиция с пожеланието за пълна невъзвращаемост, ама все пак... ако недай си Боже се наложи и си мислиш, че си направил нещо, а всъщност не си newsm78

# 80
Здравейте априлски мамчета! Искам да помоля да ме приемете сред Вас - аз съм на 35 години, живея в София и на 6.04.2008 очаквам първото си дете. Все още не знаем пола - утре ще ходя да правя изследванията за БХС и се надявам по време на УЗ изследване да успеем да видим какво ще е бебчето. Стискайте палци всичко да е наред. Искам да Ви поздравя за хубавите теми и приятната атмосфера, която цари тук - прочетох много полезни неща. Приятен ден на всички!

# 81
  • София
Съгласна съм с мнението че трябва да сме малко по позитивни и да вярваме на лекарите си, относно амниото. Аз честно казано си стискам палци да не се налага, но не смятам да го правя защото мисля че е доста опасно. Повече усмивки мамчета Simple Smile Аз вярвам че всичко ще е наред Simple Smile

За стволовите клетки ние сме на мнение че няма да съхраняваме, защото не съм много сигурна в особенно големите ползи от това, пък и за сега май няма да имаме възможност, след като така ни врътнаха с 800 лв. за кухнята и нещо нещата много се закучиха при нас.

# 82
  • Бургас
Вени, аз прочетох твоя постинг и не визирах него в предишното си мнение Peace Ще опитам да дам един пример във връзка с това, което имах предвид. Моя приятелка роди на 42 след инвитро. Както всички тук знаем, бременност след 34г. се води рискова група. При нея, обаче, всички лекари бяха на мнение, че няма да направят амниоцентеза, защото точно при тази бременност има огромна вероятност да настъпи аборт. Жената си роди живо и здраво дете, което е вече на 3 годинки. Одеве по-скоро визирах постинги от типа - трябва да се направи еди какво си, защото някой бил чул че в някакъв случай еди какво си би помогнало. Но случаите са толкова разнообразни, че никой никога в нищо не може да е сигурен. Наистина се надявам на никого тук да не му се налага да прави това изследване Praynig Приключвам темата и искрено се надявам да има повече усмихнати постове тук Hug

# 83
здравейте вси4ки , да се вклю4а и аз в новата теми4ка ,аз минах през доста лекари който само си мислеха 4е са доктори в това 4исло и великата доктор Мазнейкова и сега когато наистина открих доктор му се доверявам напълно , да си лекар е призвание не професия то4но такава е и моята лекарка отдадена на това което прави.Знам 4е тук имам мами който ходят при Мазнейкова и са доволни не ми се сърдете това е моето мнение за нея.
за стволовите клетки и ние няма да можем да си ги позволим.Дано вси4ко е наред при всяка една от нас   bouquetжелая ви пове4е усмивки Grinning Grinning Grinning стига с тия 4ерни мисли newsm51

# 84
Добре дошла, Nino4i. Мисля, че няма за какво да се притесняваш. И на мен ми казаха, че плацентата ми е закрепена ниско, но това често се случвало след едно-две раждания (или аборти), защото настъпвали някакви изменения в матката. Това не означава непременно плацента превиа, но трябва да се има пред вид, защото може да прокърви при по-голямо натоварване или при секс. В последствие плацентата се вдига нагоре, но понякога може и да си остане преди бебето и да се наложи секцио. Но това може да се случи при всяка бременност и не е аномалия. Всичко с бебето и мама ще си бъде наред. Така че бременей си спокойно.

Момичета, днес излязоха първите резултати от моята амнеоцентеза. Слава богу, резултатите са добри - бебчето е наред и ще бъде МОМИЧЕНЦЕ! Кандидатствам за включване в групата на розовите бебета.

Лек ден и много усмивки на всички ви.

# 85
Здравейте и от мен.

Добре дошли на новите априлки.

Аз 3 дни нямах интернет и затова не бях с вас.

Сега и аз да се отчета.Вчера бях в МД за БХС.Мойта док.ме видя на УЗ и всичко с бебо е наред продължава да върви с 4-5 дни напред.Пола отново не успя да  го види.Взех си изследванията за наследствени тромбофилии и няма риск от такива. Laughing

Следващия ми преглед е за края на другата седмица, но при проследяващата бременноста  докторка и дано тогава всичко е наред.Може би ще ми направи и ФМ.

Колкото до стволовите клетки и аз не съм убедена изцяло дали си заслужава.И бих го направила само ако имам излишни 3000 лв.,а нямам.

Колкото до усещането на бебо,от една седмица не спира да ме рита.Много е активно.Това ме успокоява,че както се бях стреснала заради вируса дето го изкарах...

Приятен ден на всички

# 86
Здравейте мами Simple Smile

Първо да ви помоля нещо. Днес ми правиха БХС и ми казаха че резултатите ще са готови след 4 работни дни. Обаче аз не се усетих да питам дали се брои и днешния ден или от утре. Та въпроса ми е дали във вторник ще са готови. БХС е правено в лабораторията на д-р Кременски в Майчин дом.

За стволовите клетки. Ако имаме финансовата възможност ще вземем. Насочили сме се към клиника Малинов, заради непрекъснатите скандали около CryoSafe и поради факта че на официалния сайт на CryoSafe няма офис в България.

Иначе съм добре, вече усещам бебока съвсем ясно. При официален термин 16 април (изчислявало се официално дата на последен мензис + 7 дни, а не както по календарите дата на официален мензис + 5 дни), а по развитие на бебока термина е 15 април, тъй че сме си съвсем добре за възрастта Simple Smile

Целувки от мен  Heart Eyes

# 87
  • Някъде там...
Ритка, телефон не ти ли дадоха? Мисля че имах някъде телефон, дадоха ми го януари месец като си правих изследване за тромбофилия там, може да го потърся.

Аз пък мисля, че усетих бебето, но не съм сигурна още. От няколко дни като лежа по гръб ми се случва да имам едно странно усещане - все едно ме докосва перце отвътре, като гъделичкане е. Ще се разбере дали е това де.  Laughing

# 88
Жабче, не ми дадоха. Казаха ми да отида след 4 работни дни  newsm78 Е, ще отида във вторник пък да видим, най-много да се наложи да отида в сряда.

Между другото, очарована съм от поведение на всички в таз лаборатория, от доцент Георгиева (раздигна двама трима мъже седящи на столосвете и се развика че не иска да вижда бременна да стои права  Crazy), от професор Кременски (излезна по едно време да се майтапи)  и от лаборантките. Страхотни хора, не съм очаквала подобно отношение  Hug

# 89
ritka na 14-ti и аз съм на БХС при Кременски, моля те кажи ми трябва ли да запазвам час предварително? Радвам се че си доволна, че ние сме за едно специално ген.заболяване ще ходим и мн се притеснявах дали Кременски е свестен лекар.
За Лопедиума обадих се на док каза че не е опасно от едно хапче, изкарах си акъла. Sad

Общи условия

Активация на акаунт