Първокласници /11/

• 26 184
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
  • Карлово
Вчера се е прибрал без якето си!  #Crazy
И то, разбирам, да е топло и да се чудиш, къде да го метнеш това яке, ама в тоя студ, да забравиш, къде си го оставил, малко ми се вижда....прекалено! newsm78
Joy Joy Joy
Май е общ синдромът на разсеяния първолак. След ваканцията се надявам да са пО в час.

# 211
Дам, синдромът на разсеяния първокласник е с пълна сила и при нас  Joy
Минала седмица не могла да си намери gsm-ма, госпожата проверила раниците на всички деца, а моята госпожица рев, рев, като се прибрали в къщи го намерили забутан в раницата  Rolling Eyes
Тия дни обърнахме къщата да търсим една учебна тетрадка, не можахме да я намерим, оказа се, че г-жата ги е събрала за проверка  Hug
Вчера се върна с раздран анцунг след физическо, не могла да разбере къде се е закачила  Twisted Evil
Нямат още навици децата  Naughty Ние да му мислим  Laughing

Иначе г-жата я похвалила пред целия клас, колко красиво пише  Laughing Като се има предвид, че пише с лявата ръка, как да не се радвам за детето  Flutter

# 212
  • Пловдив
Ох, и моят първокласник е мъкаааааа.  Embarassed Cry

Домашните са му доста, но той съвестно и прецизно си ги пише. Няма проблем там. Той ми е трети първокласник и мога да сравня и с другите двама. Пише много красиво, съвестен и трудолюбив е. Носи ми само "пчелички" /това са им шестиците/, вече имаше първите две големи контролни. По математика на теста има максимален брой точки, по БЕЛ има без едничка. Има пчелички непрекъснато и в буквара, че четял най-добре. Госпожата само го хвали колко бил умен, прекрасен, изключителен. НО!

Кристиан всъщност е бедствие. С дисциплината е нещо страшно. Все някой нещо му е направил нарочно, щото той преди това направил нещо "без да иска". Все е неправилно наказан, порицан и преместен. Само обикаля класната стая, защото все е преместен от поредната локация. Нещата стигнаха дотам, че сега е не просто сам на чин, а чинът му е изваден от цялата редица чинове. Сложат дете до него, което за нас е огромна крачка напред и до края на деня пак е преместено детето. Аз вече направо не знам какво да го правя.  Sad Завчера говорихме да се държи кротко и незабележимо, той обеща и вчера наказан пак. Питам го "защо???", той вика "ами еди-кой-си и еди-кой-си се сбиха, аз се опитах да ги разтърва и госпожата наказа и тримата". Викам "ти всичко Мара втасА, взе да разтърваваш хората!" Не мога да се оправя с това хайванче. Обеща до края на месеца да има другарче на чина, но не знам...

Говорихме с госпожата, каза, че няма проблем, щял да влезе в релси, ама... и пак започва колко е умен и т.н. Той хубаво умен, ама да стои като горила в зоопарк не ми се нрави. И Ангелчо ни е буен и див, но до такива крути мерки не се е стигало при него. Вече започвам да се притеснявам. В ДГ Крисо винаги си е бил ОК, освен ако не са ме лъгали нещо 4 години поред. Вкъщи не е най-хрисимото дете на света, но си е съвсем нормален. Какво прави това човече в училище не мога и не мога да разбера.

# 213
Абе момичета забелязвам, че учителките ползват странен език, карат ме да се чувствам  като дебил понякога като я слушам нашата.  Я ми припомнете кои бяха слаби и кои силни звуци? Какво беше звук изобщо? Всяка буква или само гласните?

# 214
Искам да ви се оплача   Twisted Evil
Моят син има добър 4 в бележника - по писане  Twisted Evil Баща му е бесен и едвам го успокоих да не се разправя с госпожата.
Според вас това педагогично ли е? В първи клас? Може би е начин за стимулиране?
На фона на това че един месец ги чакахме да се настачкуват и сега хоп - още първата седмица - оценка в бележника.
Да не говорим че е забранено да имат бележници в първи клас  #2gunfire
Моля ви да дадете мнение  Hug

# 215
Zdraveite mami na parvolaci.Ima li ot 15to v Nadejda,
Здрасти, Деси.
Моя син не е в 15-то,но сме в "Надежда". Ние сме в 101. Peace

# 216
сиско? кви са тия бележници? имам връзки в инспектората  Twisted Evil
родителите всички ли са съгласни??? еагси, аз съм възмутена!

