Примерна схема за захранване 2

• 123 285
  • 583
  •   1
Отговори
# 300
Започнах захранването преди 2 седмици с пюре от морков на обяд Ядеше го, но получи запек и преминах на тиква. Нея също я ядеше, но така или иначе стомаха не се регулира и проблема със запека остана. След това опитах да давам тиква с картоф, тиквичка с картоф, но изобщо не го хареса и изобщо зеленчуковите пюрета, които не са сладки не иска да ги яде. Все пак опитвам по малко на обяд да давам. Относно плодовите - давам след обяд по 40 - 60 гр. круша или слива, изцеждам ябълка и смесвам с вода, защото течности не иска да поема, освен кърма. Та плодовите засега ги яде. В петък бяхме при педито и тя каза да и давам след обяд каша, а между храненията плодово пюре. Купих на Нестле безглутенова оризова с 3 плода и много я хареса. Правиха изследвания и хемоглобина е нисък и тя каза да започна да давам жълтък в зеленчуковото и през ден месно пюре. Изобщо голяма каша стана с това захранване - дайте съвет какво да правя, бъркам ли някъде. На обяд колко пюре е добре да изяжда за тази възраст, може ли, ако прояде все пак зеленчуци и месо, да заместя цяло хранене?

# 301
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
4o4olina колко ви е хемоглобина? Нашият беше 109 и е ОК.
Ако искаш да прояде на обед, давай по-мъничко - 50-60 грама и бъди настоятелна, тоест не го насилвай, но предлагай редовно. Може да пробваш да смесваш ябълка с тиква или нещо подобно да сладни. ОТносно месото- аз захраних след 5-ти месец, месо дадохна 7, 5 месеца. Жълтък на 8. Ти си късно захранила, не бързай. За хемоглобина- пробвай каша от елда на ХИПП.

# 302
Не мога да кажа точна стойност на  хемоглобина, защото съпругът ми звъня по телефона за резултатите и тя само му е казала, че е нисък. Az всеки ден давам зеленчуково пюре на обяд, но е голяма мъка. Страх ме е да не се отврати. Иначе за месните - гледах какви предлагат и на тези за над 4 месеца пише много малък % месо /8-10 %/, та се чудя дали все пак да не започна да предлагам по малко. За кашата елда на ХИП - ще купя и от нея. Дали ще я яде? Не ми звучи вкусно  Simple Smile. Друг проблем ми е водата. Като дам чиста вода и се повдига. Като смеся с ябълков сок пие по малко, но и дадох да опита малко изстискан портокал и много и хареса. Но пък той е цитрус и е кисел - страх ме е да не започне да я боли корем. 

# 303
4o4olina може би си пропуснала,но се избягва даването на цитрусови плодове (сокове) поне до годинка-риск от алергии.Питай ТОЧНО колко е Hb,за месото сама си прецени ( и аз съм в чуденка като теб),а освен това в пюретата (специално това на Хип) има и сол малко и мазнини    newsm78 Успех  на теб Peace

# 304
Благодаря момичета! Ще се почудя още за месото. А иначе чета и за цитруси и за алергии и за захранване, но ми се иска да поема повече течности заради пустия запек. Ох, всичко е толкова индивидуално, че вече съвсем ми се объркаха представите.

# 305
Здравейте мами,
с радост се включвам при вас, защото скоро ни предстои захранване. Simple Smile Беба е на 4 м. и 18 дни и мисля живот и здраве, като стане на 5, ако всичко е наред да я захранвам. До сега е само на кърма, вода не пие.
Като чета за това захранване, много се обърквам. Бях решила да я захраня с оризова каша, но се оказа, че има начални признаци на рахит и кашата не е подходяща, т.к. надува.
Дайте вашите съвети с какво да започна в такъв случай?

# 306
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
merry_ch ако твърде се откажеш от кашата, препоръчвам ти да захраниш със зеленчуково пюре. Аз започнах на 5 месеца с морков, бавно и постепенно. В старата тема съм публикувала нашето начало. Заместих хранене на 8 месеца.

# 307
Мисля,че ако има риск за анемия,както беше при нас, съм постъпила добре ,че го захраних  миналата сряда с плодово пюре,нали??? newsm78

# 308
Здравейте мами,
с радост се включвам при вас, защото скоро ни предстои захранване. Simple Smile Беба е на 4 м. и 18 дни и мисля живот и здраве, като стане на 5, ако всичко е наред да я захранвам. До сега е само на кърма, вода не пие.
Като чета за това захранване, много се обърквам. Бях решила да я захраня с оризова каша, но се оказа, че има начални признаци на рахит и кашата не е подходяща, т.к. надува.
Дайте вашите съвети с какво да започна в такъв случай?
По мое мнение зеленчуковите пюрета са най-добре-от морков,картофче. Peace

# 309
Мисля,че ако има риск за анемия,както беше при нас, съм постъпила добре ,че го захраних  миналата сряда с плодово пюре,нали??? newsm78
Аз също захраних като теб рано,но по-късно го отчетох като грешка,Захранването трябва да започна най-рано на 5 навършени месеца.

# 310
Аз за себе си смятам ,че не е грешка,пък и той още има рефлукс така ,че не изяжда кой знае колко,реших да се вслушам и в педито и да му давам да опита нови вкусове,не може да бичи само на кърма ,колкото и да ми се иска Crazy

# 311
Аз за себе си смятам ,че не е грешка,пък и той още има рефлукс така ,че не изяжда кой знае колко,реших да се вслушам и в педито и да му давам да опита нови вкусове,не може да бичи само на кърма ,колкото и да ми се иска Crazy
И аз като теб нямах търпение да захраня.Но защо мислиш,че не може само на кърма?Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене до навършване на 6 месеца. PeaceА за новите вкусове-бебчо има много време пред него ,за да ги опита.В момента храносмилателната му система не е развита достатъчно добре за нещо различно от АМ или кърма.Но все пак ти се решаваш.Аз сбърках като теб и го захраних в 4 месец.Затова гледам ако мога да помогна някой др да не повтори моята грешка. Hug

# 312
  • София
По-късно да но ако се налага или би било помогнало за нещо в случая както при plu6enomeche и при мен   не мисля да е проблем,че се захранва на 3 месеца навършени Peace
little^cuttie, защо да си сбъркала има ли проблем сега детето Rolling Eyes

# 313
Пък и мен са ме захранили рано рано и нямам алергии ,нито таткото има алергии,пък и ако спазваш прости правила да не даваш алергенни храни рискът от алергия е по малък ,отколкото от анемия,е това си е лично мое мнение Thinking Димяни ,така си е  bouquet
Аз не му давам повече от 30гр на ден и  беб е добре ,ако не се чуства добре няма да го насилвам!!!Та той дори плаче за още пюре Simple Smile Буквално!!!

А,това за спазване на общи правила много го мразя,не искам бебето ми да се мери според един калъп,децата ни не са еднакви!!!

# 314
little^cuttie, защо да си сбъркала има ли проблем сега детето Rolling Eyes
Не ,няма никакъв проблем при бебчо.Просто след всичко изчетено от форума оставам с впечетление,че много съм сбъркала.Като гледам другите 7-8 месечни бебета докъде са захранени и моя Алекс докъде е-въвела съм глутена,месото,суровите плодове,извара,краве масло и все си мисля ,че може да има проблем в по-нататъшното му развитеие.Главно се споменава за проблеми на стомаха-от вида на язва и гастрит.Моля се да няма нищо... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт