Отговори
# 45
Привет и от мен- една полу заспала майка. Предишната нощ Ива реши, че трябва да събуди блока в 3  Crazy
Знаете ли какво открих днес малката докато ревеше с пълно гърло????Пробил и е един от много задните зъби, не знам точно кой, може би 5ти или 6-ти зъб?!?!Струва ми се ужасно странно при положение, че засега има само 2 предни и то отгоре. newsm78 При някое бебче да има този феномен?
ШамЕнет, аз сменям до 2-3 памперса през деня. И как ще сменям повече като Ива яде по съвсем малко. Тя вечно е на диета....като майка си Laughing
За следобедната закуска, давам десерта от кухнята. Ако случайно той нещо не ми хареса, предлагам на Хип или на Алете някое кремче с мляко.
Засега от мен толкова и до скоро!

# 46
  • София
Ето ни и нас след едно гости да се разпиша Wink
Ние сменяме пампите по средно 4 пъти на ден,но и вода си пием доста и много пишкаме Simple Smile
За следобедна закуска като беше на кухня хапваше десерта,което автоматично си доведе до захранване с прясно мляко.Сега купувам и аз приготвям кремчета,бисквитена торта,грис,каквото ми хрумне за разнообразие.
Искам пак да си споделите режима на хранене,защото при нас пак се размести след смяната на времето.Другият ми въпрос е по кое време на деня давате СУПА?Аз като я дам за вечеря,после давам и мляко за приспиване и храненията ми стават 5+следобедна закуска,което е много,ама като ми става в 6.30 не виждам как да ги редуцирам.Ето как ядем:
6.30 АМ
10 Закуска(попара,мляко с бисквити,кус-кус)
13 манджа
17-17.30 следобедната закуска(преди беше в 16ч.)После в 18.30 малко супа(в стария режим).Сега я давам за обяд със сухар.
20.30 АМ
Очаквам да споделите графика на малчовците,а ето от мен няколко от последните ни манджи като идейки:
-супа от праз със сирене
-кюфтета с дом сос
-телешко варено
-картофи яхния
От утре за идната седмица съм замислила:
-грах яхния
-нещо с бяла риба
-спаначена супа
-супа топчета
Айде лека,стана дългичко Hug

# 47
  • София
kundurdjieva, за прощъпулника ето на този телефон може да се обадиш и да питаш жената повече подробности 0888 593 843, иначе ние като ходихме се записахме предварително.

За зрънчото искам споделя, че съм напълно съгласна с zizzu. Около мен достатъчно примери на деца ядящи постоянно лоша и с нищо полезна храна. И аз ще се помъча Нели възможно най-късно да ги опита  Peace

Гледам оплаквате се, че децата ви реват за вас. Направо малко ви завиждам  Embarassed Нели се сеща за мен само ако е гладна или и се спи. Иначе си играе сама или с някой друг. А я гледаме съвсем сами с мъжа ми. Много рядко идва майка ми и то за малко, незнам как така си свикна  Rolling Eyes

И понеже бях споделила, че постоянно си мисля за предстоящия рожден ден - та мойте планове за празнуване са на 14-ти в клуб с дечица, около 13 броя ги сметнах  Laughing, а в събота у нас с роднините. Само още се чудя в клуба преди обяд или след да го правим  Crazy

tini-mini, въведе ли глутена?

macko ще споделя и нашия режим, но незнам колко полезни ще сме ти  Hug. Нели все още не е на кухня.
около
5-6ч кърмене
9 кърмене, 9.30-10 каша елда, царевица, ориз + банан
12  кърмене, 13 зеленчуково пюре + месо през ден-два
17 кърмене, 17.30-18 плодово пюре
20.00 кърмене
2-3ч пак кърмене (в най-добрия случай)

Лека и от мен Hug

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 23:33 от verolina

# 48
  • Vaudreuil Canada
Привет и от нас.
И ние напоследък пак сме с проблемно спане - през деня горе долу спим добре - два пъти с различна продължителност, ама нощем си е гадно мрънкаме ревеме дереме се според зависи каква е програмата за нощта.
За памперсите - ами между 5 и 8 зависи колко пъти се наакаме, но обичайно сменям като станем от сън после около 10-11 часа след това към 3 после към 6 и след банята слагам за през нощта. Е вчера имахме 4 акания та сложих още няколко в повече. Ама при нас програма гърне още не е почнала.
Зрънчо, солети и бисквити не ядем щото още не сме вкарали глутена - а и други неща не сме вкарали та ще трябва да се стегна скоро, ама все излиза нещо та отлагам такива сериозни работи от захранването - близо 1 месец нищо не бях вкавала - 1 седмица преди пътуването започнах пауза за да не дадем алергична реакция за из път и след това се почнаха повръщане, ваксина, боледуване, зъби та чак преди 1 седмица подхванах наново вкарването на нови храни.
Имам питане - някоя мама случайно да има активни име и парола за сайта на бон апети? и да е склонна да ги сподели с мен? Wink  bouquet

# 49
Здравейте и от нас.   bouquet Видях, че имам да наваксвам близо две теми, но поради ранния час мисля да не е днес.  Laughing Съжалявам, че не се видяхме, но не съм влизала в нета, а когато научих за срещата вече имах уредена среща с нотариус и вече съм горд собственик на къща в Банкя, която ще ползвам надявам се след дълги години, тъй като е с доживяването на баба и дядо. Уж и кола щяхме да си купим, но в крайна сметка ни отказаха нужния заем. Единствена утеха ми останаха дребни придобивки, кат парцалки и ботушки.  Flutter

# 50
Шеманет, какво толкова си се вторачила в тия памперси... Не мога да отговоря точно, защото зависи от ситуацията... Като растат зъби и до 10 сме стигали /има разстройство/ иначе - не знам, 4-5 предполагам - според случая...
След обяд давам млечно пюре /единственото купено което яде/, кисело мляко с плодове, а днес за първи път - прясно мляко с кремче на Йоткер /или там както се казва/ - без варене - изяде 2 чаши... Ще пробвам и нишесте може би скоро с малко плод вътре...
Пижулинке, да ви е честит дома - имаш да черпиш!
За разглезването - не знам какво да кажа... Какво значи да е разглезена? В последно време се носим на ръце, но и на двете ни е приятно, давам и почти всичко каквото поиска - в крайна сметка, това са само някакви предмети...Не давам опасни за нея предмети - отвличам и вниманието с друго! Не ми се е тръшкала за каквото и да е ... Сигурно е глезена - не знам, но пък поведението и ме устройва напълно... Може би, на тази възраст по спокойно ги приемам нещата  newsm78.
Малко се притеснява от други хора, но пък при нас липсват ентусиасти за гледане. След половин час вече е комуникативна, важтото е да не ме вижда - иначе си се бори за правцата над мен!

# 51
  • Русе
Здравейте,момичета!
Стига съм чела тайничко,както Верджито написа ,а да драсна няколко реда ,докато децата още спят.Извинявам се,че няколко теми пропуснах,но пусто време не стига.
Елито е добре.Новото е,че сама се отби.Няколко дни преди да навърши десет месеца една вечер категорично ми отказа да я кърмя.Само като видеше цица и започваше да реве.Така два дена се мъчихме и аз се предадох.За около десет дена ми спря напълно кърмата като намалявах цеденето,от 6-7 пъти на ден до 1-2.Мисля,че по-добре стана така,защото нямах идея как щях да я отбия.Почнах да й давам АМ от чашката на Авент,защото от биберон не можеше.А от две седмици си пие от чаша със сламка.
Друго важно нещо,че като спрях кърменето,а то беше само през нощта през два часа Елито спря да се буди.Стана чудо като си легне вечерта и става към осем сутринта.
Да отбележа,че всички дечица са големи сладурчета на снимките.
Честито и на всички проходили!
Благодаря ,Никки за хубавите теми!

