Отговори
# 210
Я да питам че нали сме от бавно-захранващите (развиващите) се - как дадохте киселото мляко за първи път - чисто или с нещо смесено?
Аз още не съм дала, както и жълтък още не съм. Ама мисля, че е време. newsm78 И аз щях да питам нещо къснозахранващите, ама забравих. Thinking

# 211
А как не те е срам да не се обадиш ? Много вероятно е да съм била аз, понеже рядко, но се случва да посетя парка покрай пазара. Обожавам да ходя на пазар ( явно селското в мен не е умряло Wink. А вие какво сте дирили там ? Наблизо ли живеете ?
Да, живеем до Герена и там ни е обичайното място за разходка.Следващият път като те видя, ще ти се обадя.Сега знам, че си била ти. smile3521
как дадохте киселото мляко за първи път - чисто или с нещо смесено?
И с какво сирене захранихте - махаме козето, което е много хубаво ама тук го няма та избора е между кравешко и овче. И него как го дадохте освен че трябва да е изцедено - чисто, в попара, в пюре ...
Аз първо захраних със сирене в попара, краве сирене. Каквото купувам за нас, такова му обезсолявам.С киселото мляко захраних по-късно, но получи алергия и сега много бавно и внимателно му го предлагам пак.Да чукна на дърво засега няма реакция.

# 212
  • София
shemet_neveroiaten дадох краве сирене бебка като направи 10 месеца, обезсолих го и го пасирах със зеленчуците за зеленчуковото пюре, но се изрина и от тогава не съм давала.
Жълтък още не съм давала.
Кисело мляко също не съм давала още, но ми казаха първия ден да дам 1 лъжица кисело мляко и 2 лъжици вода - нещо като айрян, на втория ден равни части вода и к.мляко, а на третия 2 към 1 в полза на млякото, и на четвъртия ден само мляко.

# 213
А, да...сетих се. Peace
Кога можем да даваме цитрусови сокчета? Портокали, лимони? А панджар някой давал ли е и кога може? Сок от суров може ли, или сварен на пюре?
 newsm78

# 214
  • София
Цитруси след годинката.
А какво е панджар? Embarassed

Слагате ли лук в пюретата?

# 215
  • Бургас
А панджар някой давал ли е и кога може? Сок от суров може ли, или сварен на пюре?

Какво е панджар? Да не би така да викате на червенето цвекло? Бях чувала някъде този странен израз и останах с впечатление, че на него се вика така?  Shocked

# 216
  • Sofia
Здравейте получих едно сладко съобщение от Никки и реших да се присъединя към вас  Peace

# 217
kaspur, добре дошла.  bouquet
Да панджар е червено цвекло. Да ви кажа честно и аз скоро за пръв път я чух думичката и скоро казах на някой червено цвекло и ме попита какво е това. Та затова реших, че ще ви стане по-ясно ако пиша панджар, ама съм грешила. Laughing
Та, за червено цвекло иде реч... Peace

# 218
  • Vaudreuil Canada
За цвеклото знам че след 8-ми месец можеш да даваш - някои дават и по-рано. Цитруси след годинка в какъвто и да е вид.

# 219
shemet_neveroiaten, аз давам само обезсолена извара. Алекс много я харесва, в началото я пасирах, но сега просто я натрошавам. Кисело мляко дадох малко преди да стане на 10м., тук има специални бебешки. Първия път дадох две лъжички, после дадох цяла кутия (150гр.) Имаме много видове, чисти, с плодове, с бисквити, с овесени ядки и т.н.
bla_bla, аз още не съм дала лук....и много други неща де. Лекаря каза да направим първо кръвни изследвания и после ще умуваме.
moonlady, лимон на сок не съм давала, но всеки ден изцеждам малко в пюрето. Моя лекар ми каза, че това е единствения цитрус, който може да се въведе по-рано.

За спанака какво мислите? Гледам го толкова хубав, пресничък. А за лещата?
Скоро добавих към обедното ядене зелен боб и грах.

# 220
Киселото мляко го въведох във вид на таратор през лятото - по няколко лъжички първоначално. После дават по 2-3 лъжички рядко, пък от около месец й давам с кисело мляко за следобедна закуска с бисквити. Сиренето (краве) го въведох също постепенно, като първоначално давах по мъничко да опита, а после започнах да го слагам в обедното пюре - около размерите на кибритена кутия.  Ние попарка не ядем, но не защото не я обичаме, а просто няма кога да я ядем. Закуска не давам, освен кърма, но може понякога да я давам за следобедна.
Цитрусови на баткото давах след 6-тия месец, на бебка още не съм. Може би само веднъж мъничко сок от портокал към останалите плодове, но съвсем мъничко.
Венета днес дойде с мен на танците на батко й - побърка ме! За секунда не стоя мирна, та се наложи да влизам и излизам 100 пъти от залата.

# 221
  • София
Да, да....всички мислехме за контракциите, болката....а понтес си скубеше косите, че корема и се смалява  Hug

Понтесче, как е Алексис?

shrew, благодаря, Алексис е вече добре. Вчера цял ден нищо не искаше да яде, което ме потресе (защото досега храна не ми е отказвана), но днес прояде и се успокоих.

Оо, супер екшън ми се струваше и на мене като заражда Магика Laughing Не знам защо си мислех, че ще си бременеем вечно и така изведнъж ме светна по главата мисълта, че ще трябва да се ражда ooooh! А пък това с моя корем...вие се смеете ама май верно си намаляваше по едно време Laughing

Тези наши болести ме подсещат да попитам - от тези лекарства (в частност панадола и сиропа за кашлица) може ли детето да не иска да суче после или е от нещо друго. Побърка ме два дни, но днес вече си суче, слава Богу. Умът не ми го побира как може на 10мл панадол да има 5,2мг захар, тея хора в ред ли са, защо го правят това Shocked

kaspur, добре дошла и от мен  bouquet

moonlady, пандзари е цвекло на гръцки, оттам е думичката, вие по вашия край си имате гръцки влияния Simple Smile
Аз не съм давала кисело мляко още, но скоро май ще пробвам. Благодаря за инфото за рибните пюрета - намерих цели ТРИ вида с риба на семпер без морков и от утре я почваме Party

Последно ще кажа, че сме от днес в Благоеград на разглезване и ще спра, че наистина прекалих с писания Blush

# 222
Moonlady, днес една дружка ми каза за панджара, но като се разделихме аз се усетих, че съм забравила думата .... doh. Много смешна дума все пак .... rotfImao
Шрю, аз давам спанак от около десет дена, от градината на свекър ми е и Крисчо много си го обича  thumbsup.
Шемет, за киселото са ти казали, че трябва да е разредено с вода първия път. Крсичо не го хареса, а и аз не настоявам, хапваме си АМ и два пъти съм давала млекца на Нестле. За сиренето, ние почнахме с обезсолено краве в зеленчуковото пюре Peace
Понтес, аз по принцип си се чудя защо слагат захар в детските храни изобщо, поради тази причина не му давам купешки каши, но почти е невъзможно да избягаш от тази противна захар, защо го прявт, луди ли са, кви са, не знам... Dizzy Face

# 223
  • Vaudreuil Canada
Тук грах и зелен фасул са еднокомпонентни пюрета демек дават се още в началото на захранването. Леща дадох преди седмица беше включена като компонент в месно пюре.
Благодаря за ориентира - ще пробвам как ще се приеме киселото мляко.
Да докладвам че имаме трети зъб ... най-после. След близо 4 месеца пауза от първите два.
И гърнето пробвахме успешно .. нямам амбиции да махам памперс но поне да се поориентираме за какво служи Simple Smile

# 224
  • Варна
Аз сиренето го въведох някъде към 7 мес. ! Вече бях захранила Анди с почти всички разновидности на пюретата на Хип ! Започнах да го прибавям към зеленчуковите  пюрета по малко обезсолено от нашето ! Сега редовно го прибавям към зеленчуковите пюрета и супи от Детската кухня !
За киселото мляко бях решила да го въведа след годинката , но по едно време тук във форума много подробно беше дискутирана темата от мамчетата какъв вид кис. мляко дават и аз се престраших да дам ! Първоначално  го предложих в натурален вид и след като нямаше реакция ,  започнах да прибавям банан , бисквити , ябълка ! И сега кис.мляко е често срещана храна в нашето меню !Защото ежедневните кисели от детската кухня почват на мен да омръзват да ги гледам , а пък горкото дете е принудено да ги яде всеки ден , та затова се опитвам да разнообразявам !

И да ви се похваля ! Нали вече сме на вълна Първи Рожден Ден , та днес вече си ангжирахме детски клуб където ще празнуваме с нашите най-близки малки приятели  newsm44 newsm68 , които около 12 на брой , но ние сме най-малките ! А най-големите са на 3 год.и половина ! Ще стане голяма лудница ! Всички ще бягат наоколо , а Анди ще ги гони с проходилката  smile3521! Макар че вече правим крачки , до края на месеца няма да можем да бягаме , нали ?!  newsm12

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 01:08 от troia

Общи условия

Активация на акаунт