Отговори
# 30
шамЕнет сменям по 4-5 памперса на ден
Vessito аз не кърмя.за второ дете да искам но мисля поне след 1-2 години да е и ако може момиченце да е  Heart Eyes

# 31
Много хубаво заглавие на темичка ! Peace
Дано есента донесе радост и на мамите в очите  Hug
Запис!

# 32
Здравейте момичета запис и от нас браво на Ники за темичката заглавието е страхотно а и благодаря че е сменила снимката на малката ми принцеска Мери

# 33
Никки  bouquet! Стихчето е №1!
Със закъснение- EASpirit,Ka tq,Алексатор- чибуратор, благодаря за съветите  bouquet. Но ние сме я оставяли, горе- долу всяка събота и неделя от втория месец, да я гледат сами въпросните баба и дядо, да не говорим, че първите 9 (Shocked) месеца от живота й сме живяли у тях, така че тя там се чувства още повече у дома си, отколкото в новото ни жилище.. Но май нещата се пооправят от само себе си- оставяхме я в петъка и в съботата, тогава вече си заспа. Явно вече става много впечатлителна..
чибураторке, хич не почвай със солети и зрънчо, защото влизаш в един омагьосан кръг- детето постоянно набива глупости и когато стане време за истинското ясене, не е гладно и така живее само на боклуци. Аз съм твърдо против, защото съм ужасно дебела, а това са храни без никакви полезни качества- може би само да си чеше зъбите с тях. По-  добре давай бисквити, поне имат мляко..
Лилетка,Александър изглежда като голямо ,две годишно момченце.. Леле как бързо растат..
ШамЕнет, казвай бързо, от къде е тая жестока пола на Елито? Wink. Както винаги тя изглежда като истинска принцеса.   bouquet

# 34
И аз да честитя / с закъснение / пораставнето на eleezar- ината щерка !
Невенче, да ти е жива и здрава, да те радва и да те слуша, да помага много за малкия!  Peace
liletke, много голям юнака станал и красавец върви  Hug При повече свободно време ще разгледам с удоволствия и Лондонкските снимки.

Хареса ми този саит, за децата е и го споделям с вас .

http://www.az-deteto.com/

Никки виждам, че не си сложила анкета/ дали поради липса на време или идеи незнам/ ... но в тази връзка ви моля да подискутираме въпроса ...

Доколко в тази си възраст децата започват да се налагат, до каква степен стига майчината грижа и къде навлизаме в зоната на разглезването .. и изобщо можем ли да говорим вече за разглезване ..?
STASII, точно бях решила да се похваля , че онзи ден взех такава книжка /от поредицата за която говориш/ от книжарницата на МОЛа и много ми хареса. Цялата поредица е прекрасна  Peace

# 35
liletke, много голям юнака станал и красавец върви  Hug

На мама прилича Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Crazy

Доколко в тази си възраст децата започват да се налагат, до каква степен стига майчината грижа и къде навлизаме в зоната на разглезването .. и изобщо можем ли да говорим вече за разглезване ..?
[

Аз съм се замисляла по този въпрос и установих,че моето дете засега не се налага още.А и май не сме го разглезили все още.По принцип ако иска нещо/например да ми вземе телефона/никога не му позволявам/имам впредвид и на момента и на следващият и последващият ден.Дано ме разбрахте де.

# 36
чибураторке, хич не почвай със солети и зрънчо, защото влизаш в един омагьосан кръг- детето постоянно набива глупости и когато стане време за истинското ясене, не е гладно и така живее само на боклуци. Аз съм твърдо против, защото съм ужасно дебела, а това са храни без никакви полезни качества- може би само да си чеше зъбите с тях. По-  добре давай бисквити, поне имат мляко..
не съм съгласна  Naughty това зависи от теб самата кога и по колко ще му даваш от въпросните "глупости" лично мнение разбира се ,не го налагам само споделям от опит

# 37
  • Бургас

Честно да си призная напоследък наблюдавам Пеш, че почна да проявява някакъв характер.Преди като му се скарах той не обръщаше никакво внимание...., а сега като му се скарам и кажа: неееее, той свъсва вежди, прави мутричка като за плач, но не заплаква, а започва да крещи точно все едно ми се кара  newsm78
Другото, което аз намирам за ненормално и ми се струва, че отива към разглезване е неимоверното привързване към дядо си. Това е човека в къщи, който постоянно разнася Пеш на ръце. От около 3 седмици насам всеки път, когато Петър види дядо си, протяга към него ръчички, всичко това придружено с екзалтирани звуци на радост. И всички ние  - останалите преставаме да съществуваме тотално. Но..... разбира се, ако желанието му не бъде осъществено, сиреч Пеш не попадне веднага в обятията на дядо си изпада в истеричен рев. Ако го храня и изневиделица се появи дядото - спира да яде и иска да бъде взет. Ако се е заиграл и се появи дядото - същото..... и така е със всяко едно друго нещо. Независимо какво прави - дейността се прекратява.
Гореописаното може и да звучи просто като майчина ревност, но повярвайте ми изпадам в нервен пристъп, когато сме навън и срещнем дядото......от там насетне мероприятията за деня са провалени......

# 38
Брей, не се ли вижда какво съм написала, или нещо съм ви несимпатична, шъ му се невидииииииии!!!!!!!!!!!!!!
по колко пъти сменяте памперса на ден вече?

Иначе, благодаря на desidm, че само тя ми е отговорила!

