ХИЛД разследвани в България!

• 9 921
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
Моя колежка напусна и отиде да работи при тях. Като знам какъв дзвер беше... Ни се води, ни се кара и от нея няма по-по! Все едно са сестри с тази червенокосата от рекламата. Ако всичките им кадри са такива са големи кучета ше знаете, като захапят - яко държат! Няма да се дадат лесно.

# 91
  • Sofia
имаше голямо интервю с Ралица Агайн и шефката на Хилд , имат страшно много нередности по регистрацията и дейността ...

Уайт, това при Милен Цветков ли?? Или е имало друго предаване?

По БиТиВи сутринта. Доста неприятно впечатление направи тази жена. Държеше се арогантно и безпардонно, дори агресивно на моменти.

# 92
  • София
... С една думе се опитваше да каже, че не струват, че са некомпетентни. ..

Ако написаното в началото на тази тема е наистина мнението на г-жа Агайн - ми некомпетентна е, разбира се.

В БГ няма как собствеността да се прехвърли след смърта на конкретния човек.

А това, че г-жа Агаин е решила, че извършваната от ХИЛД дейност е застраховаътелна и поради това... Ами хубаво, но дали дейността на ХИЛД наистина е застрахователна?  newsm78 Ако е така всеки подписал договор за издъжка и гледане също извършва застрахователна дейност...

Виждам и други са усетили къде е всъщност проблема - в засегнатите интереси. Както обикновенно по-важни са груповите далавери, вместо чисто уредени отношения.  ooooh!

# 93
чии интереси да са засегнати ?
фирмата няма конкуренти ...

# 94
Абе вие защитниците на Хилд и  поддръжници на страхотната идея, имате ли нещо на раменете си??? Shocked
Изобщо не става дума за чудесността на идеята, а за ИЗМАМА.  Как горкия стар и болен човечец  ще развали договора, когато Хилд привършат смешните парици, които са декларирали напр. или просто решат да си вдигнат чуковете?  С дългогодишни дела, а човечеца може да не доживее и първото даже. Клиента си дава жилището и остава на честната пионерска на лелята от Хилд. Държавата не може да го защити, защото компанииката "изобщо" не извъшва застрахователна дейност..

# 95
Абе вие защитниците на Хилд и  поддръжници на страхотната идея, имате ли нещо на раменете си??? Shocked
Изобщо не става дума за чудесността на идеята, а за ИЗМАМА.  Как горкия стар и болен човечец  ще развали договора, когато Хилд привършат смешните парици, които са декларирали напр. или просто решат да си вдигнат чуковете?  С дългогодишни дела, а човечеца може да не доживее и първото даже. Клиента си дава жилището и остава на честната пионерска на лелята от Хилд. Държавата не може да го защити, защото компанииката "изобщо" не извъшва застрахователна дейност..

Оставам с впечатлението, че си чела договор между Хилд и някой клиент... няма друго обяснение за поста ти.

# 96
Докато водя съзнателен живот и не се напикавам в гащите, няма да позволя майка ми да изпадне в положение, в което някой ще е заинтересован от смъртта й. Една голяма точка за мен по този въпрос.

Е за това иде реч.   202uu

Съгласна. Въпросът е че има много самотни възрастни хора, за които няма кой да се погрижи и това е техният шанс за добри старини.

# 97
....

Оставам с впечатлението, че си чела договор между Хилд и някой клиент... няма друго обяснение за поста ти.
това  обсъждаха сутринта - доста подробно , но поради ранния час и сложността на материята нищо не запомних  Simple Smile

# 98

Няма начин да го прочета в смисъла, който влагаш.  Колкото до нечийте интереси, ами нормално е застрахователите да реагират, когато някой толкова брутално, и главно незаконно (спестявайки си доста средства и разрешителни) се набутва в бизнеса им.

# 99
....

това  обсъждаха сутринта - доста подробно , но поради ранния час и сложността на материята нищо не запомних  Simple Smile

Изпуснала съм го. 

# 100
Всъщност, може би никой от тук пишещите не е чел конкретния договор, който се сключва между ХИЛД и собственика. Така, че трудно може който и да е да ги защитава/напада аргументирано. Говорим и за идеята сама по себе си, и за реализацията й в България според нашите закони.  В този ред на мисли елементарно сравнение с тези възможности в другите държави е неуместно, защото в другите държави нямат нашите закони.

НО всеки, който има глава на раменете си, и иска да ползва тази възможност да си даде жилището срещу гледане или пенсия или каквото е там, следва да си хване купчинката документи и да си направи достатъчно на брой консултации с достатъчно добри в тази област адвокати. И всичко това, за да осигури, че неговият интерес е защитен. Аз лично, ако предприема такава стъпка, ще отделя достатъчен процент от цената на имота за хонорари на адвокати, за да си осигуря сигурността след сделката. Извинявам се на адвокатите и хората занимаващи се с право, че така непрофесионално говоря за тяхната работа, не искам да звучи неуважително, напротив. А ако някой отива и тегли парафа само щото Ст.Мутафова или друг/а негова любимка му се усмихва от екрана, то определено такъв човек има проблем и той въобще не е в ХИЛД, а е в собствената му наивност.

# 101
  • София
Не съм чела договор на Хилд, но отделих внимание на всички големи карета с много ситни букви като реклами и PR във вестниците (вкл. Капитал). Не ми хареса идеята и изпълнението й. Вярно, че рекламните материали не са длъжни да казват цялата истина, но това, което прочетох не ми вдъхна доверие. Много сложно написано, напудрено, агресивно и някак мазно. И след като слушах и гледах какви ги говори госпожата, нямам нужда от допълнителна информация. Дори да има засегнати интереси, на мен ми се струва мошеническо. Дори никой не може да проследи собствеността на въпросната компания.

# 102
и още нещо, има една камара такива договори между роднини - за издръжка и гледане, никой не се е загрижил за интересите на тези отделни случаи, които са повече от сключените от тази компания сделки. и голяма част от хората са ощетети. но там важи правилото - всеки сам си пази интереса.ако не бяха пуснали голяяма реклама, никой нямаше да се загрижи.това е нещо като голяма обява от сорта :"купувам земя", само че тук парите се плащат на вноски след прехвърляне на имота. дочух, че имало и ипотека и т.н. едва ли е толкова плитко.най-засегнати в крайна сметка могат да се окажат бъдещите купувачи на имота. а и този договор с тази компания може да се развали по съдебен ред, като договор за издръжка и гледане.бих казала "ми имат глава , да мислят"

# 103
Доколкото четох процентът, който отива при хората е нищожен - може би 20-30% от стойността на имота... Ами това за мен е наглото в случая. Нищо друго, нека има такива фирми, нека се прави това, но при разумни условия.

# 104
Доколкото четох процентът, който отива при хората е нищожен - може би 20-30% от стойността на имота... Ами това за мен е наглото в случая. Нищо друго, нека има такива фирми, нека се прави това, но при разумни условия.
Сумите, които дават на хората са направо смешни, при стойност на жилището 100 000 лв. им дават 10 000 лв и на месец по около 300 лв., може да греша за месечната сума.

Общи условия

Активация на акаунт