Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 396
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
аз пък чакам каменното цвете да цъфне всеки момент  Rolling Eyes

и на мен ми хареса анкетата   bouquet отговорила съм с последните две опции Mr. Green

имам предложение за нова анкета (след няколко дни), въпреки че май сме имали подобна - от кои цъфтящи сте най-доволни това лято!

# 151
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein това цвете което ще носиш на баба си е много красиво - донеси и на мен една луковичка

ами аз нали бях пращала ахименес на мама Цоци и не пристигна, може да е забранено де да знам.... newsm78

другата седмица съм в Пловдив, ако има по кой да ти пратя една - ще ти отделя Hug
по пощата не рискувам вече, а Бг пощи ги мразя, последният път се оплаквах до централата в Сф.

# 152
asyalein това цвете което ще носиш на баба си е много красиво - донеси и на мен една луковичка

ами аз нали бях пращала ахименес на мама Цоци и не пристигна, може да е забранено де да знам.... newsm78

другата седмица съм в Пловдив, ако има по кой да ти пратя една - ще ти отделя Hug
по пощата не рискувам вече, а Бг пощи ги мразя, последният път се оплаквах до централата в Сф.

О, в България ще си......
Асе, а мъж няма ли да разкараш до Рилският манастир и от там до Благоевград,че да се видим лично и ако дойдеш с армаган - цвете...няма да го върна  Hug

# 153
тя ася май е по-скоро по семенцата  hahaha

# 154

О, в България ще си......
Асе, а мъж няма ли да разкараш до Рилският манастир и от там до Благоевград,че да се видим лично и ако дойдеш с армаган - цвете...няма да го върна  Hug

половинката като чуе за пътуване из Бг и му настръхва окосмението.
културата на шофиране в Бг му изглежда животозастрашаваща. Wink

предполагам, че никъде няма да ходим, ние сме за няколко дена.

цветята не стават за саксия, те са за градина.

# 155
  • На края на света !
момичета ето и някои от моите хризантеми

И да се похваля ,че май големия лимон тази година може и да узрее  Praynig

# 156
Чудесни са ти хризантемите, виждам че и една "адашка" отглеждаш! Страхотни са!   bouquet

# 157
Чародейка хубави китки и лимончета ти и супер  Hug

asyalein благодаря ти че си готова да отделиш една от луковичките, но май Пловдив ми е много далечко, а и нямам никой познат там  Sad

# 158
Отново много хубави цветя!гласувах, моя мъж много се радва на цветята, дори понякога повече от мен Peace

# 159
Гласувах  Peace моят много се радва на цветята.

# 160
  • На края на света !
Чудесни са ти хризантемите, виждам че и една "адашка" отглеждаш! Страхотни са!   bouquet
това не е маргарита вид хризантема е Peace

# 161
  • близо до София
Момичета за първи път влизам в темата и въобще в този подфорум,а и не съм много опитна в отглеждането на цветя, затова моля да ме извините ако има подобна тема, но от известно време се опитвам да отглеждам сакъзчета, а не знам как да ги съхраня през зимата. Прибрах ги, но започнаха да ми пожълтяват и определено стават все по-зле. Сигурно е много топло на парно сме около 23-24 градуса. Дали не трябва да бъдат на студено? Трябва ли да се поокършат и как точно се прави? Благодаря предварително!

# 162
  • Sf
кроасания, аз неведнъж съм повдигала въпроса за хризантемите - поради многократните ми опити да ги опитомя - тъй като не получих еднозначен отговор, продължих да опитвам.... резултатите: най-добре виреят навън (и най-вече в градина, ама ние като имаме само по една тераска  #Cussing out), вътре прецъфтяват и пожълтяват твърде бързо #Cussing out за мое ОГРОМНО съжаление..... последната се задържа цял месец.... eто тук жълтата красавица, и тук в цялата си прелест....

а въшките по тях са нормално явление  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Благодаря, schneee, точно същата всяка есен търся, жълта голяма и прекрасна хризантема, купувам си и понеже също сме с балкон, няма как просто...

А майка ми в Търново всяка късна есен като падне вече големият сняг, ги изрязва градинските хризантеми ниско и през другото циганско лято пак лудват и цъфтят.

Наистина, че хризантемите на топло в стая умират за месец. А може би просто трябва да се подрежат и да се оставят на хладно за следващата година.

Чародейка, наистина си оправдаваш името!!! Страхотни хризантеми!!! И аз наскоро си боднах една семка от лимон и сега я гледам поникнала и расте смело  Laughing

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 02:09 от Кроасания

# 163
  • Карлово
Кроасания, да си кажа аз как процедирах с хризантемите, когато ги отглеждах на терасата. Всяка пролет задължително ги пресаждах, като  ги разделям на няколко, за да не е съвсем пълна саксията с корени. Наесен след като прецъфтят-изрязвам ниско и прибирам на студено и светло, в моя случай-стълбището. Дори когато цъфтят си стояха на терасата, не съм ги прибирала вътре въобще. И си цъфтяха както на в градината.

# 164
Момичета за първи път влизам в темата и въобще в този подфорум,а и не съм много опитна в отглеждането на цветя, затова моля да ме извините ако има подобна тема, но от известно време се опитвам да отглеждам сакъзчета, а не знам как да ги съхраня през зимата. Прибрах ги, но започнаха да ми пожълтяват и определено стават все по-зле. Сигурно е много топло на парно сме около 23-24 градуса. Дали не трябва да бъдат на студено? Трябва ли да се поокършат и как точно се прави? Благодаря предварително!

има много изписано. върни се назад по темите.
в кратче: режеш, да остане около 10-15 см. само, слагаш на хладно - стълбище или нещо такова и поливаш рядко.
пролетта вадиш, започваш да поливаш и после лека полека да ториш.

Общи условия

Активация на акаунт