Александрия - Врата на Египет - 8

• 40 789
  • 345
  •   1
Отговори
# 255
в глобусът по бтв следващата седмица ще има репортаж за александрия.... днешното предаване уж щеше да е за кайро,но показаха само пирамидите и някакъв търговски център  за сувенири и бижута...оказа се,че там продават и сребро - менте ...ама как водещата разбра,че материалът не е сребро,не ми стана ясно...
а сега в "без багаж" показват Дубай..значи шейхът на дубай Рашид заел милионите за построяването му от кувейт в средата на миналия век....освен няколко хотела,показаха и някакъв ски комплекс и сафари в пустинята...

Последна редакция: сб, 17 ное 2007, 15:10 от pepelja6ka

# 256
ох,по тези предавания имат навика да показват нищо
Миналата година Глобуст имаше 3 предавания за Египет,доста зле,сега това е ново,много повече неща показват в сравнение с миналия път.

# 257
  • София
Репортажа не ми показа нещо неизвестно за мен, но все пак ме върна виртуално в Египет. Явно екипа са били на абсолютно същата екскурзия като нас, защото видях и кадри от нашия хотел в Хургада.
И аз не разбрах защо авторката реши , че това не е сребро.От същия магазин аз си купих картуша , която си е с печат ,както и със сертификат  Thinking
Аз пък и друго не разбрах, защо пирамидите били в челната класация на най-разочароващ туристически обект  newsm78

# 258
Ами защото целия Египет е в тази класация.Не знаеш ли колко хора са ужасени?
Аз искам пак да ходя в Египет,но повечето туристи не мислят така...

# 259
  • София

Неее, специално за пирамидите ставаше дума.

Чак пък ужасени  Laughing  верно не е Манхатън, но пък в това му е екзотиката.Аз също се радвам, че видях този трети свят и ако имам възможност пак бих отишла.И аз имах притеснения за хигиената и "проклятието на фараона" ,но не заради нас ,а заради детето.Слава богу нямаше никакви проблеми. Който го е страх от мечки , да не ходи в гората - са го казали хората.

# 260
Да,Пирамидите казаха,но то е Египет,включае и Пирамидите.
Германците се оплаквали,че не били впечатляващи и достатъчно зрелищни.!Имам позната,която работи в тур агенция в Берлин.Освен това, не харесват търговците,дето те дебнат там и ти досаждат, и т.н. и т.н.
Превземки са това за мен.

'проклятието на фараона'  Mr. Green може да те хване и в Испания и в Швейцария - другото му име е 'екскурзиантската'  Laughing

# 261
  • София
Абсолютно , разглезени туристи са германците , ама като са чули, че не е хубаво и не е много впечатляващо, кой ги кара да ходят.Не ми се вярва да тръгват ей така на сляпо, без да се информират за обстановката  Rolling Eyes

А "проклятието" съвсем спокойно можеш да го хванеш и на нашето си моренце, така както се случи с нас това лято  Mr. Green Sick и 3 дена пазихме стаята  ooooh!

# 262
И аз го изгледах "Глобусът", за тези които нямат бтв или са изпуснали предаването вижте тук:
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=123&bm=2

А другото предаване за Дубай пак ли е давано по бтв?

# 263
Добро утро  Hug.
Аз пък и друго не разбрах, защо пирамидите били в челната класация на най-разочароващ туристически обект  newsm78
И аз си мисля, че е разочароващо, поради многото търговци около пирамидите. Освен това мястото не е поддържано, а в същото време за да стигнеш до пирамидите плащаш  newsm78 /не помня вече колко паунда беше входа, но аз трябваше да покажа свидетелството ми за брак, за да платя по тарифата за местни, а не туристи/.
Самия Египет дали е разочароващо място за туризъм или не, мисля че е според интересите на хората. Но наистина напоследък всичко стана много скъпо, а не се прави нищо по-специално за да се заслужи това увеличение. За хотелите не съм запозната, но в моловете и магазините всичко се повишава и не знам на какво основание  newsm78.

Не ми се вярва да тръгват ей така на сляпо, без да се информират за обстановката  Rolling Eyes
Е, всички туристически агенции ти представят картината малко по-розова, за да те привлекат като клиент  Twisted Evil. Като включиш и дискаунт, който могат да ти направят...  лесно може да решиш, че това което си прочел в нета за страната е преувеличено Mr. Green. Но вече като се сблъскаш с реалността, ще си помислиш дали да отидеш отново или не  Grinning.

И аз го изгледах "Глобусът", за тези които нямат бтв или са изпуснали предаването вижте тук:
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=123&bm=2
Ани, мерси за линка, но това предаване не ми е в Абонаментния план  Twisted Evil  Joy.
Аз може ли тук да ви попитам нещо за Нетерата? Ако се абонираш за плана "На живо" може да гледаш всички предавания в момента на излъчване, но не можеш да гледаш минали издания. Така ли е???

# 264
Забравих да ви почерпя кафе  Blush, но предполагам вече сте си го изпили /свате, виждаш ли в каква ситуация ме поставяш, като не ни предлагаш от твоите специални кафета сутрин  Confused  Joy  Hug/.

# 265
Хмм, съжалявам Ели, аз предаването го изгледах без да съм се регистрирала дори (т.е. имам някаква регистрация, но съм я забравила). Чудна работа да не би от чужбина ако искаш да гледаш да има повече ограничения...

# 266
за живеещи в чужбина беше също безплатно гледането до лятото,но после решиха,че са ни зарибили и искат пари,но не са познали Laughing
без багаж е по Нова.
и двете предавания са мн зле....водещите през по-голяма част от 30 мин ни занимават със себе си отколкото да показват картини от мястото...а и как се излагат с туристическия английски,който говорят ooooh! Joy

# 267
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Далеч съм от мисълта, е мога да сервирам по незабравим начин кафето като МИЛАТА ми "Венета", която така я е хванала липсата че остави хората на сух режим!!!  hahaha Joy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug
... та скромно, но от сърце!!!!

Аз пропуснах всички предавания за Египет, но се оставям на вас да разбера какво съм пропуснала!!!
Къде са ни пътничките... всеки е духнал нанякъде и домакините ги няма??!!! newsm78 /само Елито отсрамва фронта/

Къде ще е следващата ни дестинация, до къде ще пътуваме??? newsm78 Mr. Green

И за последно да ви кажа, снощи сънувах много объркан сън.... бях в някаква държава /не знам коя/..Креми ти и беше екскурзоводка и ме развеждаше насам натам.... Вкара ме в някакви помещения, да речем като хали или безистени ли и аз не знам как ад аги опиша..... Там имаше много мъже насядали по земята.. мургави с черни коси и мустаци...., кой играеше на карти кой на друго.. сръбваха кафенце....
Мого ме заглеждаха.... Изведнъж загубих Кремито и се появиха други мъже с по 6-7 жени /все едно им бяха от харема /и започнаха да ме задяват и заобикалят да ме вкарват в харема си... Embarassedзамятаха някакви черджета, с които да ме хващат..... ох много ми беше страшно!!! Още не и излиза от главата този сън!!!!!!!!!
Кой ли държава съм посетила на сън??!! newsm78

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 12:23 от katyadjin

# 268
И за последно да ви кажа, снощи сънувах много объркан сън.... бях в някаква държава /не знам коя/..Креми ти и беше екскурзоводка и ме развеждаше насам натам....
А, щом Креми е екскурзоводката, няма да си била в Саудито  Thinking. Оф, отдъхнах си  Twisted Evil  Joy  hahaha.
Катенце, какви са тези кошмари на сън мила?!? Аз, откакто започнахме тези теми за отделните държави, все оазиси и принцове сънувам  Blush Mr. Green /ех, на стари години, но какво да се прави  Joy/.

за живеещи в чужбина беше също безплатно гледането до лятото,но после решиха,че са ни зарибили и искат пари,но не са познали Laughing
Поне при вас се хваща БГ телевизията по сателита. При нас сигнала стига само до Рияд  Confused.

Къде ще е следващата ни дестинация, до къде ще пътуваме??? newsm78 Mr. Green
На мен ми се ходи до Италия  Party Joy. /тази държава ми е мечта още от мъничка  Grinning, но лошото е, че не знам езика  Confused/

# 269
е,за едното ходене език не ти трябва...като стана въпрос за плащане за пирамидите...като ходих за пръв път в рим,естествено бяхме на колозеума, та там искаха една сума за посетители идващи от страни от ЕС и двойна за такива извън него...

Общи условия

Активация на акаунт