# 39
desidm, споделям опита на моята кума- нейният син, на година и половина, прави следното- хапва малко супа (много вкусна по мое мнение, Роси я хареса) и после започва "дай, дай" и така до утре/ докато някой му даде зрънчото. Ще кажеш- ами майката е виновна, да не му дава, като огладнее, ще яде каквото има. Не става- отказва да яде каквото и да било, става нервен, от глад и така, до следващото ядене, на което пак хапва малко и пак започва - дай, дай. Ще кажеш -  ами за няколко дни ще ги забрави. Да, ама - не, защото в градинката всички деца хрупат солети или зрънчо и само той седи като наказан и не яде. И , повярвай ми, не ги забравя. Резултат- Тони слабее, не яде истинска храна,накрая, след седмица- две , започват пак със солетите и зрънчото .
От това се опитах да предпазя чибураторката и който още не  е започнал с тази практика, но опитът, както се казва , си го трупа всеки. Простете ако на предишни постинг съм била малко крайна, но имам да свалям 20 кила ,натрупани от солети и зайо- байовци , от което, ще ме прощавате,  искам да предпазя Роси.
И ШамЕнет,специално заради теб ще засека Wink.
Имам въпрос- какво давате за следобедна закуска на децата, че ми омръзна това плодово пюре

# 40
Памперсите сменям по 4-5 пъти дневно, а понякога и повече Peace

# 41
  • Бургас
ШамЕнет памперса сменям 2-3 пъти /имало е и случаи един ден-един памперс Shocked/. И.... прочетох въпроса ти, но тъй като сметнах, че това е твърде индивидуално, реших да не отговарям. Мен често ме упрекват, че два памперса на ден са твърде малко, но не съм склонна да будя детето си за да му сменям памперса......

zizzu аз никога не съм давала за следобедна закуска чисто плодово пюре. Обикновенно го смесвам с нещо. Най-често правя: бисквити/Плазмон, обикновенни, Пти бьор, Закуска/ с кърма и плодове/ябълка, банан, круша, праскова/. Ако нямам под ръка плодове, тогава слагам плодво пюре.  Другото, което правя е същото, но вместо бисквити слагам овесени ядки......, но това вече се случва само събота и неделя, тъй като през останалото време сме на кухня и десерта го ядем точно за следобедна закуска. А когато нямам възможност да приготвям взимам готови на Хип или Ам-Ам. Имат чудесни комбинации от извара с плодове, йогурт с плодове, овесени ядки с плодове и всякакви други такива, които Пеш обожава.

# 42
Благодаря за отново от сърце за честитките за щерката, много сте мили...пък и аз наистина много се гордея с нея, нали си е моето малко врабче!

ШамЕнет и друг път сме си говорили за това, че не винаги може да се отреагира веднага на някой въпрос, но това не е повод да се ядосваш и да пресираш...пък и в крайна сметка няма да се свърши света, ако не получиш качествена сравнителна извадка за отходните дейности на дребосъците. Лично аз щях да ти отговоря, но ми стана неприятен тона. Бях решила просто да го пропусна, но реших да бъда честна с теб.

Zizzu ето няколко примера за следобедна закуска освен плодовото пюре - кисел с круша (или друг плод) и овесени ядки, каша (елда, ориз и т.н. разновидности), грис, плод с извара и АМ, плод с бебешки бисквитки и АМ, бисквитено торта, кекс с кисело мляко и май това е което забърквам за разнообразие.

Това със спането и при нас го има, дано свърши по-скоро, голяма мъка. Чудех се дали не трябва вече да сменя режима на хранене и да предложа вечер нещо по-така в сравнение с млякото с бисквитки. Днес дадох супа пък да видим.

# 43
Спомням си едно време, докато бяхме бременни, че винаги можех да намеря отговор на всеки въпрос тук (и слава Богу...), но сега форумът е малко по-различен. Вече сме майки и всеки - с приоритети си...
Ами съжалявам, че ти е станало неприятно eleazar, но на мен също ми стана неприятно, че ей така ми виси във въздуха въпроса от вчера, а пък постинги - колкото щеш до днес и всеки си пише ли пише нещо си. ... Просто исках да сравня опит, понеже в трети месец Ели имаше сериозен проблем с подсичане, тогава сменихме от памперс на либеро и наложихме режим на 3 часа плюс измиване на чешмата при всяко преобуване, а сега, откакто ходи по голяма на гърне - има-няма три месеца вече - вместо на 3 часа, вече сменям на 4, понякога и на 5 часа и понякога е много напишкано, но друг път - не...а пък някои мамчета споделиха, не тук във форума, че сменят вече по един път през деня...и се чудех дали няма промяна в принципа на колко часа се сменят на тази възраст. (Изобщо не съм се нитересвуала от "отходните дейности на дребосъците", мила eleazar, въпросът ми беше друг). Ок, явно няма принцип, а е индивидулно, както меко се е изказала Ники, или може би дори твърде лично Simple Smile и ще си реша сама. Сори, ако ви се е сторил неприятен въпроса (или тона).

zizzu, аз понеже давам само плодово пюре следобед, а понякога само кърма (Ели не си пада по пюретата, нито по бисквитите), затова нищо не можах да ти отговоря на въпроса.

# 44
Никки и Елеасар, благодаря много за бързите отговори. HugРосито следобед първо я кърмя и после й давам домашно приготвено плодово пюре от круша, ябълка, банан...+бисквита на Плазмон, но май взе да й омръзва. Сега взех грис на Плазмон и ще добавя плод, да видим. Иначе и тя е на кухня, но тя е от 1 г. и кремовете й са за по- големи. Приемам и други идеи, че нещо нямам въображение Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт