Александрия - Врата на Египет - 8

• 40 833
  • 345
  •   1
Отговори
# 75
Оле, Ани, наистина тези дни сме се отдали на пълна почивка, нали?!?! Добре че pina почерпи по едно кафе, че иначе по цял ден ми се спи  Tired  Hug. Мерси за статията.
 Laughing

Ели, не съм го виждала този мост, иначЕ бих го запомнила  newsm78 Може би е строен след като аз бях там (1999)? НеЩо подобно е мостът към парка (Монтаса ли се казваШе?  Blush)
Мама Б, същия е моста. Сигурно си го виждала, но не реставриран, защото казаха, че преди е бил много малък, но през 1997г., когато на власт застъпва настоящия управител, той е предприел реставрация на повечето по-значителни обекти в града. И моста Стенли е бил реставриран по това време, но не знам дали ремонтите са били в процес, когато си била там.

Интересно ми стана като прочетох скоро колко известни личности са били родени в Александрия  newsm78. Например:
Хипатия /4-5 в.п.н.е/ - Гръцка философка, Амр Кхалед – Ислямски проповедник, Андре Ациман – Американски писател, Папа Атанасиус – Християнски защитник, Константин Кавафи – Гръцки поет, Демис Русос – Гръцки певец, Ерик Хобсбаум – Английски историк, Клеопатра 4та – Египетска управителка, Принцеса Фаузия – Египетска принцеса, Филипо Томасо Маринети – Италиански поет и артист, Гамал Абдел Насер – Египетски президент, Георгес Мустаки – Гръко-Френски певец и композитор, Гидеон Гечтман – Израелски скулптор, Джузепе Унгарети – Италиански поет, Хаим Сабан – Американски билионер, Хенд Ростом – Египетска актриса, Мохамед Ал-Файед – Египетски бизнесмен /бащата на Дуди Ал-Файед/, Мустафа Амар – Египетски певец /един от любимите ми  Mr. Green/, Омар Шариф – Египетски актьор, Сайед Даруиш – Египетски композитор, Тауфик Ал-Хаким – Египетски писател, Юсеф Шахин – Египетски филмов директор.

# 76
  • София
АниСим ,мерси за ритмичния поздрав и интересната статия  Hug  Боже, за първи път чувам за Град на боклуците  #Crazy   Някой знае ли нещо за филмовия проект " Baraka" -трябва да се гледа?!

# 77
  • София
Открих филма в замундата и сега го тегля -  ето го  

# 78
Какъв е този филм?? newsm78
"Барака" се казваше минералната вода в Египет,която пиехме. Thinking

# 79
Тъкмо щях да пиша че го има Baraka  в замунда Grinning

Ето инфо за него:
http://imdb.com/title/tt0103767/

И аз ще го изтегля да си го припомня  Peace

# 80
Добро утро,

Поздравявам ви с едно хубаво кафе от Марс. Grinning

Бяхме в Рияд за уикенда и съчетахме полезното с приятното.

Кате, не се ядосвай за курсовата работа, ами казвай какво сме изпуснали в темата за Египет. Grinning И аз научавам непрекъснато нови неща и за Саудитска Арабия и Бахрейн, трябва да измислим начин да включваме новата информация Wink Чао за сега, днес  пак се очертава много натоварен  ден . Grinning

# 81
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Ехоооо добро утро и от мен!!! newsm53
марсианката се появи най-накрая.ясно къде е била!!!!
Аз днес отново съм на танци...ПИна??!!! Mr. Green
Вчера ми хареса..боли ме някое мускулче тук-там.....но се записах и за днес... липсва ми обаче дълга пола с която да играя и колан с пайетки с който да подрънквам!! Rolling Eyes Mr. Green

# 82
Цял ден слушам по радиото новината, че най-после са показали лицето на Тутанкамон, за първи път, 85 години след откриването на мумията му.

http://news.yahoo.com/s/ap/20071104/ap_on_sc/king_tut_s_mummy

Очаква се голямо нашествие на туристи, вижте и видеото, интересно е.

# 83
  • Варна, а по празниците в Ямбол
А по нашите варненски новини казаха, че на днешната дата е открита гробницата на Тутанкамон в Луксор.
Може би точно затова е избрано днес да се покаже  лицето

# 84
За Луксор нищо не казахме май. Grinning

Я кажете, как е шопинга в Египет? Mr. Green Джон само ме плаши, че ако отидем в Шарм Ал-Шейх, нямало да мога да се вихря. Laughing И там ли се пазарят, и за колко процента от цената става въпрос?

# 85
Ееее, най-после се завърна, сватенце  Hug  Heart Eyes. Сутринта се почерпих от марсианското ти кафенце, мерси много.
За шопинга в Шарм Ел-Шейх не мога да кажа много. Поне аз попадах само на магазини за сувенири и нищо друго не ми хареса  newsm78. За пазаренето също не мисля, че съм много компетентна, тъй като папи само като проговори и веднага ни даваха цените за Египтяни  Twisted Evil  Mr. Green. Другите момичета предполагам могат по-добре да се изкажат за това. Но и ние повече уважавахме нощния живот в курорта, а през деня си отспивахме  Joy /тогава още не ме беше заразила шопинг треската  Twisted Evil/.

Мерси за статията  Hug. Интересна ми беше. Още не съм си прочела днешния вестник, но не съм сигурна дали ще отразят събитието по нашата преса  newsm78 /нали ни знаеш какви са ни вестниците  Confused/.

# 86
Но и ние повече уважавахме нощния живот в курорта, а през деня си отспивахме  Joy /тогава още не ме беше заразила шопинг треската  Twisted Evil/.

И ние много го уважаваме нощния живот, не се измъквай толкова лесно. Laughing Heart Eyes Беше обещала да разкажеш повече подробности. Grinning

За Тут съм сигурна, че ще го отразят. Вчера четох в Сауди Газет за индиеца, който подарил на жена си самолет само за 56 милиона долара, направен специално за нея по повод рождения й ден. Whistling Индийките да кажат нещо по въпроса? Mr. Green

# 87
Беше обещала да разкажеш повече подробности. Grinning

За Тут съм сигурна, че ще го отразят. Вчера четох в Сауди Газет за индиеца, който подарил на жена си самолет само за 56 милиона долара, направен специално за нея по повод рождения й ден. Whistling Индийките да кажат нещо по въпроса? Mr. Green
А, и аз четох това тази сутрин. Нали вестниците ми идват на края на деня, така че всеки ден чета вчерашните новини Joy.

Повече подробности за нощния живот в Шарм или изобщо  Blush /сватенце, не ме засрамявай така, миличка, какво ще си помислят хората  Mr. Green/

# 88
Повече подробности за нощния живот в Шарм или изобщо  Blush /сватенце, не ме засрамявай така, миличка, какво ще си помислят хората  Mr. Green/

Ние нали се знаем Mr. Green, остави ги хората, те може да са останали и с обратното впечатление. Joy

Концентрирай се върху Шарм, pls. Heart Eyes

# 89
  • София
Привет!
Простете, че се позагубих, но нещо не насмогвах  Embarassed Да си призная, от тази тема разбирам, че Александрия е толкова интересен град. До сега мислех, че в Египет само пирамисите и музеят в Кайро са туристическите забележителности  Embarassed

Минавам да ви кажа "чао" за около 25 дни. Незнам дали ще мога да се включвам през това време. Май не. Вие да не пишете много, че после не мога да ви изчета.  Mr. Green

Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт