Цветята веч` прибрани са, кои заспиват, кои сега цъфтят...(17)

• 22 397
  • 320
  •   1
Отговори
# 135
  • На края на света !
пък моя мъж уж млънка ам пък като ми донесе нещо е много доволен ако се хвание и тръгне,забелязала съм ,че харесва най много палмите и китайските рози ,на по малките саксий не е толкова голям фен  bouquet

# 136
Гласувах за анкетата - мъжът ми няма нищо против да гледам цветя и ако искам да си купя някое по скъпо няма нищо против

Ауууууууууу, да го пратиш да изнесе някоя друга лекция на мъж ми......Анкетата се роди в главата ми, след като откак ми подариха цикламата и хризантемата, не е спрял да мърмори сега и тях къде ще ги слагам...Да ви кажа лятото нямам проблем, но зимата,когато започна да ги прибирам в къщи......и започва едно мърморене......

Цикламата обича ли студено(хладно)?А юката...днес и пипнах листата...едни твърди бяха...тя как обича да вирее

Цоцоланке щом трябва пращам го  Mr. Green

За юката исках да ти кажа, че имам доста голяма. Лятото я изкарвам на слънчице, а зимата я прибирам в най - топлата стая на светло. Гледам я от много малка и вече едвам я местя, че листата й как боцкат.
Ето я и нея: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163176&photo=5

# 137
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

в анкетата няма да участвам...няма го моя отговор.
половинката скоро няма да има къде да спи от цветя, но всеки път като застана пред цветарски магазини ми казва: купи си нещо.

тааа, вчера пак така ми каза и си купих амарилис. разкошен. бял с леко розово.
сега се чудя кога да го сея, май ще поизчакам, ще го оставя на тъмно и хладно.

купих и още някакви луковични, ще ги нося подарък на баба Party
ето тези тук са.

та амарилисът има доста голяма луковица. в колко голяма саксия да го сея? целия или малко да се подава?

# 138
Таша, моятя юка преди няколко години загина Sad.
Беше много красива, с три корони.
Оказа се ,че е нападната от гъби.
Успях да спася едната корона .
Отрязах и трите до здраво, щом разбрах че няма спасение.
От тях само една се хвана и сега е почти колкото мен висока.
Съжалявам, че не се реших да я отрежа, за да се разклони.
Сега сърце не ми дава да направя това.
Ето я 
 Имам и друг вид юка ,която изkарва зимата навън ,но не съм я снимала май  Thinking...
Някой път и това ще направя.

# 139
кроасания, аз неведнъж съм повдигала въпроса за хризантемите - поради многократните ми опити да ги опитомя - тъй като не получих еднозначен отговор, продължих да опитвам.... резултатите: най-добре виреят навън (и най-вече в градина, ама ние като имаме само по една тераска  #Cussing out), вътре прецъфтяват и пожълтяват твърде бързо #Cussing out за мое ОГРОМНО съжаление..... последната се задържа цял месец.... eто тук жълтата красавица, и тук в цялата си прелест....

а въшките по тях са нормално явление  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 140
Хризантемите ти са меко казано прелестни smile3501.

# 141
алекс, благодаря ти, мила  Hug но за съжаление тази хризантема издържа около месец вътре и започна да съхне  Cry Cry Cry

между другото исках да ви кажа, че тази сутрин по ТВ7 хванах една рубрика точно за нас - говореха за стайните цветя и за оптималните условия по отглеждането им... в случая за кротона и хризантемата.... и казаха точно, че ако се гледа вътре, хризантемата прецъфтява за около месец #Cussing out рубриката беше между 6.30 и 7, не знам дали е редовна Rolling Eyes

# 142
schneee, моята хризантема също погина и изрязах всичко. Оставих я на балкона, поливам чат-пат и като застудее още ще я сложа на стълбището. Учудващо е, че се чувства добре и си пуска нови листа.  newsm78 Дано другата година цъфне.

П.С. Аз не мога да гласувам тук  Peace. Няма кой да ми мърмори на мен  Laughing.

# 143
моите две първи купени са изрязани и снимката от предишната страница на тъмно червената е именно едната (купена през юни или юли), която сега цъфти  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

другата също е пуснала пъпки, но дали ще цъфне, не знам, защото вече е студено..... а тази жълтата красавица преди няколко дни също я изрязах почти в дъно.....

всичките са на терасата Rolling Eyes (въпреки че много много ми се искаше да са вътре, за да ме радват повече.....) но дано догодина имам четири разкошни хризантеми Rolling Eyes даже съм решила да си взема от свеки и коренчета на такива, които цъфтят през цялото лято, не само наесен....

а за лимончето от семка: сей спокойно и не му се връзвай Peace ще стане, но дали ще дава плод, божа работа Rolling Eyes

# 144
 Joy aнкетата много ми харесва Peace
Моят отскоро се запали по цветята, един ден като се връщал от работа, видял зад някакъв блок паднало(или изхвърлено?)връхче от драцена и ми го донесе.Видя колко се зарадвах, и сега мине се не мине-току донесе някой треволяк Joy

# 145
asyalein това цвете което ще носиш на баба си е много красиво - донеси и на мен една луковичка

aleks
и моята юка е само с един връх и за да се разклони трябва да я резна, но сърце не ми дава

schneee
хризантемата ти е като изгряло слънце

# 146
  • На края на света !
schneee на това му се вика хризантема ,много е хубава Hug
и не се вайкай ,догодина пак ще цъфне ,просто като си я купила е била в една среда и като си я прибрала вкъщи и е трябвало време да се съвземе от смяната на условията  Peace

# 147
И аз гласувах като болшинството...и да мрънка - се тая Mr. Green

Моята циклама е с едни огромни листа в момента и всеки ден избиват нови, надявам се и някоя пъпка да се появи. Държа го в кухнята, на прозореца, но там не се отопляваме, с изключение когато почна да готвя. Но е топло все пак Peace

Когато си пресаждах в края на лятото коледната звезда, забелязах, че в основата на стъблото, самите корени са в нещо като капсулка с дупки Shocked Опитах се да я махна, но не успях Crossing Arms...щях много да нараня корените и я боднах така в новата саксия.
На вас случвало ли ви се е подобно нещо с цветя, купени от магазин ??

# 148
И моята коледна звезда беше с нещо като мрежичка около корените /е, тя умря, всъщност/ и мисля, че не трябва да се маха.
А за цикламата - споко, ще пусне и цветни пъпки, моята едната е цъфнала ...разкош! Държа ги целогодишно на остъклен кухненски балкон /северо-източен/ и се чувстват перфектно.
Хризантемите все още са навън и не мисля да ги прибирам, чакам тия дни да цъфнат, че са целите в пъпки /ще ги снимам с цвят/.
Успех с китките!

# 149
Не махайте тези мрежички.
Не пречат, имам няколко цветя, купени от магазин, с такива мрежи Peace.

Общи условия

Активация на акаунт