# 52
Ей ни на,пак сме на линия в 7.30.Направо незнам как да го науча да спи по-докъсно.Играе си тук,пее и хич не му пука,че е рано още. Crossing Arms

Шеманет,аз колко пъти съм питала за нещо и никооооой не ме отразяваше.Май аз не съм симпатичната Crazy И наче памперсите сменяма различно,понякога по 3 на ден,НО понякога много акаме и тогава батисват повечко Whistling

Май само аз не давам още различни манжи,засега само пилешка супичка и картофи на фурна,иначе всичко друго ни е почти млечно.

Пижулинке ,честито!  bouquet Завиждам ти благородно.

Да ви почерпя с едно сутрешно кафе 

и малко бисквитки 

# 53
Добро утро и от нас!
ШамЕнет памперса сменям 2-3 пъти /имало е и случаи един ден-един памперс Shocked/. И.... прочетох въпроса ти, но тъй като сметнах, че това е твърде индивидуално, реших да не отговарям. Мен често ме упрекват, че два памперса на ден са твърде малко, но не съм склонна да будя детето си за да му сменям памперса......
Мда, и мен ме упрекват понякога! Но на кой му дреме!
Започнах да правя кремчета и грис на Венета с прясно мляко. Това за следобедна закуска, понякога го разнообразяваме с кисело мляко с бисквити и плод. А понякога пък взимам готовите плодови със сметана, йогурт или извара.
Венета се събуди тази сутрин в 6. След наакване и въртене си заспа, но аз не... След 7 баткото се събуди и станахме, а Венета си продължи сладко-сладко насрания сън  Joy. Е, будна беше преди 8!
Момичета, не е до несимпатичност. Имаше само една особа, която не беше симпатична на повечето от нас. Но за близо 2 години мисля, че е доста добре. Понякога, според мен, не се отговаря защото няма еднозначен отговор. Аз поне когато не знам как точно да отговоря предпочитам да не отговарям въобще.
Майче, най-после! Честито ви спане! Laughing
Пижулинка, честита ти придобивка!
Силвърстар, не се притеснявай! Наистина не е обичайно в този ред да растат зъбките, но едва ли сте чак феномен! Спокойно, не мисля че има проблем! Hug
И последно да се изкажа за солетите и зрънчовците. Аз давам! Но Венета повече от 10-тина парченца зрънчо не изяжда, както и 2-3 солети. Не виждам това да пречи на храненето й. На баткото също съм давала точно толкова. Мисля, че всичко може да се дава умерено. Строго против чипса съм! На баткото още не давам! Но още е рано за сладко и шоколад. Лошото е, че Венета вече е опитвала - волно или неволно.  На баткото на тази възраст беше табу! Но така е - втори и т.н. деца се гледат по-спокойно! Laughing

# 54
macko  ,би ли споделила как ги правиш тия кюфтета с доматен сос Praynig

# 55
  • София
лилетка, ния стана днес в 6.30, така че александър си спи супер до 7.30 Peace че има и претенции джуджето - ставай да играем. мдааа Thinking сега спи блажено, а аз се моткам из къщи недоспала. не мога да спя през деня и това е Tired
за пампите - преди всяко ядене ни остана смяната. 5 пъти. а и като не уцелим момента с гърнето, още веднъж - дваж.
за слдобедна закуска - бисквити с мляко и плод или пюре. вчера правих кус кус, пасирах, бърках, слагах масло, сирене, захара - е, не ще и не ще. и седя гладна. голям инат.
нашто педи каза до годинка винаги да има по малко мляко в менюто и аз се старая да спазвам и слагам във всичко по малко млечице. основно на пюрета сме. за следобедните хранения открих едни чудни на хип за лека нощ като каши такива, ама много ги яде нийка. но ми идват твърде дебело като цена и й давам като сме навън някъде и няма как да бъркам попари и други такива. иначе поне попарата я прояде.
лилетке, а ти тея картофи на фурна как ги правиш? в смисъл то си е картофи на фурна, ама с вода ли? и друго слагаш ли? дай жокер Mr. Green

