Св. Мартин: печени гъски, фенерчета, латерни и други светила.

• 18 030
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Нямам търпение да минат рекламите. Филмът започна страхотно!

# 121
Вечке, филм, ама на голо дупе боли, знаеш.

Продължението.

Още на следващия ден извиках хазяйката и й предадох документите с измерванията. Жената реагира отговорно и обеща веднага да говори с инспектора
Три дни след това пристигна мъжът й и започна да ни играе класически арабски театър. Как Хана му била толкова любима, колкото и собствената му дъщеря, как искал всички да живеем в мир и любов, как щял веднага да се консултира със специалисти, но ако сумата за саниране била прекалено голяма, тогава трябвало отново да говорим и да вземем решение в интерес на всички. Той обаче бил готов, ако решим да го съдим, да отиде и в затвора. Беше една истинска любовна среща.

Една седмица никой не се чу и видя /а ние живеем в общ двор/. Беше малко странно, но не и толкова необичайно. Докато една слънчева сутрин хазяинът не се появи усмихнат на вратата, за да ми донесе ... два вентилатора – един за банята и един за коридора. Аз го попитах дали това е решението на проблема. Той обаче бил говорил с няколко човека и те му казали, че докато няма видим мухъл, можело да се изчака и да се проветрява, тъкмо затова били и вентилаторите. Аз му казах, че знам едно по-добро място, където може да си втъкне вентилаторите, обясних му, че отивам при адвокат и му пожелах приятен ден. Това беше втората любовна среща.

Третата беше с адвоката. После дойде абсурдната ситуация, в която на съсед в двора пишеш препоръчано писмо с обратна разписка. Намалих наема наполовина, поставих срок (изтича на 20 ноември), ако дотогава нищо не направят, ще го намаля почти до нула. След което ще отида до здравната служба и ще помоля за пълни измервания. Ще накарам да запечатят къщата и ще ги осъдя заради тровенето на Хана. Ще трябва да ми платят пренасянето, както и разликата между сегашния и следващия наем.

Проблемът е, че аз съм притисната от много страни. Първо, не виждам как сама мога да опаковам и транспортирам покъщнина 120 квадрата. Второ, сезонът не е най-добрият за пренасяне. Трето, започнахме да строим къща, но засега строежът е замразен. Вместо да инвестирам пари в него, ще трябва за пет-шест месеца да хвърля сериозна сума за ново временно жилище.

Интересното е, че веднага след получаването на писмото всички се изпокриха. Явно следят много внимателно да не се засичаме, досега нямам никаква реакция.
Дайте да залагаме  какво ще се случи по-нататък.

# 122
Хич не ми е смешно, дори! Направо сте за талавизията. Хващай под мишница екипите на РТЛ и Про7 и ги карай подред. Не си е работа пред зима да се пренасяш, още повече в Хамбург. Сигурно изгледите да намерите нещо подходящо са под кота нула.

Само се моля през това време Хана да не се разболява. Имате ли рехтшутц (не ме бий, че пиша на кирилица, моля!)? Знам, че поемат всичко.
Минахме един подобен зор и ние с апартамента, който продадохме Crazy

# 123
Малеее МиШке, какво ви е на главата, ужас  ooooh!  Права си zа тоzи камък, не са хубави такива покрития, преz които стените не могат да диШат.
А с другите наематели говорила ли си? Те zнаят ли?

# 124
Аz филмът го гледах на zапис и пропуснах рекламите  Mr. Green
Ми6ке,zависи какво очаква6.Аz не мисля,че ремонтът който е нужен може да се направи,когато вътре има живуЩи.Аz бих говорила с него и бих предложила той да ви намери квартира на съЩата цена и големина и той да ви поеме раzходите по преместването.Това,че идва zима иzобЩо не е проблем.Ние винаги сме се местили покрай моя рожден ден(11.02).Има фирми,които като им се плати те ти опаковат багажа,раzглабят мебелите и всичко по съЩият начин ти нареждат в новото жилиЩе.Може да са 5_6 месеца,но това е много zа Хана.Той Ще се съгласи на тоzи вариант предполагам,zаЩото ако тръгне да плаЩа zа Хана Ще му иzлеzе по_скъпо.Аz нямам представа какво струва преместването с такава фирма,но типвам на 3хил до 5 хил?.Ти не си мръдва6 пръста,а хаzяинът Ще се "освободи" от вас.Раzбира се ,ако не иzглежда доволен може6 да му напомни6,че има ТВ и не се zнае,после каква е вероятността да си намери нови наематели...

# 125
Ми6ка, ти си се вкарала в ебаси музиката Confused.
Няма ли начин да изпратиш детето в България(респ. и ти да се самоизпратиш с нея) докато приключите със строежа?