# 217
И аз съм възмутена  #Cussing out

# 218
Абе момичета забелязвам, че учителките ползват странен език, карат ме да се чувствам  като дебил понякога като я слушам нашата.  Я ми припомнете кои бяха слаби и кои силни звуци? Какво беше звук изобщо? Всяка буква или само гласните?
Мислех че само аз не помня ай здравей Mr. Green Mr. Green Mr. GreenНие тези сега в предучилище ги учиме в тетратката по домашни ги има #Crazy #Crazy newsm78 newsm78

# 219
  • Варна
Моят син има добър 4 в бележника ...

С право негодува съпругът ти. Няма количествена оценка в първи клас (2,3,4...), а само качествена (добър, много добър, отличен...), която е годишна, записва се в удостоверението за завършен 1-ви клас. Така че поговорете с тази учителка и й кажете, че детето се депресира...например. Явно още я държи от миналите четвъртокласници... Rolling Eyes Но мое мнение е първо да поговорите с нея преди да се обръщате към по-горно ниво. С всеки проблем би трябвало така да се процедира. Успех. Peace

Минзухар, буквата е писмен белег на звука. Това което чуваш е звук, а изписването на този звук е буквата. Така е и в математиката. Много често правим грешки. Числото назовава количеството, а 5,3,9 е цифрата на числото пет, три, девет...

Надявам се, че не съм досадна и в никакъв случай не искам да поучавам... Embarassed

# 220
Със сигурност утре сутрин ще говори мъжът ми с госпожата  Crossing Arms
А че детето се депресира, си е така  Rolling Eyes, за жалост. Много исках да имам дете дет да не му пука, ма на  Embarassed

# 221
Моят син има добър 4 в бележника ...

Минзухар, буквата е писмен белег на звука. Това което чуваш е звук, а изписването на този звук е буквата. Така е и в математиката. Много често правим грешки. Числото назовава количеството, а 5,3,9 е цифрата на числото пет, три, девет...

Надявам се, че не съм досадна и в никакъв случай не искам да поучавам... Embarassed

Да де, и аз така го разбирам, обаче се оказа, че под звук в у-ще се  разбират само  гласните. Даскалицата се облещи като я питах кои са звуците и трябваше да се обяснявам, че много отдавна съм завършила първи клас. Ама днес детето ми пита дали Р е силен или слаб звук, това пък какво е?

# 222
Дара това дето го чета за твоя син все едно е за моя вече в чудо се видях с това че този набил с онзи се сдърпал и той обиколи половината чинове само още дето не са го отделили да е сам и му говорим и той все невинен горкия все другите го забъркали а иначе е добре с ученето вече има 6-7 цветенца , а за капак вчера се прибра с огромна цицина на главата а носи очила и много се притеснявам.
Сиско вземи мерки така не бива да се постъпва с децата те още са много чувствителни аз нали виждам как се радва на всяко цветенце.
Е все забравям да ви питам как е при вас положението с Дядо ви Коледа вярват ли още децата ви или не,защото нашият уж не вярва някакво детенце му казало че няма Дядо Коледа ама пак се надява за подарък от него.

# 223
Момичета, ужасно съм разстроена  Cry Май ще сменяме училище - ужасена съм  Embarassed
Да взехме мерки - днес мъжа ми е разговарял с госпожата, сутринта.
Поискал е да види творението на Васил. Тя му е дала тетрадката.Всичко е било поправено с червено.Мъжът ми казал, че не одобрява писането на бележки в бележника, а тя му казала - щом не се интересувате от положението на сина ви - няма да му пиша бележки. А той казал - да не искам да имаме бележки в бележника до втори клас, а що се отнася до състоянието на детето - знам всичко, защото жена ми се занимава по цял ден с него.
Не знам какво повече да кажа - тези или са луди или не знам.
Дали ще тормози детето, как мислите?

А така го чакаше това училище....

# 224
  • Варна
Ох, Сиско, много неприятно.  ooooh! Crossing Arms Колко възрастна е тази госпожа? Явно се изживява за голям капацитет и не търпи никакво противоречие... Ужас. Не бързай (според мен) да сменяте училището. Виж как ще протекат нататък нещата. Как ще се чувства детето, дали ще продължава учителката с оценките... Пак говори, ако трябва. Успех!!! Hug

Кирова, моят Светлин вярва...все още. Тъй като на 15 дек. има РД, на календара сме отбелязали - 15 - рожден ден, 25 - идва Дядо Коледа. Wink

Последна редакция: чт, 15 ное 2007, 09:39 от sea woman

Общи условия

Активация на акаунт