Отговори
# 60
Добр'утро, едва се дотътрих до работа, като някаква баба съм вече!
 А вие как издържате, аз по цял ден съм залепнала пред тоз компютър и след обед вече така ме боли задника, че не е истина Cry!
А иначе исках да се включа с един въпрос за ФМ: Кога трябваше да се прави 20-22г.с. или пак нещо съм се объркала? И трябваше май да се носи скорошна снимка на бебето, за да му се знае точно седмиците на които е или? Колко скорошна трябва да е тази снимка? Аз съм на преглед на 12.11 и тогава ще съм началото на 18 седмица, а записванията за ФМ стават седмица за седмица и то само в един ден има часове, така че трябва да се действа много стриктно!
 Ще съм благодарна ако някой ми даде повече светлина по въпроса! Весел ден на ВСИЧКИИИИИИИИИИИ Laughing

# 61
  • София
pisanka-sladuranka немога да ти пратя съобщение на лични защото ти е пълна кутията, поизпрани я малко за да ти пратя Simple Smile

polinita аз се мажа с маслото потив стрии на Икаров и на Чико - Mamma Donna ама ти ми излиза малко скъпо Simple Smile

Емма моята лекарка ми каза че ФМ се прави м/у 16-та и 20-та седмица, а за скорошна снимка незнам, но май наистина е така защото тя ми каза че трябва да ме види преди да ме прати на ФМ и БХС за да ми даде снимки:) Моята братовчедка ми каза за БХС че снимката трябва да е от преди 1-2 дни. Незнам, най-добре питай лекаря ти:)

# 62
  • Бургас
Добро утро!
Аз усещам беба обикновено вечер като се застоя повече на едно място. Момичета, не се тревожете за ритничетата. Наистина тези, които усещаме по-често бебетата ще раждаме в началото на април, а и лично на мен ми е втора бременност и затова и се усеща по-рано бебо.
Полинита, и аз се мажа с мустела вече два месеца някъде и съм доволна засега, но пък и не съм предразположена към стрии точно на корема Rolling Eyes От предишната си бременност имам на сгъвките на коленете и на талията, въпреки че се мацотих цялата от началото до края на бременността Close
Сега пак да си кажа за амниото. Момичета, моля ви не плашете момичетата, които нямат достатъчно информация и ще решат от постовете ви, че амниото е едва ли не задължително. Наистина се прави единствено след лекарска преценка. Някой спомена Криско - ужасно е това, което се случи на това семейство, но за съжаление никой не е застрахован от подобно нещо и този случай не е предпоставка всяка бременна жена да хукне да и теглят околоплодна течност. Дано всичко е наред и с нас, и с бебоците и нека по-малко се замисляме за лоши неща. В крайна сметка всяка бременност я следи лекар и само той може да даде правилните насоки за конкретния случай. Да се юрнем всички да правим нещо единствено, защото сме го прочели във форума е несериозно. Имайте малко повече доверие в лекарите си Peace
Толкова от мен, съжалявам, че бях рязка, но ужасно ме заболя глава като влязох сутринта в темата усмихната и прочетох - знаете ли, че има неща които само амниото може да открие /в смисъл правете амнио/ и т.н. Пази Боже, но има аномалии, които дори и амниото не може да открие. Да ни пази Господ, но не можем да предвидим абсолютно всичко. Наслаждавайте се на бременността си и не гледайте толкова песимистично Hug

# 63
  • варна
Добро утро и от мен!
Добре дошли на новите Априлки,лека и безпроблемна бременност и здрави,сладки дечица-кой каквото си е направил Simple Smile
Съгласна съм с Goldie,нека повече се наслаждаваме на бременността и да мислим позитивно!Не забравяйте,че бебоците усещат всичко,да не ги товарим отсега с проблемите на външния за тях свят!
Успешен ден на всички!

# 64
Ха добро утро и от мен!
Аз да си кажа пак - мисля, че наистина трябва да вярваме на лекарите си, и четейки сами да преценяме какви изследвания да правим, това че някоя от нас прави нещо не означава всички вкупом да се втурнем да се изследваме  Naughty
Иначе, добро дошли на новите мами, ей да не станем 150  Mr. Green
Ритници още не усещам, вечер като съм легнала сякаш усещам движения, но не и яки ритници  Hug
Жабче, не си единствения мохикан в борбата с повръщането, при мен намаля, но още не е изчезнало.  newsm78
Усмихнат ден на всички, мами!  bouquet

# 65
Здравейте на всички и много  Hug на новите априлски мами! Леко бременеене!
Аз да се оплача каква съм блейка и как сама си ги навличам неприятностите!
онази вечер по тъмното си тръгвахме с мъжа ми от едно място и той както си върви пред мен и аз какво се заблеях в неговите приказки или пък погледнах настрани и като се забих в едно стърчащо желязо-ужасссс така ме заболя чак се разплаках а може би и доста се уплаших.....Желязото  беше все едно метална тръба от знак оба4е срязана наполовина и огъната настрани.Та тази тръба за която аз знаех че съществува но забравих ми се заби точно в корема  ниско долу и аз така се бях притеснила.на другия ден  бях решила че сте ходя да видя дали нещо не съм направила на бебчовците, но бях много наплашена.разбира се болеше ме само костта  което бях дръннала и нищо друго. Ходих на лекар и тя ми каза че бебтата са добре,да не се притеснявам и че ако съм била направила нещо сериозно картината щяла да бъде съвсем друга. Бебета шавали много послушас съвета на asja и изядох един 6околад преди прегледа9и те толкова хубаво се връткаха, изчислиха ни възрастта и се водим малко по назад  от очакваното вместо 14 седмица сме 13+2 и 13+5 Simple Smile
А иначе някои беше казал че усеща някакви болки и аз съм така.не им обръщах голямо внимание защото и мойта лекарка не им обръщаше а и те не са много силни търпят се не6то като подръпване .и от вчера пия спазмолитик по препоръка на новата лекарка.Да се надявам че ще ги облекчи. А иначе това което обяснявате със контракциите "Бракстон" го почуствах само една нощ като станах направо коремчето ми бе6е като кокал! Но на сутринта бях малко по добре. много смешно вие все като разказвате как усещате бебоците и аз бях си помислила че и аз ги усещам! миналата седмица имах нещо като превъртане за няколко секунди което изобщо не боли и то няколко пъти дневно  - и то на две определени места където аз си мислех че бебетата се въртят-ама вчера лекараката каза че били твърде малки за да усещам още---значи ще трябва да растем  Wink и  да го чакам това първо ритниче Simple Smile Търпение на всички неусетили бебчовците скоро и ние ще се радваме на най нежните милувки  от нашите сладури  Party
А не сме измисляли все още имена-ама със таткото много добре ни дойде новината че ще си имаме две бебчета така за едното решавам аз а за другото той Simple Smileпринципно не поддържам идеята че трябва да си кръщавам децата на дядовци и баби- ама ако едното бебе е момче искам много да го кръстя на баща ми защото той цял живот си е мечтал за момче а си има две девойки мен и сестра ми(пък и  мама и тати са със буквата И така че ще е и по лесно )
А за покупките малко съм суеверна и не искам да купуваме всичко преди да са се родили.Ще вземем само най необходимото ,но удоволствието от избирането никой не може да ми го отнеме ще сме си набелязали всичко останало,предварително ще изберем модел цвят и т.н  ще бъде на списък кое от къде за колко и тати ще прелита магазините за да харчи парички!
Това е от мен! Весел ден на всички ни!

# 66
Ще замразявате ли стоволови клетки?
Аз - да.

# 67
Милата hrispi  Hug
аз като знам , че само като кихна и като ме стегне коремчето в отвратителна болка и примирам от страх нещо да не направя на бебо... сигурно след тази случка е било 100 пъти по -гадно .
Много се радвам че си се разминала само с уплаха и натъртена кост, ама другия път да внимаваш  Rolling Eyes

kalli , то не излиза ли малко скъпо? знаеш ли колко струва процедурата? иначе съм говорила с таткото и се чудихме.... но честно не съм много запозната  newsm78

bouquet

# 68

kalli , то не излиза ли малко скъпо? знаеш ли колко струва процедурата? иначе съм говорила с таткото и се чудихме.... но честно не съм много запозната  newsm78

bouquet

При раждането се плаща 500 лв. Ако процедурата е успешна, се доплаща докъм 3000 лв.
Може на разсрочено плащане.
Пазят се 20 години.
Това се отнася за Cryo Save.  Peace

# 69
и мойто тумбаче е вече в албума.
sisee  ,ние имаме персийско коте и засега си е в нас.правих си изследване за токсоплазмоза и през бременноста няма проблеми,но за после живот и здраве мисля да го дам на майка ми ,въпреки,че тя се дърпа.единствено космите ме притесняват.
kalli ,за стволовите клетки и аз още се колебая,защото има много противоречиви мнения.

# 70
  • Пловдив
Здравейте момичета Hug
Малко изчезнах от хоризонта, имах си притеснения, но всичко мина, така че вече съм на линия.
Добре дошли на новите мами Grinning
Калли, допреди 2 месеца бях убедена, че ще замразим в Cryo Save. Сега вече сме в голяма чуденка-не за тях(ако решим ще е там), а по принцип. Изчетох толкова неща, че вече не съм толкова убедена. На последия мед. конгрес (мъж ми е лекар) бях написала цял списък с въпроси, които да пита представителя им. За мен има твърде много въпроси без отговор и ако беше 500лв., хич и нямаше да се чудя. Ама за 3 500лв., незнам newsm78
Хубавата новина при мен е, че ще връзвам панделки-и-и-и--и!!!!!!!!!!!! Heart Eyes

# 71
Добро утро момичета  Hug

Аз днес съм на ФМ и после ще се отчета как е минал прегледа.
Аз не съм си взела от вкъщи последната снимка. А и лекарката нищо не ми каза по телефона, доколкото си спомням  newsm78. Наистина ли трябва да се носи? Ще се радвам ако някой каже, за да мога да реагирам като тръгна за прегледа, защото съм на работа.

Аз също съм си мислила за замразяване на стволови клетки, но не знам дали ще можем да си го позволим.

# 72
здравейте и от мен!
аз вчера бях на ж.к.,гледахме бебетата  Laughing док.каза,че са много шавливи.едното е разположено напречно,а другото седалищно.на мен ми даде да пия вечер по едно прахче магнезии за всеки случай(чат пат ми се втвърдява корема)

някой ще прави ли ФМ при док.Даскалов-пловдив.

# 73
Goldie  , никой не плаши никого, аз за това уточних какви могат да бъдат причините за амно... а относно риска- господ да ни пази, защото и това изследване не доказва всичко! И няма опасност да се втурнат всички да ги изследван, защото процедурата не е толкова проста! Първо задължително се минава генет. консулт. с лекар - генетик, който в писмен вид удостоверява че има показания за такова изследване ! Лично аз не мисля че е излишно обсъждането, защото може да има мама в рисковата група която по една или друга причина да не е бъде уведомена от лекаря си за това!

# 74
Момичета помагайте! днес имах леко разстройство и пих Лопедиум, само че после видях в интернет че е противопоказно през бременността http://www.bgstuff.net/content/view/2363/556/     http://www.compendium.com.ua/info/2411 
Цитат
Несмотря на отсутствие данных о тератогенных и эмбриотоксических свойствах препарата, назначать лоперамид в период беременности, особенно в I триместр, можно только в том случае, если ожидаемый терапевтический эффект преобладает над потенциальным риском для плода.
. Какво да правя? Едно хапче съм пила, да званя ли на доки. Вие пили ли сте?

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 11:26 от Aquariel

Общи условия

Активация на акаунт