# 126
Няма ли начин да изпратиш детето в България(респ. и ти да се самоизпратиш с нея) докато приключите със строежа?

6 месеца  newsm78 Thinking Май са множко,като се има впредвид,че те нямат вина и хаzяинът трябва да има/намери ре6ение по въпросът.

# 127
Татяна, моите съболезнования,
дано баба ти е на по-добро място.

Момичета, това с опиатите е кофти
работа, но от едно време се случва.
Наистина трябва да имаш очи на четири.

Мишка, не се притеснявай с пренасянето,
има фирми, които опаковат и пренасят.
Важното е да осъдите тия тиквеници. По
всичко личи, че ще ги осъдите. Бягайте от
това място, колкото може по-скоро, детето
е най-важно, всичко останало ще си тече.
Добре, че сте задействали машината. Успех!

# 128
Мi6ka, това с преместването и поемането на разходите от хазяина ми се струва най-доброто решение. Пък и ти ще си по-спокойна, ако строежа ви се забави случайно и отнеме повече от предвидените месеци. А доколкото съм чела при хомеопатията е винаги така - при приемане на правилното "лекарство" винаги следва влошаване и след това веднага подобряване и излекуване.

# 129
Вечка, замислям една дълга ваканция на Хана в планината при баба и дядо. Като споменах на нашите, баща ми само попита кога е полетът Heart Eyes Така ще избегнем опасността от нови пристъпи, а аз евентуално ще премествам къща

Татяна, сами сме, други няма. Става въпрос за еднофамилна къща.

Чико, местенето е крайният вариант. Предпочитам да санират къщата, докато ме няма плюс необходимото време, за да се измирише от всички строителни материали.

Забравих да кажа, че хазяите са от Иран и макар че от доста години живеят в Германия, манталитетът им се е променил само на горните пластове. Предполагам, че го играят обидени и на засегната чест, оттук и театъра, който ми разиграха.

# 130
А ти от къде Ще си сигурна,че са направили необходимото докато ви няма?  newsm78 Аz не раzбирам от вграждане на хориzонтална блокада,но ми се струва,че е небо,което zа да се направи както трябва Ще трябва да се иzкърти стената.Ами багажът ви?Ами ако само боядисат и после кажат"иzкъртихме,вградихме,zамасахме и боядисахме"?Пак ли на БГ?Или тогава Ще остава6 да ги съди6 и Ще отдели6 детето ви толкова време от вас.Не искам да кажа,че не си права,просто ми се струва,че е доста рисковано,Щом са толкова беzотговорни и до сгеа се крият мисли6 ли,че Ще вложат толкова пари zаради няколко месеца,където сте вие там.

# 131
Чико, стандартната адвокатска фраза е до определен срок да отстранят щетите и да докажат чрез измервания, че проблемът вече не съществува. Научих се да се доверявам на техниката. Като отново измерят мокри стени, тогава ще гръмне черешовото топче.

Нашият наем всъщност покрива ипотеката на къщата им. В този смисъл те ще трябва да си направят сметката дали ще вложат пари за санирането на къщата или ще се откажат дългосрочно от ипотеката. Защото аз мога да гарантирам, че ако къщата не се санира, аз ще бъда последният й наемател.

# 132
Tatjana, искрени съболезнования Hug

Mi6ka, много интересна история. И аз бих се доверила само на техниката. Естествено, че няма как да стоиш и да дебнеш кой какво точно е ремонтирал и дали в крайна сметка проблемът е отстранен. Иначе наистина Umzug фирмите за нула време могат да ти опаковат, пренесат и наредят нещата. Дръж ни в течение за края на филма, моля  Grinning

# 133
Татяна , съжалявам за баба ти.

Ми6ка, то направо е достойно за роман. Ами, прати го детето в Бг и после направо в новата къща. Детето е преди всичко и там им кажи на тези наемодатели, че така не може , не става и не е редно. Те де факто нещо конструктивно предложиха ли, или само чакат да отмине бурята. И той защо ти говори за затвор като става въпрос само и едиствено за пари? Направо ги сгъни и се отървете от тях възможно най-бързо. Лошото е че за такъв кратък период от време ти се събират много неща. Сигурно ли е че ще се преместите след 6 месеца на новото място?

# 134
Татяна, най-сърдечни съболезнования.

Мишка, Добре си го измислила. Съди ги тези, за тях друга оправия няма! Аз залагам , че ще ти разиграват любовни срещи до полуда,тяхната порода персийска, без да предприемат нищо. Само съдебно решение ще ги уплаши и ,както ти казваш, ще играя "засегнат пастет".И телевизия да извикаш няма да е зле. Затова от мен само: Успех!

Някой може ли да ми преведе Beckenboden на български? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт