Фън шуй ІІІ

• 36 261
  • 399
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря shoshi   bouquet . Беше ясна и категорична.  Hug

# 256
Благодаря shoshi   bouquet . Беше ясна и категорична.  Hug
А какво да сложа , за да неутрализирам 5 жълта?

# 257
  • София
Метален чан с 6 висулки. Най-добре е да се остави сектора в покой, да не се правят ремонти, да не се шуми, да няма ярко осветление, да се махнат предмети символизиращи огъня.

# 258
  • София
така да кажа и аз че си купих преди известно време книга на Лилиян Ту и сега съм в процес на правене на схема на апартамента и определяне на посоките му  Simple Smile
много неща не са ми ясни, но още не мога да задам конкретен и добре оформен въпрос и затова си запазвам правото за по натам Simple Smile

# 259
  • София
Мили фъншуйки, от известно време и аз се запалих по това изкуство. Simple Smile Започнах с една книжка на Рафаел Саймънс - "Фън Шуй стъпка по стъпка", а сега напредвам с Лилиан Ту - "188 съвета". Освен това чета темата, но засега само съм преполовила първата част... Simple Smile Искам да помоля за съвет по 2 въпроса; първо, за вятърните чанове - четох, че не е добре да се окачват директно над врата или предверие. Какво значи това? Вие къде и как ги окачвате? Аз исках да оправя положението на едно "кръстовище", където гледат една в друга вратите на стая и тоалетна, и килер и кухня. Там е точно предверие - да закачам ли чан и къде?
Вторият ми въпрос е за леглото в спалнята. Прочетох от Лилиан Ту, че не било добре да се спи на пода - това как да го разбирам, че леглото е без крачета и стои директно на пода ли? Апартаментът е на първия етаж и това май е важно... Thinking Бях харесала ето този модел спалня http://interior46.com/index.html?p=catalog&s=3&m=milena&l=bg - дали да се преориентирам към друг?
Надявам се, че не стана много дълго и отегчително и се извинявам, ако сте обсъждали тези въпроси по-напред!  bouquet

# 260
  • София
Лято, по принцип не е добре да се слага чан с блестящи висулки на вратата, тъй като те разсейват и отразяват ци и това ще възпрепятства проникването на енергията в стаята. Мисля, че няма проблем да го сложиш на "кръстовището", ако съм разбрала правилно обяснението ти. Освен това можеш да използваш и кристал.
Що се отнася до леглото, хубаво е да има малки крачета, за да може енергията спокойно да циркулира под него.

# 261
Не съм влизала скоро при вас, не ми остава време. Сега май ще сменям работата и дано нещата се подредят така както иска. Да ви честитя новата година и да ви пожелая да получите нужното спокойствие и любов през настоящата година  Hug
Чакам с нетърпение да дойде пролетта, такава работа ни чака. Ще бъда наблизо и ако имам въпроси ще питам. Peace

# 262
  • София
shoshi, благодаря! Simple Smile Значи ще потърся чан и ще го висна на плафона, който осветява въпросното антренце...
Сега ми хрумна и друг въпрос, надявам се, не прекалявам  Blush. Спалнята ни се пада в южната част на апартамента; доколкото разбрах, тази година мястото на петата жълта е юг. Мислех си да сложа до прозореца (който също е на южната страна на спалнята) пак един чан (остава и да си намеря тези прословути метални с 6 пръчки... Wink ). В същата стая поради наличие на някакъв комин ни липсва СИ ъгъл и се образува ръб, който ще сочи точно към леглото. Мога ли да неутрализирам вредното влияние на този ръб пак с чан, или ще станат много в една стая?

# 263
  • София
В южната част на спалнята е дабре да сложиш метален чан, а в коридора може да е с кристални висулки. Ръба е най- добе да неутрализираш с някаква мебел, ако ти позволява мястото.

# 264
  • София
Ох, пак ще те питам, shoshi Blush, ама каква мебел? Там ще се намира нощното шкафче, какво според теб трябва да бъде то и достатъчно ли е? ( понеже обзавеждаме апартамента тепърва, и се старая още отначало да подредя всичко както трябва... Flutter )
П.П. Сега попадам на твой съвет във втората тема, пред подобен вътрешен ъгъл да се окачи гирлянд. Още ли важи това? И да спазвам ли цвета на съответния ъгъл ( СИ - земя)?

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 14:12 от лято!

# 265
  • Варна
Да, и на мен ми стана интересно, Шоши, параван не е ли по-добре? Thinking

лято!, гирлянд или шнур по ръба може да неутрализира Ша Ци-то. Не знам дали е добре да подсилваш този ъгъл, то зависи от много неща.

# 266
  • София
Ще се опитам да ти обясня. В апартамента, в който живеем в момента също има комин и ръба сочи към дивана. Преместих единия модул на секцията в чупката и се получи продължение на стената. По този начин ръба изчезна. Сега се получава по-заоблен ръб от секцията и не сочи към дивана. Би могло да се сложи и гирлянд, и параван, и цвете - зависи какво ти позволява помещението.

# 267
Искам да попитам не6то.Купихме си oгледало за коридора,но единствените 2 възможни места за поставяне са или сре6ту вратата на WC+баня или сре6ту хола.После в една книга,про4етох,4е сре6ту врата или прозорец не бивало да се поставя.Kакво да правя?

# 268
Мисля,че срещу хола е по-добре,отколкото срещу тоалетната Rolling Eyes

# 269
И аз така мисля,но с мъжа ми не можем да се разберем за сега Simple Smile.Ако го сложим сре6ту WC-то има ли на4ин да се неутрализира с не6то ефекта-примерно на вратата на WC-то да се сложи малко 8-ъгълно огледало или не6то друго? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт