Александрия - Врата на Египет - 8

• 40 812
  • 345
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте отново.
Нещо неочаквано се появи и затова чак сега се включвам, сори  Blush.

Ани, тази позиция ли имаш предвид ??? /много често бог Озирис е бил изобразяван с така скръстени ръце/.
Положението на ръцете в Древно-Египетските художествени творби не е често срещано и затова си има своите специфични щрихи: кръстосването не е пълно, само китките са кръстосани, ръцете държат символа на властта и силата. Позицията не е от удобните за почивка на ръцете, нужно е да се положи малко усилие. Затова освен, че е отбранителна бариера, позициата представлява знак за власт и сила.

Иначе аз не съм виждала процеса за правене на папируси. Линковете ми бяха много полезни, интересна информация, мерси  Hug.

За футбола като стана дума - тея много си падат! - египтяните.Всички знаят Стоичков!Никой не знаеше нищо друго за България,ама Стоичкооооввв, ооооо!!!
... и сега Бербатов  Twisted Evil /с един от известните им футболисти са съотборници, затова  Joy/.

# 241
Ели, не мога да видя какво си пуснала, но ето това имах впредвид:
http://www.aegypten-hotels.com/aegypten/luxor/luxor.JPG
http://www.strayreality.com/Lanis_Strayreality/pics2/isis2.jpg
също и тук

Другото, изображение с ръцете настрани, май е на богинята Изис, гледах подобни как я изобразяват като птица с криле.

Тук има доста интересни Портрети на някои древно египетски царе/ царици

# 242
В Кайро имахме невероятна екскурзоводка,говореше руски.С въодушевление и възторг говореше за историята и културата на тази древна цивилизация,всичко обясни жената...,ама аз забравих  Embarassed Почти нищо не помня вече. Остана ми само впечатлението - общото,както и възтогра,че толкова претрупан от експонати музей и досега не съм виждала,бях изумена.

# 243
Ани, точно това имах пред и аз  Peace.

pina, и аз имах много добри впечатления от музея. Ние си наехме гид на място, но определено много добре разказа всичко, човека  Grinning.

А забравих да ви кажа, че скоро ми попадна една статия за Клеопатра. Тя си падала по боулинга  Mr. Green. Древните египтяни са били фенове на играта, според италиански археолози. Те били намерили цяла зала за игра, чиято конструкция била уникална за света в онова далечно време и нямала аналог. Удивителната находка е била направена на разкопки на селище в района Кум Мада на губернаторството Фаюм, разположено на около 90 км южно от Кайро. В просторно помещение, чийто под е облицован с плочи от варовик, има пътечка с височина 20 см, която стига до вдлъбнатина във формата на квадрат със страни от по 12 сантиметра. До нея са намерени две тежки каменни топки. Според археолозите някога това е било дом в жилищен район, построен през епохата на Птолемеите (323-30 г. пр. Хр.). Папируси, глинени съдове и предмети от мед са били другите интересни предмети, появили се под земните слоеве.

Последна редакция: чт, 15 ное 2007, 21:01 от elip

# 244
  • София
Ние пък не останахме доволни от музейната обиколка  Twisted Evil Води ни я една гидка - египтянка ,която така говореше руски, че май на арабски повече щяхме да й разберем  #Cussing out Музея притежава уникални екземпляри, разгледахме доста от тях ,но въобще не знаят как да си ги поддържат и да привлекат туристи.
Първо нямаше вход за колички, количката я вдигнаха във въздуха за да мине през кпп-то.Ами ако някой инвалид иска да влезе ...
Второ нямаше никаква климатизация, нямаше въздух просто.Само залата на Тутанкамон беше климатизирана.
Трето, на много от витрините крушките им бяха изгорели и трябва да се взираш за да прочетеш и без това дребния текст .
А още колко други дребни неуредени нещица имаше ,но да не ви занимавам.
Някакси се губи чара на цялата цивилизация ,сложена в такъв неугледен музей  Tired

# 245
А от храмовете в Карнак, Луксор, Асуан и Абу Симбел кой ви направи най-голямо впечатление, кой е най-запазен/ реставриран?