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 10:11 от алексатор - чибуратор

# 56
  • Бургас
Добро утро и от нас!И аз се питам какво да правя за закуска,когато не сме на кухня.Гледам да е по-разнообразно.
Днес правих адаптирано мляко с бисквити Закуска.Все още не съм и давала кисело мляко,смятам след годинката  да го включа и него.Друго което и давам на закуска е кус-кус със сирене и масло,попара.А когато сме на кухня,сутрин и давам супата към 10ч.,на обяд яденето и следобяд десерта в 17ч.Вечер в 20ч. мляко с бишкота.Да,и сутрин в 6ч. мляко,или когато се събуди.

# 57
алексатор - чибуратор  ,с вода са да.Слагам картофите в малка тавичка,малко масло,червен пипер,сипвам водица и ги пека.А и малко чубрица слагам.

А сега ми хрумна че сигурно може и пиле фрикасе да му сготвя или пък пилешка каша.Някой правил ли ги е тия неща?

# 58
Привеет Hug
Ние пак си възвърнахме режима нощно ставане по 234567 пъти и виси като паяк на решетката и вика "айде, айдееее" цяла нощ ooooh!Вече нямам нерви да се занимавам пак да ревем и такива неща просто ще я караме така ще се надявам към 5-6 г. да спре да става hahahaНие на цялото неспане също покрай смяната на времето се сдобихме с ранно ставане 6, 30ч. така, че има и по-лошо ей не се оплаквайте Wink
За следобедна закуска ние сме твърдо на ябълкова, безмлечна и безглутенова каша на хумана с плодово пюре, та омръзнала или не нямаме друг избор за сега ConfusedА и от време на време кисел ама нещо много гладна си остава с него Rolling Eyes
Мацко, ние се храним ето така:
6, 30 кърма
8-8,30 кърма, че се излежавам до тогава, а Инес ми ходи по главата 1-1,5ч. Laughing
9,30 каша елда с плодово пюре
13 зеленчуковопюре с месо през ден.
14,30-15 кърма
18ч.каша с плодово пюре
21ч кърма
това е като цяло менюто без да включвам поне още шест кърмения през ноща Peace
Та в този ред на мисли се зачудих дали да не давам всеки ден месо в пюрето, че ние нито сиренце, нито масло, нито жълтъци , за млякото да не говорим не слагаме в зеленчуците.Само вода и зеленчуци, а тя си е голяма и иска храна newsm78Какво ще ме посъветвате?
Картофи на фурна и аз давам като направя с пиле, но само вътрешността, че тези пилета какви мазночи пускат не е истина ooooh!Сложиш 1 кг. пиле излезе накрая по-малко от половин ShockedС к`во ги тъпчат не знам.
Пижулинке, хайде честито придобивка  bouquetОООх как искам и аз къщичка Confused
Силвърстар, вече се раждат деца със зъби така, че не се притеснявай, накрая ще ги нареди бели и хубави като на майка си Wink
За разглезването, ами мисля, че има такова понятие и има такива деца.Нашето за сега се оформя такова, но какво да се прави едничка си ни е Simple SmileОще не сме проговорили, но добре използва вече думичките когато и се наложи.Кара се доста добре, започва и да се понатръшква та ..... ще видим  Whistling
Ох, хайде стига съм писала, чее стана  ужасно дълго...
Ама ей така докато отговориш на всички, за да няма сърдити....
Целувки  bouquet

# 59
liletka вмомента правя кюфтета с доматен сос ще споделя аз как ги правя
1кафяна чаша ориз слагам да се свари
след като поизстине добавям около 200гр телешка кайма
малко лук и магданоз и оформям кюфтетата
за соса:
слагам малко лук да се задуши със 2-3 супени лъжици зехтин и около 50мл вода
добавям към лука 2 домата в блендера или настъргани
и 2чаени лъжици брашно в малко студена вода
и 400 мл вода оставям да заври и добавям кюфтетата

после кюфтетата ги намачквам с вилица,не пасирам нищо  Peace