# 246
А от храмовете в Карнак, Луксор, Асуан и Абу Симбел кой ви направи най-голямо впечатление, кой е най-запазен/ реставриран?
Аз там не ходих,щото половинката ми го хвана 'проклятието на фараона' - демек разстройство  Tired
Нищо,пак ще отидем! Grinning

# 247
Здравейте дами,
Много съм несериозна тези дни и не се включвам често Embarassed
Като ви чета разказите и наистина се пренасям в Египет. Кажете колко дни горе долу са необходими за да се разгледат главните забележителности?

# 248
Отсъствам тези дни, но поканих Джордж Клуни да ви направи кафе, за да се реванширам. Grinning

Диде, и мен това ме интересува, за да направим плана за Хадж.

Любопитно ми е и колко от вас не са се престрашили да влязат вътре? Wink

# 249
  • София
Ноя, той Джордж нали предлагаше мартини  Laughing Нищо , кафе също няма да откажем , сервирано с такъв мистериозен поглед  Flutter

Здравейте дами,
Много съм несериозна тези дни и не се включвам често Embarassed
Като ви чета разказите и наистина се пренасям в Египет. Кажете колко дни горе долу са необходими за да се разгледат главните забележителности?

Ако се разглеждат качествено, няма да ти стигнат години, иначе ако са включени в програмата може за 1 седмица да поразгледаш - Луксор, Кайро, пирамидите,музея,парфюмерийна и папирусова галерии.Може и Александрия да се включи, но ако ви остане време. Има и допълнителни екскурзии, но те не са с образователна ,а с развлекателна цел  Wink

В събота от 11.30 по бтв- Глобусът ще има предаване за Египет  Peace

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 12:32 от elix

# 250
Здравейте и от мен.
Днес и аз малко се поизгубих, но ми простете  Blush. Уикенд е  Mr. Green.

Ноичка, тъкмо си мислех тези дни да ти дам черна точка, но днешното кафе е направо убиец  Twisted Evil. Реванша е приет, прощавам ти  Joy  Hug.
Дидка, верно е, и ти си много несериозна  Crossing Arms. Съвсем ни забрави ти нас  Confused. Поне кажи как си, че да не се тревожим  Mr. Green. Бебчо да не ти дава зор???

Сватенце, ако го гледаш да ми разказваш после Hug.

# 251
Отсъствам тези дни, но поканих Джордж Клуни да ви направи кафе, за да се реванширам. Grinning

Е няма как да не се присъединя към кафенцето в тази компания  Heart Eyes

Сега Ще попрочЕта какво сте написали (чЕ пропуснах много от хубавата темичка  Confused)

Много снежни поздрави ви изпраЩам от моите географски Ширини  Hug

# 252
mama B, липстваше ни  Hug.

Много снежни поздрави ви изпраЩам от моите географски Ширини  Hug
Мерси много за поздравите, но дано не се разтопят, че при нас си е все още топличко  Mr. Green.

# 253
Ноя, той Джордж нали предлагаше мартини  Laughing а може за 1 седмица да поразгледаш -

Мартинито го бутилирахме, за справка виж ми аватара. Grinning

Благодаря за напомнянето, дано да съм в къщи по това време. Hug

Мамче B, чувствай се като у дома си в нашите теми и се разписвай по-често. Heart Eyes

След като се освежих със сапун Клеопатра Grinning, да ви разкажа за Jewellery Arabia. Нагледах се на красоти, естествено това, което ми хареса беше един 15 каратов диамант на Graff. Mr. Green Направи ми впечатление, че големите фирми като Шанел и Картие, продаваха без никакво намаление, а в същото време, същата стока се продава в бутиците тук със съответното намаление. Явно са решили да смъкнат максимално кожата на шейховете. Laughing

# 254
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Ноя, той Джордж нали предлагаше мартини  Laughing а може за 1 седмица да поразгледаш -
Мартинито го бутилирахме, за справка виж ми аватара. Grinning

Благодаря за напомнянето, дано да съм в къщи по това време. Hug
Десетата бутилка от ляво на дясно ми се струва с отворена капачка.....!!! Я се приближи да те пресуша!!!!!!!!!!!!!!

Ако не забравя, ще го гледам!

Общи условия

Активация на акаунт